Powerplay tips onsdag 22 september 2021

SDHL fortsätter att bjuda på härliga matcher på Powerplay-kupongerna och denna onsdag är inget undantag. Tre bataljer från Sveriges bästa liga för damer förgyller hockeykvällen och vi väljer att gå all in på HV71 och Brynäs medan krysset åker med som komplement till ettan i Norrbotten. Kvällens drag hämtas från KHL innan DEL stänger kalaset. Siktet är som vanligt inställt på åtta rätt!

Spelstopp 17:59

1. Luleå – MODO 1
De regerande mästarna Luleå återfinns föga förvånande överst på tronen efter fyra spelade omgångar. Leksand, SDE, Brynäs och AIK har alla gått på pumpen mot norrbottningarna. Mot Gnaget fick Mikael Forsbergs tjejer bekänna färg då det krävdes spel i sudden för att skilja lagen åt. Väl där kunde Viivi Vainikka sätta avgörandet på ett stiligt sätt. MODO har i sin tur tagit nio poäng, enda plumpen i protokollet kom inte helt oväntat mot Brynäs på bortaplan. Uppe i Coop Norrbotten Arena har inte gästerna från Foppaland vunnit på tre år, det troliga är att samtliga poäng hamnar i Luleås ägo men sett till spelvärdet är det inte fel att gardera. 1X.

2. AIK – HV71 2
Från Luleå i norr till Stockholm i öst där ytterligare en klar favorit hittas när AIK och HV71 drabbar samman. Hemmalaget skrällde som sagt när de knep en pinne borta mot Luleå, men här får Solnas stolthet ändå finna sig i agera underhuggare. HV71 har varit ett aktat lag i den Svenska Damhockeyligan i flera år. Även om smålänningarna inte är lika vassa som för ett par år sedan så besitter de hög kvalitet i truppen där framförallt den forna MODO-spelaren Felizia Wikner Zienkiewicz visar fin form. De blågula besökarna har förkrossande tio segrar sett till de elva senaste matcherna lagen emellan. Tvåan är spikad och klar upp till 70 procent.

3. Brynäs – Djurgården 1
Tillbaka norrut och Gävle närmare bestämt där kvällens största favorit, tillsammans med Luleå, hittas. Sett till spelet har Brynäs varit det bästa laget under upptakten, även om gästrikarna föll hemma mot Luleå i premiären. Det var dock en match som BIF mycket väl kunde ha fått med sig ett bättre resultat från. Tre raka segrar efter det och 22-3 i målskillnad är siffror som talar sitt tydliga språk. Djurgården orkade inte stå emot Linköping senast och får svårt att räcka till i Monitor ERP Arena. Lara Stalder sänker Järnkaminerna, etta!

4. Lokomotiv Jaroslavl – Vitjaz Podolsk 2
Nästa nedslag görs i Jaroslavl där Lokomotiv drabbar samman med Vitjaz Podolsk. Båda lagen äntrar isen i Arena-2000 med ytterst tveksam form. “Riddarna”, som gästerna kallas, har inte fått segerjubla sedan premiärmatchen mot Novgorod för tre veckor sedan. Från att vara stekheta i början har kedjan med Ojamäki, Aaltonen och Indrasis varit totalt under isen sista matcherna. Tränare Babenko måste hitta ett sätt att få igång sin ledande enhet. Perfekt läge att bryta den negativa trenden mot ett stukat Lokomotiv. Värdarna har inte bjudit på något skönlir direkt, men ändå steckas ettan upp till skyarna. Tvåan är ett givet inslag på samtliga system. Måla tvärsöver.

5. Torpedo Novgorod – Jokerit 2
Ett lag som det emellertid sprudlar om är Jokerit. De guldressade “Clownerna” har vunnit sju av nio fighter och huserar i toppen av den västra konferensen tillsammans med CSKA och Dynamo Moskva. Lagets fyra kedjor turas om att leverera poäng, i segern mot Lokomotiv klev förstakedjan med Jensen, O’Neill och Junttila fram och svarade för sex pinnar tillsammans. Hannes Björninen hade även han en fin kväll (två strutar) medan Anders Lindbäck räddade 29 av 30 skott. Torpedo Novgorod är riktigt bra i sina bästa stunder och ledda av superslovaken Marek Hrivík slog “Torpederna” tillbaka självaste SKA St. Petersburg i den senaste hemmamatchen. Tvåan inleder, gardera med start från vänster.

