Powerplay tips onsdag 18 november 2020

Svenskt för hela PP-slanten denna onsdag. Två Hockeyallsvenska matcher drar igång det hela medan vi tar kupongen i mål med Ettanhockey från både den Södra-, Östra- och Västra serien. Flera större favoriter finns med på kupongen där både Troja/Ljungby men framförallt Västervik ska se upp! Vi börjar i Väsby dit just Karlins smålänningar kommer. Nu släpper vi trissan.

Spelstopp: 18:59

1. Väsby – Västervik 1
Det är ingen munter läsning för de supportrar som håller Väsby varmast om hjärtat. Nykomlingen har radat upp åtta raka förluster nu och Västervik är inte på något sätt en lätt uppgift. Vi måste ändå ge värdarna en uns av beröm efter en helt okej insats borta mot tuffa Timrå. 1-3-förlusten grundlades under ett par ödesminuter i mitten av andra perioden men i övrigt höll “Vildingarna” timråiterna stången. Västervik föll mot MODO senast och någon trepoängare har det inte blivit för gästerna på de fyra senaste fajterna. Självklart ska smålänningarna få vara med på ett tidigt hörn men ettan blir ett perfekt skrälltecken att få med redan från start.

2. BIK Karlskoga – Tingsryd 1
Vi beger oss till de mörkare skogarna av Värmland och kollar till ett gråmulet möte i Nobelhallen mellan Karlskoga och Tingsryd. Bikarna kunde efter tre raka förluster äntligen få lite “proppen ur”-effekt och krossade Mora med 8-2 i förra veckan. Då var linan med Immo-Franzén-Rekonen otroligt bra. TAIF ska dock inte räknas bort. Smålänningarna gjorde i senaste omgången något som ingen annan klubb den här säsongen mäktat med. Nämligen att besegra Björklöven på bortais. Ruggigt starkt. På mikrosystem är det möjligen läge att singla ettan men gubben (etta-tvåa) ska definitivt vara ett alternativ när systemen växer.

3. Vimmerby – Tranås X
Det ska spelas Ettan-hockey härifrån och hela vägen in i mål. Första ställe att besöka blir Vimmerby Ishall där stadens hockeylag ställs mot Tranås. Tigrarna är ett topplag i år och har inför den här kampen vunnit sex av de sju senaste. Bäst av alla i hemmalaget har nyförvärvet Jonas Nyman varit. Den Färjestads-fostrade 23-åringen lär efter den här säsongen vara ett hett byte för flera allsvenska klubbar. Tranås blir dock ingen lätt uppgift för Vimmerby. Senaste gången gästerna var här på besök tog man med sig alla tre poängen hem. Om 1X är först ut känns helgarderingen helrätt på större bongar.

4. Mörrum – Troja/Ljungby 2
Hela Ettans kanske bästa lag just nu heter Troja/Ljungby. Gästerna är helt klart redo att åter ta steget upp till Hockeyallsvenskan efter denna magiska höststart. Framåt levererar flera enheter där Victor Romfors lina tillsammans med bland annat Carl-Johan Sjögren varit lysande. Mörrum ska ändå inte räknas helt bort. Blekinge-laget är formstarka och skrinnar ut på isen i hemstaden med sex vinster på de åtta senaste. Dessutom har laget producerat massor med mål framåt på sistone så räkna inte med någon trist målmässig historia. Gaffeln (etta-tvåa) är därför ett utmärkt val.

5. Vallentuna – Huddinge 2
Ett lag som också vill ge sig in i snacket om “bäst i Ettan” hittas i den östra serien. Huddinge, denna anrika plantskola, mönstrar också ett ruggigt fint lag som är brutalt framtunga vilket inte minst 67 gjorda kassar på elva matcher visar. Nu är det derbydags för Vallentuna som gäller och hemmalaget kommer troligen från säsongens bästa prestation. 6-1 borta mot Enköping är svårt att skoja bort. Den här uppgiften blir dock övermäktig. Tvåan kan singlas utan sämre samvete upp till åtminstone 60 procent.

6. Strömsbro – Wings Arlanda 1
Wings har inte spelat hockey på nära två veckor. En paus där klubben fått slicka en del sår efter dubbla nederlag precis innan avbrottet. Nu ska Arlanda-laget kastas in i leken igen och det är mot ett vanligtvis hemmastarkt Strömsbro. Värdarna från Gävle hade däremot ingen lycka med sig då Huddinge var senaste laget på agendan, borta. En fajt som SIF torskade med hemska 0-8! Rutin och kvalité finns det däremot innanför värdarnas tröjor då spelare som Johan Eriksson (tidigare MODO), Golovkovs (lettisk före detta landslagsspelare) och kapten Viktor Ehn finns till förfogande. Ettan kan mycket väl bli något understreckad och då är det bara passa på att spika av gästrikarna.

7. Tyresö Hanviken – Enköping 2
Vi beger oss tillbaka mot stockholmstrakten. Tyresö Hanviken är härligt formstarka. Fyra raka segrar har värdarna kunnat lägga ner i bagaget inför en erkänt svår match mot Enköping. Gästerna som för tillfället hittas i toppen av tabellen hade det ruggigt kämpigt i back-to-back-historien mot Vallentuna. Två raka förluster där 1-6-torsken på hemmais stack ut i negativ bemärkelse. Oddsmässigt målas Enköping upp till rätt stora favoriter medan formen pekar åt ett helt annat håll. Tvåan blir att utgå från men finns stålarna måste också ettan testas.

8. Forshaga – Kumla X
Slutligen ska vi besöka Forshaga där kupongens enda tillställning från den västra divisionen hittas. Båda dessa herrskap kommer med dubbla segrar i ryggen. Värmlänningarna monterade först ner Grums med solklara 4-0 för att därefter besöka Malung och göra processen kort med masarna (6-1). Kumla å sin sida löste en meriterande skalp mot serieledarna Dalen likväl som en lätt 6-3:a mot Köping i förra veckan. Forshaga har stor inbördes fördel de senaste åren men känslan är att gästerna mycket väl kan överraska den här gången. Lämna inget åt slumpen. Alla tecken!

Kassaskåpet! – Huddinge
Huddinge spelar som i trans just nu och vet fortsatt inte hur det är att förlora. Det är en trend som kommer fortsätta även efter denna onsdag. Tvåa i Vallentuna.

Varningen! – Väsby
Väsby är inne i en extremt jobbig period men Västervik hemma ska inte vara en omöjlighet för nykomlingen. Ettan ska i ett tidigt skede målas ner.

36 rader
1. Väsby – Västervik 1X2
2. Karlskoga – Tingsryd 1
3. Vimmerby – Tranås 1X
4. Mörrum – Troja/Ljungby 12
5. Vallentuna – Huddinge 2
6. Strömsbro – Wings Arl. 1
7. Tyresö Han. – Enköping 1
8. Forshaga – Kumla 1X2

216 rader
1. Väsby – Västervik 1X2
2. Karlskoga – Tingsryd 12
3. Vimmerby – Tranås 1X2
4. Mörrum – Troja/Ljungby 12
5. Vallentuna – Huddinge 2
6. Strömsbro – Wings Arl. 1
7. Tyresö Han. – Enköping 12
8. Forshaga – Kumla 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100