Powerplay tips onsdag 24 november 2021

Häftigt Powerplay i pulpeten denna onsdag med full omgång i Hockeyallsvenskan samt en helt avgörande batalj från Hockeyettan Norra. Klassikermötet i “Foppaland” mellan MODO och Södertälje går inte av för hackor, dessutom jagar HV71 nionde raka segern i Husqvarna Garden. Missa inte analysen i jakten på åtta gröna bockar!

Spelstopp 18:59

1. AIK – Björklöven 2
Björklöven är unika på det sätt att gästerna är mer komfortabla när det kommer till spel på resande fot jämfört med hemma. Löven har rasat ihop flera gånger på egen is varav 0-5 mot Västerås senast var kanske den spelmässigt sämsta prestationen av Wallsons mannar sett över hela säsongen. Då ska vi ändå komma ihåg att besökarna torskat både mot Troja och Västervik i Winpos Arena. AIK fick inte med sig några poäng från back-to-back-matcherna mot HV71 häromsistens. Spelmässigt är det däremot ingen som helst fara på taket och gnagarna gör en klart godkänd höst. Löven hemma är svårt men på intet sätt omöjligt. Att använda sig av en heltäckt bräda i Stockholm är ingen dum idé alls. 1X2.

2. MODO – Södertälje 2
Nästa match där samtliga tecken krävs är MODO – Södertälje. Hemmalaget är väldigt bra för tillfället och har sju raka vinster i Hägglunds Arena inför mötet med SSK. En kamp som visserligen Karlins mannar är favoriter i men där Kringlorna mycket väl kan ställa till med trubbel. Gästerna spelade nämligen ut hela sitt register i och med 7-4-skalpen hemma mot Kristianstad där inte mindre än sju olika målskyttar noterades. Sett över de tre senaste matcherna inbördes med MODO, som hemmalag, har SSK grejat sju av nio möjliga poäng. Att räkna bort en lågt streckad högersida är inte aktuellt. Alla tecken.

3. HV71 – Vita Hästen 1
HV71 har vunnit tio raka matcher och leder Hockeyallsvenskan överlägset. Fjolårets SHL-lag toppar corsi-statistiken med nära 58 procent. Jönköpings-laget är stabila i powerplay och bäst i klassen när det kommer till spel med en gubbe mindre. Att Jonas Gunnarsson därtill är en av ligans bästa målvakter gör såklart inte saker och ting sämre. Vita Hästen är nere på jorden igen efter en tid med vinster och reser söderöver med två raka torsk. Zabels gäng har en trea på bortais över hela säsongen och det är knappast någon trend som kommer ändras efter matchen i Småland. Ettan spikas trots nära 90-procentig streckning.

4. BIK Karlskoga – Kristianstad 1
Kristianstad reser till Värmland med en färsk snyting i bagaget. KIK var inte bra i bortamatchen mot Södertälje och släppte in sju mål och noterades därmed för första nollpoängaren sedan 13:e oktober. Karlskoga på bortais blir en ny tuff uppgift. Hemmalaget har återhämtat sig efter en tuff skadeperiod och har fått tillbaka bland annat Collberg och Lennartsson. Hemma i Nobelhallen har Bikarna två raka vinster och här kommer en tredje. Ettan är väldigt trolig och ser därtill ut att stanna under 60 procent. En vettig spik helt enkelt.

5. Mora – Västerås 1
Västerås gör riktigt fina saker för tillfället. VIK har vunnit tre av de fyra senaste matcherna där 5-0-krossen borta mot Björklöven nyligen var oerhört imponerande. Defensiven är stabil och med Johan Gustafsson i kassen, som minst sagt lyft sitt spel, kan gästerna bli en outsider i den fortsatta kampen om en plats till SHL. Mora har varit hårt drabbade av skador och sjukdomar. Nu verkar dock läget ljusnat för masarna som sånär hade full trupp på isen under tisdagen. Med detta i åtanke, samtidigt som MIK:s underliggande siffror är betydligt bättre än vad resultaten i matcherna visat, finns ingen anledning att hålla dalkarlarna utanför. Gubbe, etta-tvåa.

6. Västervik – Troja/Ljungby X
Det är formsvagt värre i båda dessa läger. Troja/Ljungby hade en period tidigare i höstas där spelet flöt på men har ramlat tillbaka i gamla dåliga vanor och radat upp förluster. Arvid Degerstedt hämtades in under säsongen för att bredda fronten hos nykomlingen men succémannen, tidigare i Borlänge, har inte alls kommit till sin rätt i sin nya omgivning. Västervik har ett lag som är tillräckligt bra för att hota om topp 6-platser men spelmässigt på sistone har det mesta knutit sig. Därtill är det en väldigt dålig vana att ha torskat samtliga fem matcher som hittills gått till förlängning. Ettan är trolig men knappast värd sitt pris runt 65 procent. Bara använda stora penseln och kladda på med 1X2.

7. Tingsryd – Almtuna 1
Tingsryd vann båda matcherna mot Västervik. Trots detta är inte de grönvita helt nöjda med situationen. TAIF har under den senaste tiden tappat spelare då både Finley och Semjonovs lämnat klubben. Inte optimalt även om Isac Andersson hämtats in från Mora. Almtuna kunde stoppa sin gigantiska blödning och efter tolv raka förluster grejade Uppsala-klubben två vinster i matcherna förra veckan mot Troja. Sett till helheten känns båda dessa sällskap väldigt jämna där tillfälligheter och i detta fall hemmaplan fäller avgörandet. Därmed räcker 1X.

8. Piteå – Kiruna IF 1
Högintressant match från den norra Ettan avrundar kupongen. Piteå vann måstematchen mot Örnsköldsvik i helgen och är vid seger här klara för spel i Allettan. En kamp där fem lag gör upp om tre platser och det kommer bli ett ruskigt spännande race i den sista omgången. Kiruna IF är trots sin nuvarande fjärdeplats inte klara för spel i nyss nämnda serie. Efter 3-4-torsken i stadsderbyt mot AIF krävs en pinne här för att allt ska vara klappat och klart. Med detta i åtanke, samt att gästerna inte vunnit under ordinarie tid i LF Arena sedan 2012, känns 1X som ett lämpligt val.

Kassaskåpet! HV71
HV71 är Hockeyallsvenskans överlägset bästa lag och hittar vägar att vinna även då inte spelet stämmer till 100 procent. Ett svajigt Vita Hästen har inget att hämta i Jönkan. Etta!

Varningen! Södertälje
SSK har haft en tung säsong, men tog en betydelsefull viktora hemma mot formstarka Kristianstad senast och brukar dessutom trivas ypperligt i denna arena. Klart att den lågt streckade tvåan ska finnas med på ett hörn.

216 rader
1. AIK – Björklöven 1 X 2
2. MODO – Södertälje 1 X 2
3. HV71 – Vita Hästen 1
4. Karlskoga – Kristianstad 1
5. Mora – Västerås 1 2
6. Västervik – Troja/Ljungby 1 X 2
7. Tingsryd – Almtuna 1 X
8. Piteå – Kiruna IF 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100