Powerplay tips onsdag 11 november 2020

Onsdagens kupong bjuder på sex bataljer från Hockeyallsvenskan, där det finns trevlig skrällpotential. I Uppsala ska Timrå försöka förlänga sin segersvit till tio matcher. I Småland hoppas Västervik få betalt för sitt fina spel och lite längre söderut ska Tingsryd försöka fortsätta ta poäng. Kupongen avslutas med två matcher från hockeyettan, där vi har hittat fint skrällvärde i en av dem. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. Almtuna – Timrå 2
I Uppsala gästas Almtuna av seriens formstarkaste lag Timrå. Sundsvallsgänget har tagit nio raka segrar. Senast besegrades Västerås, efter en match som var jämn men Timrå vann på ren kvalité. Det finns alltså mer att ta av för Timrå. De får dessutom tillbaka Dahlén till dagens match, som var iväg med landslaget i helgen. Almtuna har varit spellediga i en vecka. Senast slog de tillbaka BIK Karlskoga med 6-3, efter att hamnat i underläge med 0-2. I andra perioden gjorde de fyra mål på nio minuter och segern var klar. Timrå kommer vara ett av lagen som slåss om uppflyttning, deras kedja med Lundeström, Boqvist och Dahlén hade varit ren klass och en förstakedja i många SHL-lag. Tvåan spikas.

2. Kristianstad – Södertälje 1
På bortais har Kristianstad varit helt okej, men inte fått med sig några poäng. Hemma i Kristianstad ishall har fler poäng ramlat in. De har tagit poäng i tre av fem matcher. Förlusterna har kommit mot Mora och just Södertälje. Senast mot “Kringlorna” blev det 0-6. Matchen var avgjord när Olesen gjorde 3-0 efter halva matchen. Sedan dess har Kristianstad spelat upp sig. De besegrade Modo och AIK hemma. I måndags var de nära poäng mot Vita Hästen borta, men släppte in 5-4 sent, i en match där de var minst lika bra. Södertälje har tagit poäng i fyra senaste, bland annat besegrades Björklöven och Vita Hästen. En jämn match på förhand och eftersom den är så snett streckad är ettan väldigt trevlig till låga procent. På större system tas tvåan med.

3. BIK Karlskoga – Mora 2
I Nobelhallen möts BIK Karlskoga och Mora. Hemmalaget har det tungt, de har bara vunnit en av de fem senaste och det var efter övertid mot MODO. Det var nära poäng i helgen borta mot Södertälje, i en match där de lyckades hänga med trots att spelet såg knackigt ut. BIK är starka hemma och har tagit poäng i fem av sju matcher. Mora åker ner till Karlskoga med fyra segrar på de fem senaste. Spelmässigt blir masarna bättre och bättre. Gamle NHL-målvakten Johan Hedberg har fått laget att spela en offensiv och kul ishockey. Det bör bli en jämn match. Gaffeln (etta-tvåa) är en bra start, alla tecken tas med på större system.

4. Västervik – Västerås 1
Det har bara gått fem dagar sedan lagen möttes i Plivit Arena. Då blev det 1-1 och Västerås kunde vinna i förlängning. Västervik har spelat väldigt fin ishockey senaste tiden utan att få betalt för det. Det har blivit två kryss i två matcher där smålänningarna varit det bättre laget utan att kunna få in tillräckligt med puckar. Nu har bröderna Davidsson fått en veckas träning tillsammans med Jonsson-Fjällby, det är en kedja som håller hög klass i Hockeyallsvenskan. Defensivt har målvakten Marmenlind övertygat. Västerås har tagit poäng i hälften av sina bortamatcher. De svartgula besökarna spelade i söndags hemma mot Timrå, i en ganska jämn match blev det en tydlig förlust. Västervik ska vara favoriter hemma, de har ett spel som borde generera avkastning snart. Ettan är en fin spik.

