Powerplay tips onsdag 31 mars 2021

Vi bjuds på en härlig kupong denna lillördag. Det är matcher från SHL, där Växjö kan säkra seriesegern, och Malmö kan säkra slutspel. Det följs upp med matcher från Hockeyettans kvalserie, där en del lag redan i kväll kan säkra spel i landets tredje högsta division. Allt avslutas nere i Tyskland där det finns en väldigt stor favorit att fälla. Ni hör ju, det är en kanonkupong att sätta tänderna i. Häng med!

Spelstopp 17:59

1. Brynäs – Växjö 2
Det är en viktig match för båda lagen. Brynäs behöver ta poäng för att kunna klara sig kvar utan att behöva spela kval. Växjö säkrar i sin tur seriesegern om de vinner under ordinarie tid. Det har strulat lite i hemmalaget och de svartklädda kommer till spel utan sina två bästa målskyttar, Patrik Berglund och Nicklas Danielsson. På andra sidan isen står smålänningarna utan sin tänkta målvakt Viktor Fasth som vilar efter smällen senast och han var inte ens med på bussen upp. Källgren i kassen för Lakers och stockholmaren har gjort det bra under säsongen. Hallams gäng får gälla som favoriter och tvåan är en bra spik.

2. Färjestad – Malmö 2
Kampen om slutspelsplatser står på spel i Löfbergs Arena. Färjestad är klara för ett sådant men det finns en chans att ta sig förbi Frölunda i tabellen och få en marginellt enklare väg i slutspelet. För skåningarnas del gäller det att ta minst två poäng under sista delen av säsongen för att säkra slutspel. De har haft den chansen i fem raka matcher och förlorat samtliga, senast blev det en klar förlust mot Leksand. Färjestad kommer från en bitter förlängningsseger. De hade ledningen med 3-1 när det var 24 sekunder kvar men lyckades tappa till 3-3. Stort favoritskap på hemmalaget som inte förtjänar dessa streck. Skåningarna har absolut kapacitet att sno åt sig poäng. Ta bort ettan och jobba skrällen.

3. Kallinge/Ronneby – Tranås 1
Nere i flygfottiljens mecka ska Kallinge/Ronneby försöka rädda säsongen genom att hålla sig kvar i Hockeyettan. Kvalserien har börjat riktigt tungt och det har enbart blivit tre poäng på tre matcher. Den segern kom i Borås. Tranås ligger klart bättre till och leder kvalserien efter att halva är spelad. De har tre poäng ner under strecket. Denna match är sjätte gången som lagen möts under säsongen. Det har varit jämna matcher, men KRIF har tagit flest poäng. Fördel hemmalagen generellt. Nog borde de vara favoriter även idag. Att gardera med krysset räcker långt.

4. Segeltorp – Hammarby 1
Det är derby i kvalserien för den östra tvåan när Segeltorp ska försöka spela sig kvar i Hockeyettan. En seger här och det kan vara klart förutsatt att andra resultat går deras väg. Hammarby har varit en sorglig historia hela säsongen, de kom sist med marginal i höstserien och under våren blev det lite bättre men det var ytterst marginellt och de placerade sig som jumbo även där. För hemmalagets del handlar det om att få kedjan Usov, Jakobsson och Dietz-Larsen att fortsätta producera. Då bör det bli ett kliv närmre Hockeyettan. Ettan spikas på mindre system.

5. Wings Arlanda – Sollentuna 2
Mycket står på spel när vi vänder blickarna åt Uppland. Pavel Brendls gamla gäng säkrar spel i Hockeyettan om de vinner matchen. När lagen möttes förra veckan vann Arlanda med 3-2. Detta i en match där Sollentuna var minst lika bra om inte snäppet bättre. Men det är målen som räknas. Bortalaget måste ta poäng, helst två för att ha allt i egna händer inför den sista omgången. Problem med målskyttet har funnits hela säsongen och mycket av förtroendet offensivt landar hos Wink och Lagerstedt. Ettan blir kraftigt överstreckad och det finns stort värde i att plocka med samtliga tecken och försöka jobba in poäng åt Sollentuna.

6. Borås HC – Tyringe 2
Lagen mötte varandra i helgen nere i Skåne. Den gick Borås segrande ur efter en målmässigt stark tredje period där västgötarna gick från 2-2 till 6-3. Spelmässigt var det en jämn match och resultatet sprang i väg aningen för mycket. Det brukar generellt vara jämna och målrika bataljer mellan dessa kombattanter. För hemmalaget kan en förlust bli ödesdiger då de riskerar att åka ur Hockeyettan om resultaten i övrigt inte går deras väg. Borås streckas som klar favorit, vilket känns fel. Tyringe har ett aningen bättre lag och har minst lika goda segerchanser här. En mycket trevlig chansspik på mindre system.

7. Kölner Haie – München 1
Vi vänder oss till Tyskland för att avsluta kupongen. Där får vi ett möte mellan botten och toppen. Kölner har inte gjort någon särskilt glad under säsongen och laget är placerade i botten. Men den norra serien är fortfarande jämn och “Hajarna” kan nå slutspel om de får resultaten med sig. Spelmässigt har det inte sett så dåligt ut, de har hållit jämna steg med de flesta lagen. München ser däremot bra ut. De ligger tvåa i den södra tabellen och bör absolut kunna bibehålla den platsen in i slutspelet. Deras bortaspel har dock inte imponerat och de har inte alls varit lika dominanta på resande fot. De blir hårt streckade, men här finns goda chanser till ett favoritfall. Ta med samtliga tecken.

8. Bremerhaven – Augsburger 1
Vi rör oss långt norrut i Tyskland och hamnar i Bremerhaven där hemmalaget, som överraskat positivt under säsongen, tar emot bottenplacerade Augsburger. Värdarna har haft lite medstuds under säsongen och det är två gamla svenskbekantingar som leder styrkorna offensivt. Ziga Jeglic och Jan Urbas, båda med förflutet i Hockeyallsvenskan, är de som gör poängen för “Pingvinerna”. Augsburger är snart avsågade från slutspel. Det var förvisso få som trodde de skulle nå det inför säsongen. Stort avbräck för bortalaget att tänkta förstakeepern Roy går skadad. Ettan är en väldigt trevlig spik.

Kassaskåpet! Växjö
Det är trots allt botten mot toppen. Även om båda lagen saknar spelare så är tappet för hemmalaget större. Detta bör Växjö kunna städa av relativt enkelt.

Varningen! Malmö
Malmö är ett lag som är hårt arbetande och har en av de (om inte den) bästa målvakterna i serien. Alsenfelt ger alltid laget chans att ta poäng. Bör streckas mycket hårdare.

36 rader
1. Brynäs – Växjö 2
2. Färjestad – Malmö X 2
3. Kall./Ronneby – Tranås 1 X
4. Segeltorp – Hammarby 1
5. Wings Arl. – Sollentuna 1 X 2
6. Borås HC – Tyringe 2
7. Kölner Haie – München 1 X 2
8. Bremerhaven – Augsburger 1
216 rader
1. Brynäs – Växjö 2
2. Färjestad – Malmö X 2
3. Kall./Ronneby – Tranås 1 X 2
4. Segeltorp – Hammarby 1 X
5. Wings Arl. – Sollentuna 1 X 2
6. Borås HC – Tyringe X 2
7. Kölner Haie – München 1 X 2
8. Bremerhaven – Augsburger 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100