Powerplay tips onsdag 14 oktober 2020

Svenskt PP med Hockeyallsvenskan i fokus. Sex matcher från andraligan finns att bemästra medan vi avslutar det hela med dubbla Ettan-fajter. Timrå och Karlskoga känns på det hela taget som stabila spikar medan Björklöven ska passa sig en aning i mötet med Västerås. Nelson Garden Arena bjuder på kvällens första föreställning. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Tingsryd – Timrå 2
Timrå fick smaka torskfilé i öppningsmatchen mot Björklöven. Därefter har det pekat spikrakt uppåt och när Dahlén nu fått nya lekkamrater i form av Jesper Boqvist och Isac Lundeström är känslan att den linan kommer bli BRUTAL på hockeyallsvensk nivå. Tingsryd kommer från två raka förluster och dessutom droppar det in en hel del mål bakåt. Visserligen brukar det bli jämna duster lagen emellan men mer eller mindre alltid Timrå som slutlig segrare. Tvåan spikas upp till åtminstone 65 procent.

2. Södertälje – Mora X
Under avdelningen islossning kan vi lägga in Södertälje. Efter tre raka förluster vann värdarna från Kringelstaden med solklara 6-0 nere i Kristianstad. Det ska dock tilläggas att redan vid 3-0 plockade skåningarna ut sin keeper så siffrorna är en aning saltade. Mora spelar en rätt kul hockey under nye coachen Johan Hedberg. Värvningen av Nils Thomasson är otroligt spännande och med Nörstebö, Ljunggren, Mashur med flera finns en fin grund att stå på. Det luktar jämn strid lång väg om kampen i Scaniarinken och därför får samtliga utrymme redan från start.

3. Kristianstad – MODO X
Efter två spelade seriematcher kan vi såklart inte snacka om kris i Ö-vik men faktum är att spelet ser sådär ut, framförallt offensivt. Nu kan norrlänningarna resa söderut och möta ett Skånelag som också fått känna på hur det är att förlora. 0-6 i baken mot SSK senast och dessförinnan har både Mora och Västerås löst segrar mot Gaths mannar. I grunden ska Sylwander, Heponiemi, Hedberg, Gagnon med flera ändå vara en nivå upp och därför får X2 agera utgång. Alla tecken plockas med om stålarna räcker till.

4. Väsby – BIK Karlskoga 2
Väsby tog sin första allsvenska seger då AIK besegrades häromsistens. En riktigt fin skalp från nykomlingens sida men sett till spelet och sett till hur “Vildingarna” har presterat är det inte tu tal om att värdarna mest troligt blir slagpåsar i andradivisionen. BIK fick en rejäl hockeylektion mot Timrå i Medelpad förra veckan. 0-5 redan efter 20 minuter och den matchen var över. Lite nya formationer och gott snack gör att Karlskoga kan resa till Renew Arena med positiv energi efter 5-3 hemma mot Vita Hästen i föregående fajt. Nya poäng nu att vänta och tvåan kan mycket väl bli en fantastisk värdespik vilket såklart provas.

5. Björklöven – Västerås 2
Björklöven har startat med tre segrar på rad och det mesta är frid och fröjd i Umeå-lägret. Spelmässigt var däremot Vita Hästen väl så bra i 3-2-segern i Norrköping, dessutom har både AIK samt Timrå har stått upp väl. Vi ska komma ihåg att Löven gjorde tre mål på tre skott i sista perioden mot TIK i premiären vilket såklart la grund till segern. Västerås inledde denna Norrlandsturné med torsk mot just Timrå. I övrigt har laget från gurkstaden fixat tre segrar och ligger med i den än så länge unga toppstriden. I fjol vann faktisk VIK motsvarande möte med 2-0 och fixade även en seger på hemmais så någon gigantiskt skillnad finns inte mellan lagen. När tvåan lyser med magiskt värde är det bara att kliva på bortatåget och gardera hela vägen över.

6. Almtuna – Vita Hästen 1
I Uppsala ska det spelas en riktigt het batalj mellan ett stort utropstecken och ett något mindre. Almtuna har varit stabila i början av serien och ångar på med segrar över såväl MODO som Södertälje på slutet. Spelet kuggar i fint och värvningen av Emil Berglund har fallit ut helt perfekt. En nyckel till framgång helt enkelt. Vita Hästen må spela riktigt bra men Norrköpings-laget har haft svårt att omvandla bra spel och chanser till mål och segrar inledningsvis. Värdemässigt på denna kupong är det tvåan som står sig bäst och måste såklart med. Ettan känns dock mest trolig. Lösningen, en gaffel (etta-tvåa)!

7. Kallinge/Ronneby – Karlskrona 1
I hockeyettan vankas det Blekingederby då tvångsdegraderade Karlskrona ställs mot Kallinge/Ronneby. Skalbaggarna kommer till matchen med trippla segermatcher, mot Vimmerby häromsistens tryckte Mikael Roslund in två mål. Roslund håller en hög nivå och med spelare Svanlund, Englund, Bäckehag med flera kommer KHK bli ett lag för toppen. KRIF är dock ingen slagpåse och när det nu ska spelas någon form av superderby i trakten kommer värdarna såklart tända till. Ettan streckas i källaren och blir ett tidigt val. Gaffla mötet på större bongar.

8. Vimmerby – Nybro 2
Från Blekinge-derby till Smålands dito. Vimmerby kommer till drabbningen med dubbla nederlag och sett till hur senaste matcherna dessa lag emellan sett ut är det inte något snack om var poängen bör hamna. Nybro vann tre raka matcher inbördes under förra säsongen och ser starka ut även i år. Matej Galbavy är en strålande värvning av Vikingarna likväl som att Fredrik Strömgren ser ut att följa upp succésäsongen från i fjol med att mata på med ordentligt med poäng. Tvåan är helt given att börja med.

Kassaskåpet! – Timrå
Timrå har växt in i säsongen snabbt och ser riktigt bra ut. Med de nya importspelarna på plats kommer det bli få lag som löser segrar mot TIK i år. Tingsryd kommer inte greja poäng nu i varje fall. Tvåa.

Varningen! – Västerås
VIK vann två av fyra matcher mot Löven i fjol där samtliga tillställningar var oerhört jämna. Nog ska de gulsvarta kunna skrälla igen. Underbar rensare!

36 rader
1. Tingsryd – Timrå 2
2. Södertälje – Mora 1X2
3. Kristianstad – MODO X2
4. Väsby – BIK Karlskoga 2
5. Björklöven – Västerås 1X2
6. Almtuna – Vita Hästen 12
7. Kall./Rby – Karlskrona 1
8. Vimmerby – Nybro 2

216 rader
1. Tingsryd – Timrå 2
2. Södertälje – Mora 1X2
3. Kristianstad – MODO 1X2
4. Väsby – BIK Karlskoga 2
5. Björklöven – Västerås 1X2
6. Almtuna – Vita Hästen 12
7. Kall./Rby – Karlskrona 12
8. Vimmerby – Nybro X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100