Powerplay tips onsdag 10 februari 2021

Spännande Powerplay att sätta tänderna i denna onsdag med endast svenska matcher på agendan. I Hockeyallsvenskan jagar bland annat Södertälje revansch mot Mora som vann med 3-0 igår. Västerås ska vara en bomb-spik hemma mot Väsby medan Timrå och Björklöven är två favoriter i fara. Lycka till!

Spelstopp: 17:59

1. Tingsryd – Björklöven 1
Tingsryds säsong fortsätter att gå i vågor – Efter fyra raka nollpoängare har TAIF gått segrande ur tre av de senaste fyra striderna där målman Ljunggren tagit stora kliv och Anton Svensson sin vana trogen öst på med poäng. Björklöven kommer såklart stärkta av dubbla segrar mot Timrå, men dras med tunga skador på både Daniel Rahimi och Adam Plant, två av lagets bästa backar. Då kan det bli tufft att stå emot Taifarna i svårspelade Nelson Garden Arena. Ettan är en spännande utgång, men plocka helst med samtliga tecken om pengarna räcker.

2. MODO – AIK X
AIK har hittat en helt annan trygghet i spelet sedan Anton Blomqvist tog över huvudansvaret efter Håkan Åhlund. Återstår att se om Magnus Sundquist intåg i MODO ger samma effekt på sikt. Ångermanlänningarna blandade i vanlig ordning fågel med fisk i matcherna mot Vita Hästen och Almtuna som sedermera genererade i tre poäng in på kontot. AIK har plockat poäng i åtta raka matcher men var stundtals utspelade hemma mot Västerås senast. Har en riktigt vass sista utpost i Claes Endre som har räddat många poäng åt de svartgula. Svårtippat är bara förnamnet. Hela upp och gå vidare.

3. Kristianstad – Västervik 2
Med tolv poäng upp till MODO på säker terräng när bara 14 matcher återstår ser det onekligen tufft ut för Kristianstad som kan börja förbereda sig på ett negativt kval. Fjolårets nykomlingar har gjort flera bra prestationer på slutet men haft svårt att knyta ihop säcken, mycket på grund lagets usla statistik i specialteams. Västervik fick se sig omsprungna av Mora igår men återfinns alltjämt topp 6 i tabellen, där de hör hemma. Nyförvärven, Ryan Gropp och Zach Budish, har kommit in och spetsat offensiven och i kassen imponerar Daniel Marmenlind. X2 ska räcka i norra Skåne.

4. Västerås – Väsby 1
Västerås, som har tampats med jobbiga skador i princip hela säsongen, har både fått tillbaka spelare och dessutom börjat vinna hockeymatcher igen. Strukturen i defensiven ser bra ut, det som fortfarande saknas hos hemmalaget är en högre effektivitet i powerplay. Bra chans till att förbättra den statistiken ska finnas mot ett ihåligt Väsby, även om nykomlingarna nyligen förstärkt backsidan med Worge Kreü och rutinerade Lilliehöök. Håller sig ettan runt 70 procent är det en fullt gångbar spik i Västmanland.

5. Timrå – Vita Hästen 1
Serieledande Timrå förlorade bägge matcherna mot Björklöven i helgen och fick dessutom Lodin och Walli Walterholm avstängda. Efter en tung tripp till Björkarnas stad är TIK åter hemma i Medelpad där det vankas ny fight, mot Vita Hästen denna gång. Pållarna från Östergötland har tagit poäng i sex av de sju senaste matcherna där man för ovanlighetens skull haft ett bra målvaktsspel i samtliga kamper. Senast Tony Zabels gäng besökte NHC Arena avgick de med en trepoängare och skulle historien upprepa sig kan vi räkna med ett rejält klirr i kassan vid full pott. Den extremt lågt streckade tvåan sällskapar den troliga ettan.

6. Mora – Södertälje X
Masarna från Siljans norra strand är sannerligen på gång. Mora tog sin sjätte raka seger när just Södertälje lades på rygg igår kväll med 3-0. Olof Lindbom gjorde sin första start på sex matcher och höll nollan direkt. Det ska dock sägas att den forne DIF-målvakten inte sattes på några större prov av ett trubbigt SSK som inte alls kom upp i nivå. Nu vankas det match igen och känslan är att Södermanlänningrna kommer upp med en betydligt bättre insats ikväll. Då ska de absolut ha god chans att åtminstone få med sig poäng hem från Dalarna. Helgardera.

7. Troja/Ljungby – HC Dalen 1
Succélaget HC Dalen fortsätter att gå som tåget i Allettan Södra och tar sig upp i serieledning om de vinner under ordinarie tid i Ljungby Arena. Gästerna från Norrahammar leds av den fruktade kedjan med Neubauer, Hirsch och inte minst HV-legendaren Martin Thörnberg. En av favoriten på förhand,Troja/Ljungby, har tagit motsatt riktning och är faktiskt inte bättre än sjua i tabellen. Grundkapiciteten hos hemmlaget är dock enorm och de kommer närmast från en stark seger borta mot Karlskrona. När ettan i skrivande stund streckas under 50 prollar är det läge att damma av spikklubban, även om det är med darr på ribban.

8. Hudiksvall – Borlänge 1
Kupongen når dess ändhållplats i Hälsingland och i Glysishallen närmare bestämt där ett bottenmöte i Allettan Norra står på menyn. Hemmahörande Hudiksvall har varit spellediga i en vecka, vilket kanske var välbehövligt eftersom laget dessförinnan åkte på pisk i fem raka fighter. Annat är det för nästjumbon Borlänge som ikväll spelar sin tredje match på bara fem dagar. I helgen var masarna uppe i Norrbotten och fick se sig besegrade av både Kalix (2-3) och Boden (2-4). Hudiksvall har inte torskat mot BHC under ordinarie tid sedan 2012 och får därmed utgångstipset ikväll.

Kassaskåpet! – Västerås
Väsby har redan gått på pumpen mot Västerås vid tre tillfällen denna säsong och inget tyder på ett trendbrott i ABB Arena Nord denna lill-lördag. Given etta!

Varningen! – Tingsryd
Tingsryd har studsat tillbaka efter en något sämre period med segrar mot såväl Södertälje som Kristianstad. Hemmaspelet har sett bra ut och Anton Svensson visar fin form. Kan absolut skrälla. Spännande etta i Småland!

36 rader
1. Tingsryd – Björklöven 1
2. MODO – AIK 1X2
3. Kristianstad – Västervik X2
4. Västerås – Väsby 1
5. Timrå – Vita Hästen 12
6. Mora – Södertälje 1X2
7. Troja/Ljungby – Dalen 1
8. Hudiksvall – Borlänge 1

216 rader
1. Tingsryd – Björklöven 1X2
2. MODO – AIK 1X2
3. Kristianstad – Västervik X2
4. Västerås – Väsby 1
5. Timrå – Vita Hästen 12
6. Mora – Södertälje 1X2
7. Troja/Ljungby – Dalen 1
8. Hudiksvall – Borlänge 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100