Powerplay tips onsdag 15 mars 2023

Västervik rånade Tingsryd på den första matchen i Hockeyallsvenskans nervkittlande kvalserie. TAIF var det bättre laget och lär studsa tillbaka framför fansen i klassiska Dackehallen. Utöver Match 2 i ovan nämnda Play Out finns flera rafflande slutspelsfajter att sätta tänderna i på kvällens Powerplay. Ett par läckra drag i Tyskland och Schweiz sticker ut i jakten på hög utdelning. Väl mött!

Spelstopp 18:59

1. Tingsryd – Västervik 1
Emil Kruse blev en gigantisk matchhjälte då Västervik stal en 1-0-seger i den första playout-matchen i Tingsryd. Victor Öhmans 1-0-mål i mitten av andra akten stod sig hela vägen in i mål samtidigt som Karlstad-sonen i målet motade 45(!) puckar i ett tilltagande bombardemang. Liten fördel VIK framgent därmed även om vi tror de grönvita kommer kunna studsa tillbaka under onsdagen och bärga en livsviktig seger. Lirar värdarna på samma sätt i Match 2 finns det faktiskt inte en sportmössa att bortalaget kommer stå med nollan bakåt intakt. Ettan öppnar.

2. Boden – Borås 1
Vi är framme vid den femte och avgörande matchen mellan Boden och Borås. En plats i “finalen” ligger i potten där slutvinsten således är spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan. Borås räddade dubbla matchbollar hemma i textilstaden nyligen. En fin andra period i den fjärde fajten grundlade segern för Gunnar Persson och hans mannar samtidigt som keepern Barulin kom upp med en riktigt fin insats mellan stolparna. I norr blir det dock värre. Boden är starka hemmavid och har med publikens hjälp i ryggen läge att nypa en biljett till kommande runda. Sett till trupperna i stort så är det också klar fördel för de norrländska grabbarna. Etta.

3. Skellefteå – AIK 2
AIK visade styrka i den första striden mellan dessa båda klubbar. 6-4-seger till Gnaget i premiären av den korta och intensiva SDHL-kvalserien sätter stockholmarna i ett kanonbra utgångsläge inför de sista matcherna. SAIK följde också upp torsken i huvudstaden med att falla igenom hemmavid mot satsande Frölunda. 0-5 i gumpen och nu hänger värdarnas chanser till avancemang på en skör tråd. Sanningen är nog ändå att den norrländska klubben får finna sig i att spela tredjefiolen i gruppen och någon trepoängare är det inte tal om här. X2 duger gott.

4. ZSC Lions – Davos X
Kvartsfinaldags i Schweiz. Zürich och Davos ramlade in som fyra respektive femma i tabellen och gjorde på det hela taget en stabil säsong. Gästernas form var däremot något vikande på slutet vilket gjorde att Lejonen trampade förbi under säsongens sista fem matcher och har därmed hemmaplansfördelen i detta heta möte. I kraft av lir på Swiss Life Arenas is denna gång så ska också Wallmark, Lammikko och gänget stå som rättmätiga favoriter. Med tung streckning till vänster är vi dock nödgade att tidigt gardera denna strid. En bra dag kan absolut Davos rubba balansen och nypa en skrällseger. Helgardera.

5. Rapperswil – Zug 1
Mästarna från 2020/21 samt 2021/22 i Zug kommer få en rejäl utmaning då Rapperswil står som motståndare i bäst av 7. Lakers har varit riktigt bra genom hela grundserien och är också ett av ligans allra bästa hemmalag. 19 av 26 strider har mynnat ut i vinster för hemmalaget då matcherna lirats i St.Galler Kantonalbank Arena. Tyler Moy samt Jordan Schroeder har varit sagolikt fina nyförvärv. Den sistnämnda amerikanen har under en månads tid dragits med skadebekymmer men här finns ändå hopp om spel. Zug kommer att få bekänna färg och troligen räcker inte deras prestation över 60 minuter till seger. Börja i västerled.

6. Ingolstadt – Düsseldorfer 1
I den tyska topphockeyn ska Düsseldorfer in i elden igen. Gästerna har nyligen tråcklat sig igenom ett åttondelsfinalspel mot Frankfurt på ett övertygande sätt men denna gång blir värre. Ingolstadt med gubbar som Storm, Pietta, Bertrand med flera har flugit fram DEL:s grundserie. Andraplatsen bakom Müchen har legat vikt för värdarna och dessutom är gästerna från Düsseldorf ett motstånd som älskas. Vi får backa bandet mer än fem år och tio raka matcher för att finna en seger för besökarna i Saturn Arena. Etta.

7. München – Fischtown 2
Starka Bremerhaven! Nürnberg Ice Tigers kunde över två raka matcher slås ut i förra omgången av slutspelet och nu väntar München. Ett Red Bull-lag som varit ruskigt fina hela säsongen men som gästerna knappast räds. Friesen, Samuelsson, Jeglic och de andra i bortadressen har bara förlorat en av sina tio senaste matcher under ordinarie tid och reser till Bayern helt utan press på sig. Inbördes är det dessutom lika i antal segrar (två var). All press faller på seriesegrande München vilket också passar besökarna fint. Kryssa på med så mycket tecken det bara går och jobba in en gästande knall.

8. Esbjerg – Sönderjyske 2
Slutspelshockey i Danmark. Två matcher in i kvartsfinalserien mellan Esbjerg och Sönderjyske så har varsin hemmaseger rullat in på respektive konto. I en stökig andra strid mellan klubbarna så vann Sönderjyske med bekväma 6-3 och känslan är också att klubben från Vojens krupit in under värdarnas skinn. Linan med Haag, Lavoie och Boysen var ruskigt fin. Möjligen saknas den sistnämnde herren här på grund av en skada men ändå är det en småfin högersida som lockar allra mest. X2 prioriteras.

Kassaskåpet! Ingolstadt
Düsseldorfer håller inte över en lång slutspelserie mot Ingolstadt. Värdarna har varit skoningslösa inbördes på hemmais och kommer så fortsätta att vara. Finfin etta.

Varningen! Fischtown
Pingvinerna från Bremerhaven har alla möjligheter i världen att utmana suveräna seriesegrarna från München. Gästerna har tvålat till Red Bull-klubben tidigare i år och kan givetvis göra om bedriften nu.

36 rader
1. Tingsryd – Västervik 1
2. Boden – Borås 1
3. Skellefteå – AIK X 2
4. ZSC Lions – Davos 1 X 2
5. Rapperswil – Zug 1
6. Ingolstadt – Düsseldorfer 1
7. München – Fischtown 1 X 2
8. Esbjerg – Sönderjyske X 2
216 rader
1. Tingsryd – Västervik 1 X
2. Boden – Borås 1
3. Skellefteå – AIK X 2
4. ZSC Lions – Davos 1 X 2
5. Rapperswil – Zug 1 X
6. Ingolstadt – Düsseldorfer 1
7. München – Fischtown 1 X 2
8. Esbjerg – Sönderjyske 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100