Powerplay tips onsdag 2 december 2020

Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och en fajt från Schweiz står på onsdagsschemat. Powerplay-kupongen är smålurig där Tingsryd är jättefint drag i jakten på större stålar. Södertälje och MODo står som första par ut och det är formstarkt i båda lägren. Hur ska detta gå egentligen? Läs vidare så får ni svaret. Nu droppar vi pucken!

Spelstopp: 18:59

1. Södertälje – MODO 1
Södertälje kliver allt mer upp som en outsider i kampen om SHL-platsen som ska delas ut till våren. Kringlorna öser in mål för tillfället och har sex raka segrar inför onsdagens holmgång. MODO har under Pär Styfs ledning lyft sitt spel och när Ö-vikarna nu skrinnar in på isen har de rödklädda vunnit tre av de fyra senaste. Lagen har redan spelat mot varandra två gånger i år där fyra pinnar tillfallit SSK och två till gästerna. Ettan känns trolig ändå men det är svårt att förbise MODO:s förvandling på sistone. Gaffla (etta-tvåa om stålarna räcker).

2. Västerås – Mora X
Mora har drabbats hårt av coronaviruset och masarna har inte spelat en match sedan elfte november. Nu ska dock Johan Hedberg och hans moraiter vara redo för comeback och det är ett formsvagt Västerås som står som motståndare dagen till ära. VIK har gått knackig på sistone med fem förluster på sex försök. Hertzberg är skadad och Rasmus Asplund har lämnat truppen. Sam Marklund har därför anslutit. Känslan är ändå att MIK ska ha goda chanser till minst poäng i ABB Arena. X2 blir att testa först.

3. Vita Hästen – Almtuna 1
Vita Hästen har haft en riktigt tung period. Inte nog med att alla NHL-lån lämnat klubben. Även Topi Nättinen har nu flyttat från klubben. Finländaren har stått för 13 poäng på 15 matcher lämnar av privata själ. Alexander Lindelöf är värvad men det är en back så frågan är hur frontlinjen framöver kommer se ut i Hästen-lägret. Almtuna har ramlat ner en bra bit i tabellen och har fyra förluster på de fem matcher som spelats sedan 30:e oktober. Uppsala-laget var tidigare i november dessutom drabbat hårt att coronaviruset. Ettan blir att inleda med men med oviss status på båda håll är det en gaffel (etta-tvåa) som tillämpas om stålarna räcker till.

4. Tingsryd – Björklöven 1
Björklöven har skakat till en aning i toppen. Timrå har sprungit förbi Umeå-laget i topp och på kort tid har gästerna förlorat mot bottenlaget Väsby vilket indikerar på att formen kanske inte är vad den tidigare varit. Oskar Steen är ute ur bilden och nu har mirakelmannen Kenttä med största sannolikhet förstärkt truppen med Grant Besse. En fint producerande forward tidigare i DEL. Tingsryd har tre segrar på de fyra senaste och var bland annat uppe i norr och besegrade Löven så sent som i november. Räkna med en svängig match i Nelson Garden Arena. Gaffeln känns därför utmärkt.

5. Huddinge – Visby/Roma 1
Huddinge är en gigant i Ettan. Plantskolan från Stockholm har firat enorma triumfer hela säsongen och har inför mötet med Visby/Roma 16 raka segrar. Galet! Elva spelare har producerat mer än tio pinnar och i topp av hela poängligan huserar rutinerade Björn Jonasson med sina 31. Gotlänningarna är tvåa i en något haltande tabell. Formen är jättefin med åtta raka vinster men den trenden tar stopp i Björkängshallen. Ettan blir troligen en mer eller mindre godkänd spik och då finns ingen anledning att vaska tecken.

6. Dalen – Mariestad X
I den västra serien är det också seriefinal på g. Dalen har gått fram som en slåttermaskin och toppar tabellen. Enormt imponerande av gänget från Jönköping där tunga nyförvärvet, Jesper Thornberg, gjort störst avtryck offensivt med sina 24 poäng. Mariestad är i Ettan-sammanhang etablerade och har ett lag som absolut kan blanda sig in i leken om en plats uppåt. Gästerna vann häromsistens toppmötet med Borlänge hemma (3-1) och linan med Lindén-Lögdal-Olsson är riktigt bra. Detta kommer bli en jämn historia med mikroskopisk fördel hemmalaget. Ta därför på stora säkerhetsbältet och gardera rakt över.

7. Vännäs – Kalix 1
Sista Ettan-matchen på kupongen synas ner i norr. I Vännäs är det mittenmöte och streckstrid som gäller. Vännäs förlorade med 0-1 i senaste kampen då Östersund gästade. Defensivt gjorde VHC en kanonmatch där målvakten Marcus Johansson var strålande mellan stolparna och motade 38 av 39 skott. Kan offensiven förbättras mot ett sämre Kalix finns både poäng och seger i sikte. Gästerna har haft flera bekräftade coronafall inom klubben och spelet har varit på paus i flera veckor. Oklart därmed hur statusen är på laget och visst kan det finnas en hel del ringrost innanför bortatröjorna. Ettan ser spännande ut. En skön chansspik helt enkelt.

8. Davos – Rapperswil 2
Vi avslutar i alpregionen där det vankas del två av ett back-to-back-möte. Davos har haft sin verksamhet pausad under tid men var tillbaka med besked och vann en svängning match mot Rapperswil med 7-5 på bortais. Förstalinan var sannerligen tillbaka med besked och stod för åtta poäng. Här blir däremot de blågula hemmalaget på tok för stora favoriter. Lakers är visserligen i trist slag men har ett helt okej lag där toppgubbar som Kevin Clark, Roman Cervenka och Andrew Rowe finns. Alla tecken bör få plats ögonaböj där högersidan kommer jobba upp utdelningen ordentligt.

Kassaskåpet! – Huddinge
Stockholmarna är för bra för Ettan i år och när tabelltvåan Visby kommer på besök är hemmalaget ohotat. Bra spik.

Varningen! – Rapperswil
I hård konkurrens med Tingsryd känns ändå Rapperswil som kupongens bästa drag. Davos är bra men blir på tok för överskattade. Jobba Lakers!

36 rader
1. Södertälje – MODO 1
2. Västerås – Mora X2
3. Vita Hästen – Almtuna 1
4. Tingsryd – Björklöven 12
5. Huddinge – Visby/Roma 1
6. Dalen – Mariestad 1X2
7. Vännäs – Kalix 1
8. Davos – Rapperswil 1X2

216 rader
1. Södertälje – MODO 12
2. Västerås – Mora 1X2
3. Vita Hästen – Almtuna 1X
4. Tingsryd – Björklöven 12
5. Huddinge – Visby/Roma 1
6. Dalen – Mariestad 1X2
7. Vännäs – Kalix 1
8. Davos – Rapperswil 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100