Powerplay tips onsdag 15 november 2023

Hockeyallsvenskan tillhandahåller sex matcher på onsdagens Powerplay vars målgång sker i SDHL. I herrarnas andraliga väntas såväl Brynäs som Södertälje göra jobbet i respektive hemmamatch medan vi inte utesluter en knall i Västmanland där Västerås går tungt för stunden. Mot åtta rätt och evig ära!

Spelstopp 18:59

1. Björklöven – Djurgården 1
Det är nya tider i Djurgården. Garpenlövs tid som tränare är som bekant över och DIF har dessutom ändrat en del på planen. Gubbar som Oscar Lundin, Ludvig Hedström och Cam Schilling har lämnat den senaste tiden. På plussidan hittar vi däremot Arvid Costmar och dessutom har lånet av Pontus Johanssons förlängts. Trots en del friska vindar blir bortamatchen mot Björklöven ett ytterst svårt test. Umeå-klubben känns, trots 0-5-raset i Västervik nyligen, som en given utmanare om SHL-biljetten och hemma i Winpos Arena är också Stråhles mannar tuffa att tas med. Voutilainen är frisk från sjukdom och spelbar igen. Måla från vänster!

2. BIK Karlskoga – Mora 1
BIK har lyft sitt spel rejält sedan den usla inledningen på säsongen. Sakta men säkert kryper värdklubben närmare en slutspelsplats och inför matchen mot Mora så har Dennis Halls mannar fixat poäng vid åtta av nio tillfällen sedan den 13:e oktober. Personalbrist råder inte heller då flera tidigare skadade spelare sakta men säkert börjat komma tillbaka och dessutom är Theo Keilin inlånad från Skellefteå. Dessa sällskap stångades så sent som för tiotalet dagar sedan. Då vann värmlänningarna efter att Johan Persson dragit på sig en femma och Olsén samt Jellvert utnyttjat detta med två mål i special teams. 0-2 blev till slut 4-2 för BIK och nu befinner sig dessutom Mora-stjärnan Persson på botbänken. MIK vann visserligen kort efter torsken mot Karlskoga då Brynäs besegrades men här lirar ändå masarna andrafiolen. Ettan lockar klart mest.

3. Brynäs – Tingsryd 1
Brynäs laddar om efter den kalla turen till Mora. 2-6-förlusten i Smidjegrav var BIF:s blott tredje på hela säsongen och visst tyder allting på att Tigrarna studsar in på segerspåret igen. Ett par gubbar är fortsatt utanför spel (Scott och Ölund) och under tisdagens träning fanns inte heller Lindstein och Larsen med (inte hemma från landslagssamlingar) men i övrigt är BIF kompletta och kollar vi till samtliga enheter som värdarna kan matcha ser det ruskigt bra ut. TAIF å sin sida behöver inte be om ursäkt för sin höst. Smålänningarna har med små resurser gjort drösvis med bra saker men här går ändå besökarna bet. Ettan är spikad oavsett procent.

4. Västerås – Kalmar 2
Hockeyallsvenskans största frågetecken svävar ovanför Västerås-spelarnas huvuden för stunden. Helmerssons mannar får inte till det och förlusterna avlöser varandra. Inför matchen mot Kalmar så visar gurkstadens hockeyhjältar upp en trend där endast fyra av 18 möjliga poäng tickat in sedan 25:e oktober och spelare som Komarek, Mingoia, Gerisch med flera svarar inte riktigt upp till vad som ska kunna förväntas av dem. Kalmar däremot har varken press eller stress innanför sina väggar. En nykomling som spelat toppklassig allsvensk hockey med ett fungerande kollektiv och därtill ett par höga toppar (läs Tim Theocharidis och Teemu Väyrynen) som bidrar med massor framåt. Det är svårt att inte gilla högersidan i ABB Arena. X2 först.