5. Tingsryd – Vita Hästen 1
I de småländska skogarna ska Tingsryd och Vita Hästen slåss om tre poäng. Hemmalaget kommer från en imponerande seger mot Björklöven, de höll jämna steg hela vägen, och kunde kvittera sent för att ta bonuspoängen på övertid. Det borde ge råg i ryggen för smålänningarna som med en liten budget utmanar om topplaceringar. NHL-lånet, tillika egna produkten, David Gustafsson har tillsammans med sina kedjekompisar Elvenes och Svensson varit den ledande linan. Vita Hästen kan stå utan sin poängkung Marcus Sörensen som delade ut en ful tackling i måndagens möte med Kristianstad. Självklart ett tungt avbräck för östgötarna i så fall. Tingsryd bör vara favoriter. 1X räcker långt.

6. MODO – Väsby 2
Väsby stängde ner verksamheten i måndags efter ett positivt Covid-test. Alla andra testades, det visade sig att ingen annan var smittad. Väsby har på intet sätt imponerat under inledningen. Det har inte dagens motståndare heller gjort. MODO har haft stora problem att få spelet att stämma och tränaren Nieminen valde att lämna laget. Spelmässigt var det lite bättre i första matchen utan Nieminen i båset. Det finns mer att ta av hos MODO. Men de kommer bli streckade en bra bit över 70 procent, och sätta så stor tillit till ett lag som inte fått spelet att stämma. Det är dumt. Väsby har inga förväntningar på sig när de åker upp till Ångermanland. Lundberg i Väsby-kassen har potential att spika igen. Alla tecken tas med.

7. Borlänge – Dalen 1
I Borlänge Ishall ställs hemmalaget mot uppstickaren Dalen. Borlänge var tippade att nå en plats i Allettan inför säsongen. Dalen som kom från södra serien, där de varit ett bottenlag, förväntades klara sig kvar i den västra serien. Gästerna har skrällt och tillhör toppen och har faktiskt inte förlorat en enda match under ordinarie tid. Enda matchen de tappade poäng var mot serieledande Skövde på bortais. Smålänningarna är ett av lagen som tvingades stänga ner sin verksamhet på grund av corona. Borlänge är en av de tuffaste bortamatcherna i västra hockeyettan, och hemmalaget har gjort 20 mål framåt under de tre senaste hemmamatcherna. Ettan är en bra grund. På större system tas tvåan med.

8. Huddinge – Vallentuna 2
I Björkängshallen släpps pucken i detta derby. Huddinge har inlett serien strålande. De kommer senast från lite av ett bottennapp när det endast blev två poäng hemma mot Arlanda. Hemma brukar Huddinge vara starka, men de blir streckade som att de vore ett NHL-lag. Vallentuna har haft en rejäl släng av corona och har haft paus två gånger, och endast hunnit spela tre matcher. Så det är svårt att säga vart laget står. Senaste matchen spelades för två veckor sedan, då blev det en knapp förlust. Det går inte att blunda för procenten. Alla tecken får åka med.

Kassaskåpet! – Timrå
Laget innehåller väldigt mycket klass. Ett lag i hockeyallsvenskan som kan mönstra Lööke, Lodin och Blomqvist i en andrakedja. De ska inte ha några problem med att städa av Almtuna, även om det är på bortais.

Varningen! – Vallentuna
Vallentuna har en del spelare som sticker ut, i mål ställer de Rosengren som har meriter från Almtuna och Hockeyallsvenskan. Rutinerade Stefan Söder, är egentligen för bra för Hockeyettan, han ligger bakom mycket av offensiven. Sett till procenten är det en kanonskräll. Jobba V-Tuna!

36 rader
1. Almtuna – Timrå 2
2. Kristianstad – Södertälje 1
3. BIK Karlskoga – Mora 12
4. Västervik – Västerås 1
5. Tingsryd – Vita Hästen 1X
6. MODO – Väsby 1X2
7. Borlänge – Dalen 1
8. Huddinge – Vallentuna 1X2

216 rader
1. Almtuna – Timrå 2
2. Kristianstad – Södertälje 12
3. BIK Karlskoga – Mora 1X2
4. Västervik – Västerås 1
5. Tingsryd – Vita Hästen 1X
6. MODO – Väsby 1X2
7. Borlänge – Dalen 12
8. Huddinge – Vallentuna 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100