Powerplay tips onsdag 13 oktober 2021

Högklassig svensk hockey utlovas på dagens Powerplay som bland annat bjuder på flertalet rafflande matcher från Hockeyallsvenskan. Kupongens höjdare är utan tvekan klassikermötet mellan MODO och HV71. Tar HV sjätte raka segern eller sätter MODO stopp för smålänningarnas framfart? Två matcher i Hockeyettan avslutar raden som kan ge riktigt fin avkastning vid åtta rätt. Häng med!

Spelstopp 18:59

1. Västerås – Kristianstad 1
Vi inleder i Västmanland där Hockeyallsvenskans två skjutgladaste gäng strålar samman. Både Västerås och Kristianstad har avlossat 170 skott på mål, och har något mer gemensamt – man släpper till väldigt många klara målchanser. Gästernas tränare Mikael Gath menar på att det kommer lossna vad det lider, men tycks glömma bort att man behöver sätta defensiven i första hand. Västerås har formstarka spelare i Frycklund och Lunsjö som kan komma att såra KIK, men det kan även ramla in ett par puckar i egen kasse. Gaffeln (etta-tvåa) är en trevlig lösning.

2. Västervik – AIK 2
Anton Blomqvist är en ung lovande coach som kan gå hur långt som helst. Den tidigare juniortränaren i Malmö har något spännande på gång med AIK som ser vassare ut än på flera år. Stockholmarna kunde enkelt lägga Västervik på rygg i huvudstaden och nu väntar ett returmöte i Tjustbygden. Trots 2-5 i ändalykten på Hovet kan smålänningarna blicka tillbaka på en helt okej start med vinster över MODO, Björklöven samt Troja. I dagens fight gör NHL-lånet Bode Wilde debut och den unge Islanders-backen blir spännande att följa framöver. AIK känns dock som numret större och håller sig tvåan runt 50-strecket är det en vettig spik.

3. Björklöven – Troja/Ljungby 1
Alexander Wiklund har varit Hockeyallsvenskans hetaste spelare och är tillsammans med Fredric Andersson och Olle Liss de som burit Björklöven under hösten. Trots att Löven blandat och gett spelmässigt har nämnda trio stått för flera fina individuella prestationer och öst in poäng. Umeålaget har vunnit fyra av de fem inledande matcherna, enda plumpen kom hemma mot Västervik (0-1). Troja/Ljungby har tagit motsatt riktning och har bara plockat en ynka poäng, den kom senast mot Vita Hästen och kanske att Forsbergs manskap kan bygga vidare på insatsen som var god. Ettan är med det sagt trolig och given i utgång. Om råd plocka med rensarkrysset.

4. Almtuna – Södertälje 2
Efter den chockerande 2-10-förlusten mot Björklöven har Södertälje plockat poäng i fyra raka fighter varav tre segrar. Kringlorna är inte bara i bra form, specialteams har dessutom funkat klockrent och SSK återfinns i toppen av både PP och BP-tabellen. Brett Pollock och Colin Smith har hittat en fin kemi och den nordamerikanska duon kan mycket väl sänka Almtuna i Upplands Bilforum Arena. AlS mönstrar även de ett bra powerplay som leds av Eriksson, Harlestam och Norrbäck. Truppen är dock inte lika bred som SSK:s och med jämna streck är tvåan en spännande spik att ta i beaktning.

5. MODO – HV71 1
På pappret är det inte något annat lag i Hockeyallsvenskan som kan mäta sig med HV71 som är stora favoriter att promenera igenom den svenska andraligan. Jönköpings stolthet har även börjat på bästa sätt genom att lägga vantarna på maximala 15 poäng. Inför den norrländska trippen, som inkluderar möten med MODO och Björklöven, har tidigare skadade Alexander Ytterell och Pontus Netterberg tränat fullt och väntas finnas med i laget som äntrar isen i Hägglunds Arena. Anrika MODO har inte rosat marknaden på resande skridsko, men är å andra sidan obesegrade på hemmais efter två fighter. Värdarna är villiga att offra en hörntand för att rubba HV och då värdet till vänster ser ut att bli smarrigt åker samtliga tecken in på stört.

