Powerplay tips onsdag 17 februari 2021

Helsvenskt på menyn när det har blivit dags att hugga tag i onsdagens Powerplay. Fyra matcher från Hockeyallsvenskan inleder där Björklöven spikas borta mot Västerås medan ett överstreckat AIK kräver garderingar mot MODO. Allettan Södra tar sedan kupongen i hamn. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:59

1. AIK – MODO X
MODO har haft extrema bekymmer överlag den här säsongen och mot AIK står de rödklädda på noll inspelade poäng över tre matcher. Fjärde mötet för säsongen nu och det är ett bortalag som reser till Stockholm med fyra raka torsk. Sportchef Glader har inte legat på latsidan inför de avslutande omgångarna. Zykov, Persson, Haag, Ytterell samt Lovric är på pluskontot medan veteranen Magnus Häggström tyvärr tvingats sluta. AIK har efter en jättefin period under vintern klivit upp på en femteplats i denna haltande tabell. Slutspel i någon form kommer det bli för Gnaget och visst ska solnaiterna stå som favoriter. Ett bortagäng som i sina bästa stunder kan spela en trevlig hockey ska dock inte hållas utanför. Åtminstone inte då ettan ser ut att överstreckas. Hela och gå vidare.

2. Västerås – Björklöven 2
Hemmalaget kunde inte vinna någon av de två nyligen lirade matcherna mot Södertälje. Lukas Zetterberg tryckte däremot in en 2-2-puck i förra mötet med kringlorna med målvakten Myrenberg utplockad och därmed fick i alla fall de svartgula med sig en pinne. Björklöven har sakteliga börjat hitta formen igen och Umeå-laget hade nyförvärvet J.T Brown i magiskt slag mot TAIF. Den NHL-meriterade spelaren stod för två mål och en assist mot smålänningarna när Löven löste en 4-3-skalp. VIK är en nivå ner i jämförelse och med en troligen inte övertsreckad tvåa att ta hänsyn till känns spiken till höger bra.

3. Västervik – Tingsryd 1
Otroligt viktigt möte i Småland. I en jämn strid kring playin- och kvartsfinalplatser finner vi dessa båda lag. Karlin och company kunde inte styra bort Mora i förra rundan (0-4) men dessförinnan hade det trillat in segrar vid fem av sex tillfällen. VIK ser överlag bra ut. Tingsryd fick på läppen i Umeå mot Björklöven och det är väl kanske inte så mycket att säga om det. TAIF har ändå en del bekymmer på bortabana och endast nypt treor vid sex tillfällen på resande fot. Ettan inleder och sällskapas av krysset på större system.

4. Kristianstad – Vita Hästen 2
Efter nederlaget (2-3) mot Timrå är avståndet upp till MODO fortsatt nio poäng med elva matcher kvar att spela. Det kommer bli extremt tufft för Kristianstad att käka ikapp avståndet till norrlänningarna. Omöjligt är det dock inte och ett första steg i jakten på Ö-vikslaget blir att försöka lösa en trepoängare mot Vita Hästen. Gästerna har suttit lugnt i värvningsbåten under vintern och Zabel-Czarnecki verkar tro på sitt lag. För Norrköpings hockeystolthet gäller det att gå för en playin-plats och i kampen med Almtuna kommer det bli jämnt hela vägen in i kaklet. Med två lag som verkligen vill vinna känns gaffeln (etta-tvåa) som en bra lösning.

5. Troja/Ljungby – Huddinge 2
Huddinge har varit en besvikelse i Allettan. Klubben från Stockholm klev in som en utmanare till en plats i Hockeyallsvenskan men efter tolv spelade matcher är det ett bortalag som inte alls fått till det. HIK besökte Billingehov för ett möte med Skövde förra rundan och bröt där en trend på sex raka förluster då Nylanders gubbar grejade en 5-2-vinst. Troja på bortaplan kommer bli ruggigt tufft men även hemmalaget har en hel del frågetecken kring sin Allettan-tid och tre fullpoängare på elva omgångar är inte godkänt. Räkna med en oviss och jämn duell där högersidan kommer med fint värde. Helgardera och håll tummarna för en bortaknall i Ljungby Arena.

6. Mariestad – Skövde 2
Derbydags på “schlätta”! Matchen med stort M för dessa båda gäng och vare sig Mariestad eller Skövde har gjort något vidare positivt avtryck på Allettan-publiken. Gästerna bottnar ligan men har ändå sprattlat till emellanåt. Bland annat var 2-1-skalpen borta mot Dalen både förvånande och helt nödvändig. Appelgrens Boisare skrinnar ut till drabbningen med dubbla nederlag. Jesper Lindéns tidiga 1-0-mål mot Vimmerby blev också lagets enda i förra omgången och 1-2 efter straffar var knappast vad värdarna räknat med. Nu målas Mariestad upp skyhögt vilket känns uppåt väggarna fel. Ett derby är alltid ett derby och här ska vi tidigt måla ner SIK i hopp om storslam!

7. Dalen – Vimmerby 1
Möjligen har Dalen börjat sin trista resa nedåt för nu har Jönköpings-laget dubbla förluster och bakom skrällaget skuggar nu ett stekhett Vimmerby som reser till Smedjehov med sex raka vinster i bagaget. Todd Winder ser jättebra ut och även Karlsson, Wigley och Carlsson har varit vassa på sistone. Hemmalaget ska såklart inte räknas ut. Förstalinan med Neubauer-Hirsch-Thörnberg är en av Ettans bästa formationer. Dessutom vann Dalen med 4-2 i januari då lagen möttes i Vimmerby. Ettan först, tvåan sen.

8. Karlskrona – Visby/Roma 1
Kupongens sista strid tar sig vid i Blekinge där fjolårets Hockeyallsvenska Skalbaggar fått en tuff resa tillbaka. KHK ligger nämligen i botten och skvalpar av Allettan-tabellen. Serien haltar dock massor och ett par segrar för de orangeklädda och gapet upp till de mer ädla platserna är inom klart räckhåll. Visby/Roma är i ganska gott slag men fick stryk senast dessa gäng duellerade. 1-2-förlusten på Gotland kom efter straffar men Visbys keeper Anton Malmborg stod på huvudet och räddade 50 skott i den fajten. Detta vinner värdklubben och till bra procent är det bara spika av ettan.

Kassaskåpet! – Karlskrona
Karlskrona spelade ut Visby/Roma på Gotland och är ett vassare lag spelare för spelare. Ettan till fint spelvärde spikas utan snack!

Varningen! – Huddinge
Varken Huddinge eller Troja/Ljungby har rosat marknaden i Allettan så långt. Troja är möjligen något bredare, men till dessa procent är det tvåan som lockar i Ljungby Arena.

36 rader
1. AIK – MODO 1X2
2. Västerås – Björklöven 2
3. Västervik – Tingsryd 1
4. Kristianstad – Vita Hästen 12
5. Troja/Ljungby – Huddinge X2
6. Mariestad – Skövde 1X2
7. Dalen – Vimmerby 1
8. Karlskrona – Visby/Roma 1

216 rader
1. AIK – MODO 1X2
2. Västerås – Björklöven 2
3. Västervik – Tingsryd 1X
4. Kristianstad – Vita Hästen 12
5. Troja/Ljungby – Huddinge 1X2
6. Mariestad – Skövde 1X2
7. Dalen – Vimmerby 12
8. Karlskrona – Visby/Roma 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100