6. Iserlohn – München 2
Red Bull München reser till Iserlohn under onsdagen där läskedryckslaget ska försöka bärga sjunde raka trepoängaren. Det var i slutet av augusti som Tjurarna inkasserade senaste förlusten när de kammade noll mot Rögle i CHL. Sedan dess dess har gästerna plockat dubbla triumfer i CHL och fyra raka segrar under ordinarie tid i DEL. München äntrar Eissporthalle som favorit mot ett notoriskt ojämnt Iserlohn. Tupparna har dock några individuellt skickliga spelare, fjolårets poängkung Joe Whiney bland annat, som kan ställa till med besvär för RB om de inte är påkopplade. Tvåan går ändå först i våra papper, men bocka även i ettan om kosingen räcker.

7. Ingolstadt – Düsseldorfer 1
Ingolstadts importspelare visade vägen när de knep två blytunga poäng borta mot Iserlohn i söndags. Marshall, DeFazio, Warsofsky, Simpson och Bourque hamnade samtliga i poängprotokollet och är de som ska leda Pantrarnas offensiv. Düsseldorfers trepoängare hemma mot jumbon Schwenninger satt långt inne – Alexander Ehl bröt dödläget med sitt 2-1-mål tidigt i den tredje perioden. Ett resultat som stod sig hela vägen in i kaklet. Starkt av DEG att vinna även då spelet var sisådär, men det kommer krävas en bättre insats i Saturn Arena om det ska bli några poäng in på kontot. Hemmasegern ligger närmast till hands och med trevligt värde till vänster är det dumt att börja strecka från något annat håll.

8. Straubing – Eisbären Berlin X
Straubing ville för mycket i derbyt mot antagonisten München och skrinnade bort sig vid flera tillfällen. Red Bull var inte sena med utnyttja Tigrarnas slapphänta försvarsspel och vann rättvist med 6-3. Nya tag för Straubing som hittills är obesegrade hemma i Eisstadion am Pulverturm och vill förbli så efter kvällens dragkamp med ytterligare en giftig motståndare. Efter 0-3 i brakan hemma mot Adler Mannheim lär de tillresta Isbjörnarna vara duktigt revanschsugna, men detta är en lada inte ens de regerande mästarna kan räkna med att få med sig poäng från. Tight, tufft och ovisst i Bayern. Rulla ut heltäckningsmattan omedelbums!

Kassaskåpet! Brynäs
Mycket handlar om Luleå och Brynäs i SDHL-ishockeyn och av de senaste omgångarna att döma är de sistnämnda i vassare form. Djurgården har inte mycket att hämta i Gävle. Ettan är gjuten i betong.

Varningen! Vitjaz Podolsk
Ett stukat och sönderstreckat Jaroslavl är inget lag att hålla i handen när det stormar. Fint skrälläge för Vitjaz som i denna typ av match har allt att vinna. Självklart ska rensartvåan med!

36 rader
1. Luleå – MODO 1 X
2. AIK – HV71 2
3. Brynäs – Djurgården 1
4. Jaroslavl – Vitjaz 1 X 2
5. T.Novgorod – Jokerit 1 2
6. Iserlohn – München 2
7. Ingolstadt – Düsseldorfer 1
8. Straubing – Eisbären 1 X 2
216 rader
1. Luleå – MODO 1 X
2. AIK – HV71 2
3. Brynäs – Djurgården 1
4. Jaroslavl – Vitjaz 1 X 2
5. T.Novgorod – Jokerit 1 X 2
6. Iserlohn – München 1 2
7. Ingolstadt – Düsseldorfer 1 X
8. Straubing – Eisbären 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100