Powerplay tips onsdag 17 april 2024

Onsdagens PP rivstartar med en riktigt häftig hockeyallsvensk final då Brynäs och Djurgården duellerar. Förutom den svenska toppmatchen från Gävle så ska vi också syna ner matcher från Tyskland och Norge innan vi tar flygmaskinen över pölen för fyra fina NHL-matcher. Nu brassar vi igång!

Spelstopp 18:59

1. Brynäs – Djurgården 1
BIK Karlskoga bjöd upp till okej motstånd för Brynäs. Gällstedts mannar var över en längre serie tyngre och bättre och i slutändan var det ingen diskussion om vilka som skulle knipa finalbiljetten. Brynäs straffade BIK:s misstag stenhårt och även Djurgården kommer få bekymmer att freda sig mot ett välpolerat och stabilt gästrike-lag. DIF var över sex fajter mot Mora, sett till den underliggande statisitiken, knappast bättre och hade en stor portion flax som tog sig vidare. Enkelriktat i “Monitorn” att vänta dagen till ära. Ettan står på egna ben.

2. Jack Kopacka – Ludvig Rensfeldt X
Jack Kopacka kommer med stor säkerhet lira i SHL till hösten, oavsett om Brynäs går upp eller ej. Kopacka har varit lysande och bitvis ligans bästa spelare. 33 baljor i i grundserien och sex i slutspelet är ruskigt fina siffror. I denna head-to-head ställs brynäsaren mot Ludvig Rensfeldt, som fått en del skarp kritik från supportrar under grundserien men också klivit upp när Djurgården behövt det som mest. Någon större målskytt är ändå inte “Ludde” och produktionen ligger just nu runt en tredjedel av jänkarens dito. 1X är ett lås i Gävle.

3. Fischtown – Eisbären Berlin 2
Det har blivit dags för DEL-finalen att dra igång. Andra aktörer må besitta starkare och dyrare trupper, men sett över hela säsongen är det nu de två bästa lagen som gör upp om titeln. Fischtowns säsong är lysande från start hela vägen hit. Bland annat måste vi lyfta värdklubbens keeper Kristers Gudlevskis som höll nollan i tre av fyra segermatcher mot Red Bull München i semifinalen. I Eisbären Berlins kasse står en annan herre med ett fantastiskt slutspel i ryggen. Jake Hildebrand har prövats flitigt av både Straubing och Adler Mannheim, men har knappt visat några svaghetstecken alls. Tillsammans med stjärnan Noebels går han i bräschen för gästerna i Bremerhaven. I en troligen svängig dust känns gubben (etta-tvåa) härlig att jobba in.

4. Vålerenga – Storhamar 1
Risken fanns att Vålerenga hade bränt sig rejält i sin semifinal och att bensintanken skulle vara tom inför den första finalen i Hamar. Så var det! Klasskillnad från första stund och Oslo-klubben hade ingenting att komma med (1-5). “Enga” är nu hemma och kan få en laddning av ny energi av det massiva publikstödet. Biljetterna till match 2 i Jordal Amfi sålde slut på drygt 20 minuter! Det råder således hockeyfeber i huvudstaden och en läktare för besökarna att frukta. Storhamar gäller givetvis som tunga favoriter till att skörda guldet, men ska de få på läppen någonstans i denna finalserie är det på bortais. 1X är häftiga tecken vi tidigt ska pressa in.

5. New York Islanders – Pittsburgh 2
Islanders har gjort en riktigt fin vår och kan andas ut. Patrick Roy har lotsat sitt lag till framgångar på sistone. I och med en färsk 4-1-seger mot Devils står det nu klart att New York-klubben nyper tredjeplatsen i Metropolitan och ställs mot Carolina i den första slutspelsrundan. Pittsburgh går i väntans tider. Detroit och Washington lirar under natten mot onsdag. Skulle båda lagen tappa poäng är det helt plötsligt slagläge för Pingvinerna i kampen om den sista slutspelsplatsen. Oavsett utfall för nyss nämnda duo ska en värdemässigt fin tvåa kunna lämnas allena då Islanders redan smider planer för fullt inför den kommande knockout-duellen mot Hurricanes.

6. Tampa Bay – Toronto X
En häftig kamp står för dörren i Amalie Arena. För en spelare i Bolts-dress står extra mycket på spel. Under natten mot tisdag producerade poängkungen Kucherov sin 99:e assist för säsongen när Tampa torskade mot Buffalo (2-4). Här pekar en hel del på att den ryske superspelaren fixar nummer 100 till samlingen. Maple Leafs har dragits med en hel del skador och resultaten har också blivit därefter. Nu väntar en back-to-back-duell i Florida, då Panthers står för motståndet strax innan denna dust. Svårtippad strid med möjligen svag fördel Tampa Bay. Helst ser vi dock att alla tecken skickas in.

7. Dallas – St. Louis X
Heiskanen och Robertson gick längst fram i ledet när Dallas lade ett ganska taffligt Seattle på rygg senast. Peter DeBoer har valt att inte ändra alltför mycket runt sitt lag och matchat sina bärande lirare trots att slutspelsplatsen varit klar länge. St. Louis hade länge en möjlighet att nypa en Wild Card-plats, men ett par kostsamma nederlag mot Sharks på slutet har grusat möjligheterna. Blues tvålade dock dit nyss nämnda Kraken för ett par dagar sedan och vill säkerligen avsluta med flaggan i topp. Alla tecken!

8. Arizona – Edmonton 2
Connor McDavid var tillbaka på isen när Edmonton ställdes mot slagpåsen San Jose nyligen. Superstjärnan skulle också bli den fjärde gubben någonsin att noteras för 100 assist under en och samma grundserie-säsong. 27-åringen fick dock vänta på passningspoängen i 35 minuter lite drygt då 9-1-påsen (!) från Hyman assisterades av McDavid. Starkt! Arizona Coyotes gör högst troligt sin sista NHL-match på mycket länge. Ägaren har inte kunnat lösa arenafrågan och Mullet Arena håller inte måttet. Nu väntar troligen en flytt till Salt Lake City. Att Arizona i övrigt är ett högst mediokert hockeylag gör inte saken bättre. Tvåa.

Kassaskåpet! Brynäs
Djurgården hade stora bekymmer med Mora och nu ställs Järnkaminerna mot nästa Gävledala-gäng. Brynäs har gjort ett strålande slutspel och öppnar också finalserien mot DIF med att vinna i “Monitorn”.

Varningen! Vålerenga
Hemma är Vålerenga ett lag att räkna med. När Storhamar målas upp hårt är det en värdemässigt häftig vänstersida vi i första hand blickar mot. Fin rensare i Oslo!

108 rader
1. Brynäs – Djurgården 1
2. J.Kopacka – L.Rensfeldt 1 X
3. Fischtown – Eisbären 1 2
4. Vålerenga – Storhamar 1 X 2
5. NY Islanders – Pittsburgh 2
6. Tampa Bay – Toronto 1 X 2
7. Dallas – St. Louis 1 X 2
8. Arizona – Edmonton 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100