5. Östersund – Nybro X
Nybros sista matcher innan landslagsuppehållet var riktigt bra. Vikingarna vann med 2-0 borta mot Djurgården i en väldigt välspelad match från nykomlingens sida, därefter reste smålänningarna hem och pressade Björklöven i Liljas Arena. Östersund i Jämtland står denna gång på tur. Ett värdlag som bottnar Hockeyallsvenskan och som söker med ljus och lykta efter någon form av identitet. Värdarna blev nollade borta mot Södertälje för tiotalet dagar sedan, därmed kom också uppehållet extremt lägligt. Hemmalaget har kunnat slipa på detaljer och med Oscar Petersson tillbaka i laget så får man in en riktigt bra hockeyspelare som känner klubben väl. Svårtippat och med i stort sett helt jämna odds väljer vi att inte ta parti för någon sida. 1X2.

6. Södertälje – Västervik 1
Södertälje fick till en defensiv fullträff hemma mot Östersund häromsistens då jämtarna stängdes ner på ett effektivt sätt. Nu gäller det för SSK att bära vidare detta. Mot Västervik kommer Ludwig Blomstrand få finna sig i att sitta på läktaren (avstängd) och under tisdagens träning så saknades också viktige Dominic Turgeon (i USA för att vara med på pappa Pierres NHL-Hall of fame-ceremoni). Nordamerikanen ska ändå vara tillgänglig till onsdagens match om alla flyg går som de ska. Västervik bussar till Scaniarinken med gott om självförtroende. 5-0-krossen mot Björklöven var en riktigt vacker skalp. De rödklädda är ändå alldeles för ojämna för att vi ska ta deras parti här. Med lite flyt finner vi ettan att spika till priser strax söder om 70 procent och då är det inget snack.

7. Djurgården – Leksand X
Djurgården befinner sig i mitten av SDHL-tabellen och kan med marginal titulera sig bäst i huvudstaden. DIF-tjejerna gör många bra saker på isen och ett par fina vinster på slutet mot bland annat Luleå och Linköping har skjutit upp värdarna till en slutspelplats. På Hovet mot Leksand så överskattas ändå värdinnorna. När klubbarna stångades i premiären på Tegera Arenas is så räddades DIF av en storspelade keeper. Dalalaget har gjort om en del runt laget och bland annat fyllt på spelardepåerna med Tatum Amy och Saga Tynell-Nissas. Med spelvärdet viktat till höger är det tidigt ett måste att få med både kryss och tvåa i huvudstaden.

8. SDE HF – Frölunda 2
Vi blickar mot ett spännande möte från SDHL då sjuan SDE tar emot nykomlingarna tillika femman Frölunda. Gästerna har gjort väldigt många bra saker sedan intåget i det svenska finrummet och åtta segrar på 13 försök är mer än godkänt. Tunga namn som Karvinen, Vesa och Coutu-Godbout levererar som tänkt och borta mot SDE ska också VF skrinna ut som favoriter, trots en del tunga avbräck. SDE har bara vunnit en gång i Enebybergs Ishall under pågående säsong och känslan är att arrangörsgänget får tufft även under onsdagen. X2 står sig väldigt bra.

Kassaskåpet! Brynäs
Tingsryd har inte musklerna för att mäta sig borta mot Brynäs utan får helt enkelt resa hem utan poängmässig framgång från Gävle. Given spiketta!

Varningen! Kalmar
Västerås är skakade och spelar ingen vidare hockey för stunden. Ett skarpt Kalmar skrinnar orädda ut på isen i ABB Arena och X2 lockar massor i jakten på bättre utdelning.

36 rader
1. Björklöven – Djurgården 1
2. BIK Karlskoga – Mora 1
3. Brynäs – Tingsryd 1
4. Västerås – Kalmar X 2
5. Östersund – Nybro 1 X 2
6. Södertälje – Västervik 1
7. Djurgården – Leksand 1 X 2
8. SDE HF – Frölunda X 2
216 rader
1. Björklöven – Djurgården 1 X
2. BIK Karlskoga – Mora 1 X
3. Brynäs – Tingsryd 1
4. Västerås – Kalmar 1 X 2
5. Östersund – Nybro 1 X 2
6. Södertälje – Västervik 1
7. Djurgården – Leksand 1 X 2
8. SDE HF – Frölunda X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100