Powerplay tips onsdag 14 april 2021

Vi har en rafflande kupong att sätta tänderna i under onsdagskvällen där SHL tillhandahåller fyra spännande kvartsfinaler. För Färjestad och Frölunda står säsongen på spel medan Leksand siktar på att reducera till 1-2 mot Örebro. Resan rullar vidare med en match i Umeå innan NHL tar över med tre intressanta kamper. Nu kastar vi loss!

Spelstopp 18:59

1. Luleå – Skellefteå 2
Den norrländska kvarten mellan Luleå och Skellefteå är enormt underhållande och alla som inte håller på något av lagen hoppas säkerligen på en lång serie. SAIK har varit det spelförande laget medan Luleå gör ett gediget jobb i defensiven, ställer om snabbt och imponerar även i specialteams. I 3-2-segern senast slog Tyrväinen och Hållander till med varsina mål i powerplay och spelade hjältefiol tillsammans med Joel Lassinantti. I grundserien vann de tillresta västerbottningarna två av två i denna hall och ges en liten edge. Strecka från höger.

2. Frölunda – Rögle 1
I Göteborg har Frölunda kniven mot strupen sedan Rönnbergs mannar gått på pumpen tre gånger om mot Rögle. Skåningarna ser om möjligt ännu bättre ut i slutspelet, än så länge har vi inte kunnat skymta en enda svaghet i gästernas spel. Frölunda startade piggt igår utan att ta betalt i form av mål och så fort Rögle sköt 1-0 tog gästerna över fullständigt. Att vinna med 4-0 i matcher är dock aldrig enkelt som bekant och visst ska göteborgarna ha en större chans än vad nuvarande streck ger sken av. Det lågt streckad ettan måste med även om samtliga tecken rekommenderas.

3. Örebro – Leksand 1
Efter att ha stått för en lysande grundserie har inte alls Leksand kommit upp i nivå i de två första slutspelsmatcherna. Örebro genomförde två perfekta bortamatcher i Tegera Arena och leder med 2-0 i matcher inför bataljerna i Behrn Arena onsdag-torsdag. Rodrigos Abols var isens kung i Dalarna och står noterad för hela sex poäng efter två matcher. Den lettiska landslagsforwarden och hans ÖHK känns rejält påkopplade och hemma i Behrn Arena är de svartröda dessutom starka. Strecka från vänster.

4. Färjestad – Växjö 2
Vidare upp till Karlstad där en måstematch väntar för Färjestad som ligger under med 0-3 i matcher mot Växjö. Efter två jämna matcher i Småland var det inget snack om saken när Viktor Fasth och hans lakejer från Kronoberg nollade kaffegänget (3-0). Robert Rosén glänser med mål i samtliga matcher hittills och ser ännu bättre ut nu än i grundserien. Färjestad orkade inte mobilisera krafterna i den sista akten igår och vi tror att slutspelsresan tar slut för Pennerborns vargar redan ikväll. Med hänsyn till värde får dock krysset haka på utgångstvåan.

5. Björklöven – BIK Karlskoga 2
I det hockeyallsvenska slutspelet ska Timrås finalmotståndare koras och det är Björklöven som ligger närmast avancemang. Västerbottningarna har 3-2 i matcher och därmed chans att avgöra ikväll. Senast hade dock Wallsons manskap en stor skopa tur som vann i Nobelhallen då BIK var det spelförande laget i två av tre perioder. Löven stod på hälarna under upptakten och är man inte full påkopplade ikväll kommer gästerna med all säkerhet vålla till problem, trots att Tim Juel saknas. Då ettan målas upp till månen är det läge att blicka brett i A3 Arena – in med samtliga tecken och heja på Bikarna!

6. Ottawa – Winnipeg 2
Winnipeg kommer från en ruskigt stark säsong trots att man valde att släppa Patrik Laine till Columbus. Flygplanen från Manitoba återfinns på andra plats i North Division bakom Toronto och var på god väg mot en ännu en viktora senast, mot just Ottawa. Jets slarvade dock bort en 0-2-ledning och föll med 4-2. Räkna med att Paul Maurice mannar kommer ut duktigt taggade på revansch och med spelare som Connor, Scheifele och Ehlers i strålande form ligger tvåan klart närmast till hands. Bra spik upp till 60 procent.

7. Montreal – Calgary 1
De fyra slutspelsplatserna är mer eller mindre redan säkrade av Toronto, Winnipeg, Edmonton och Montreal. Calgary har fortfarande chans att slå sig in topp fyra men men sex poäng upp till Montreal och tre fler spelade matcher ser det onekligen tufft ut för Andersson, Backlund, Markström och company. Montreal övertygade i 4-2-segern mot Toronto häromdagen och adderade nyligen backen Erik Gustafsson till truppen. Ett starkt nyförvärv helt klart. Vi håller hemmahörande Habs som det bättre laget och singlar ettan till omkring 50 prollar.

8. St. Louis – Colorado 2
Kupongen når sin ände i Missouri där St. Louis är på väg mot formen de hade titelsäsongen 2018/19. Blues har fått tillbaka flera skadade spelare och kommer närmast från tre raka segrar där 9-1 hemma mot Minnesota sticker ut. Nu väntar tuffast tänka bara motstånd för Blues då Colorado står på andra sidan rödlinjen under natten mot torsdag. Avalanche är ligans bästa lag just nu och har vunnit åtta av de nio senaste matcherna. Lägg därtill att man förstärkt laget med svenskarna Patrik Nemeth och Carl Söderberg. Liten fördel för Avs, men plocka gärna med ettan på större system.

Kassaskåpet! Winnipeg
Winnipeg föll mot Ottawa senast och att det ska hända igen känns inte troligt. Jets är helt enkelt ett betydligt bättre lag med gubbar som Ehlers och Connor i högform. Tvåa!

Varningen! BIK Karlskoga
Karlskoga ger sig aldrig och förfogar över seriens i särklass bästa kedja i Björklund, Thorell och Karlsson. Den lågt streckade tvåan måste finnas med på ett hörn. Jobba BIK!

36 rader
1. Luleå – Skellefteå X 2
2. Frölunda – Rögle 1 X 2
3. Örebro – Leksand 1
4. Färjestad – Växjö X 2
5. Björklöven – Karlskoga 1 X 2
6. Ottawa – Winnipeg 2
7. Montreal – Calgary 1
8. St. Louis – Colorado 2
216 rader
1. Luleå – Skellefteå 1 X 2
2. Frölunda – Rögle 1 X 2
3. Örebro – Leksand 1 X
4. Färjestad – Växjö X 2
5. Björklöven – Karlskoga 1 X 2
6. Ottawa – Winnipeg 2
7. Montreal – Calgary 1
8. St. Louis – Colorado 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100