6. Vita Hästen – BIK Karlskoga 2
Vidare ner till Östergötland där Vita Hästen och BIK Karlskoga ska mäta krafter. Det rödsvartvita hemmalaget har vunnit två matcher efter sudden och kammat noll i övriga tre duster. Försvarsspelet har varit östgötarnas akilleshäl, i synnerhet med en spelare färre på isen. I boxplay har inget annat lag släppt in fler mål än Tony Zabels adepter och det finns en risk att puckarna fortsätter att trilla in bakom Myrenberg/Ohre, när BIK:arna gästar. Henrik Björklunds två baljor räckte till poäng mot HV71 senast, men mot ett svajigt Hästen finns det en god chans att värmlänningarna hoppar tillbaka på vinnarspåret. Tvåan inleder, vid gardering lockar ettan mest.

7. Visby/Roma – Hudiksvall 2
Med två vinster och en förlust efter straffar toppar Hudiksvall Hockeyettan Östra med sina sju intjänade poäng och +7 i målskillnad. Den forna Vita Hästen-forwarden Axel Levander har visat framfötterna för HHC med sina tre mål och en assist och toppar den interna poängligan. Henrik Olsén, ny från Forshaga, har även fått en bra start i sin nya klubb med tre gjorda poäng. Visby/Roma kammade noll mot Enköping i premiären, men har därefter både slagit Wings och Segeltorp med klara siffror. Lika namnkunnig trupp som Hudiksvall förfogar dock inte Hans Särkijärvi över och håller sig tvåan under 50 procent är det en bra värdespik, åtminstone på mindre system.

8. Tranås – Kalmar X
Tranås har endast spelat tre seriematcher men har redan drabbats av flera tunga skador på ordinarie backar. För att få bukt på problemen i de bakre leden har TAIF lånat in två backar från Oskarshamn. Det handlar om Max Wattwil och Elias Wiberg som huserar i IKO:s J20-lag till vardags. Tempot skiljer sig inte mycket från J20 Regional så backarna borde inte ha några svårigheter med att avlasta ett Hockeyettan-lag. TAIF ställs mot hårdsatsande Kalmar som efter två nederlag slog Halmstad borta och således torde ha gått gry i gruppen. De är två jämna lag som ställs mot varandra i Stiga Arena och sker inget udda med strecken/procenten är alla tecken att föredra i denna svårtippade match.

Kassaskåpet! AIK
Något kassaskåp är det inte, men nog ska AIK ha god chans att besegra Västervik trots att Plivit Arena är en svårintaglig borg. Det osar högre klass om stockholmarna som ska vara ett lag för toppskiktet. Bra spiktvåa i Västervik.

Varningen! MODO
MODO har visat upp ett bländande spel med publikens stöd i ryggen medan ångermanlänningarna inte alls motsvarat förväntningarna på bortaplan. Karlins mannar kan absolut lugga HV71 på poäng i Foppatown. Trevlig chansning!

36 rader
1. Västerås – Kristianstad 1 2
2. Västervik – AIK 2
3. Björklöven – Troja 1
4. Almtuna – Södertälje 2
5. MODO – HV71 1 X 2
6. Vita Hästen – Karlskoga 1 2
7. Visby/Roma – Hudiksvall 2
8. Tranås – Kalmar 1 X 2
216 rader
1. Västerås – Kristianstad 1 2
2. Västervik – AIK 2
3. Björklöven – Troja 1 X
4. Almtuna – Södertälje 2
5. MODO – HV71 1 X 2
6. Vita Hästen – Karlskoga 1 2
7. Visby/Roma – Hudiksvall 1 X 2
8. Tranås – Kalmar 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100