Powerplay tips onsdag 1 december 2021

Intressant Powerplay kommer till oss denna onsdag. Fokus riktas först och främst mot Hockeyallsvenskan som tillhandahåller fem rykande matcher. Därefter går resan vidare över till NHL där tre nattmackor knyter samman kupongen. Toronto – Colorado är en höjdare som inte får missas. Här kommer dagens analys!

Spelstopp 18:59

1. MODO – Tingsryd X
Tingsryd är inne i en mindre trevlig trend. Ett par förluster har noterats i rad, därtill har coach Bogren fått stuva om en del i truppen i och med Semjonovs samt Finleys flytt. Dessutom har Lindelöf skadat sig och är inte med på trippen till Ångermanland. TAIF var dock ruskigt bra mot MODO då lagen senast möttes och vann med 5-0 hemma i Nelson Garden. Öviks-klubben har höjt sig avsevärt sedan Karlin klev in i rollen som tränare men det betyder inte att ettan ska skjuta iväg till månen streckmässigt! Redan från första stund jobbar vi in helgarderingen i Hägglunds Arena.

2. Troja/Ljungby – AIK 2
Troja/Ljungby räcker inte riktigt till. Nykomlingen är på tok för uddlösa och bredden för svag. Hilding kan på allvar försvara de rödvita färgerna och även en herre som Oscar Öhman har varit okej, men i övrigt är det mellanmjölk rakt igenom. AIK vann första back-to-back-mötet med smålänningarna klart (4-1) och är minst en nivå upp jämförelsevis. Anton Holm, Lucas Carlsson och grabbarna ska stå som givna favoriter med och strecken dansandes omkring 45-50 procent finns ingen anledning att tvivla på gästerna. Spika.

3. HV71 – Mora 1
För första gången den här säsongen så förlorade HV71 två matcher i rad då Kristianstad vann hemma och borta mot Tjurarna från Jönköping. Att HV skulle skulle kliva på ett par minor var kanske inte så konstigt och ett minimalt hack i skivan kanske bara är bra så värdarna får komma ner på jorden en aning. Mora underpresterar grovt men kommer av allt att döma klättra i tabellen. Lyckas masarna greja en pinne borta mot HV ska Hedbergs mannar vara mer än nöjda ändå. 1X duger.

4. Almtuna – Kristianstad 2
Ligans bästa hockeylag för tillfället kommer från Skåne och heter Kristianstad. De grönvita är sedan en tid tillbaka klart poängbäst av samtliga lag och kommer nyss från en magnifik back-to-back-historia mot HV71 där Gaths herrar avgick med dubbla skalper. Det som framförallt imponerar med KIK är helheten. Gästerna har ett fint målvaktsspel, stabila backar och en frontlinje av klass. Almtuna har sett över säsongen i stort varit en besvikelse och hittas i botten. Uppsala-laget har ett gäng målvakter som underpresterat och framförallt kan man kanske ställa högre krav på en gubbe som Jesper Eliasson. Han är tillbaka i FBK och in har Isak Johansson anslutit från Väsby. Det hjälper dock föga mot ett stekhett KIK. Just nu råder klasskillnad mellan lagen. Tvåa.

5. Västerås – Vita Hästen 2
Vita Hästens säsong har varit ojämn och Norrköpings-klubben huserar tämligen långt ner i tabellen efter ungefär 20 spelade matcher. Sett till den senaste tiden finns ändå en hel del hopp om livet. Marcus Eriksson är fenomenal och herrar som Mackin, Cruseman och assistkungen Stenlund har bidragit till att östgötarna fått med sig en radda poäng och bara är en pinne bakom Tingsryd i fajten om playin. Västerås har två torsk på tre försök och gjorde en riktigt slätstruken historia uppe i Övik under söndagen. 1-5 i baken var ett stort steg tillbaka. En etta i ABB Arena som snuddar vid 70 procent lockar föga. Utgå från höger och måla helst tvärsöver.

6. NY Rangers – Philadelphia 1
Första stoppet i Nordamerika finns i New York. Rangers har visat upp ett strålande spel på sistone och Zibanejad och hans lagkompisar har sju vinster på kontot sett över de åtta senaste. Philadelphia gör ingen glad för tillfället. Flyers kan skylla sina sex raka förluster på en hel hög med frånvarande spelare men det vore ändå att göra det för lätt för sig. Gästerna är ineffektiva och har det tufft defensivt. Ska besökarna få med sig poäng från Madison Square Garden krävs nästintill årsbästa. Ettan går först alla dagar i veckan.

7. Toronto – Colorado X
Toppmöte i Toronto. Maple Leafs har stått för en strålande höst och värdklubbens senaste matcher är rakt igenom stabila. Fyra vinster på sju dagar och 18-4 i målskillnad tyder på att kanadensarna hittat rätt med mer eller mindre allting. Colorado blir dock en ruskigt tuff nöt att knäcka. Avs har växt in i säsongen efter en tuff start och därtill verkar MacKinnon åter vara i spelbart skick. I Scotiabank Arena kan denna förmodade målrika tillställning sluta hursomhelst. Helgardera och spring vidare.

8. Ottawa – Vancouver 2
Ottawa har haft en riktigt knölig höst. Både skador och sjukdomar har ställt till det för Senatorerna som dock verkar få tillbaka en av sina bästa spelare till denna dust i Drake Batherson. Ett väldigt viktigt besked för bottenlaget. Vancouver gör inte heller något större avtryck på NHL-scenen. Elias Pettersson har varit iskall men svensken prickade in en balja mot Montreal senast vilket troligen vara enormt viktigt för självförtroendet. 2-1 borta mot Canadiens imponerar också. Tvåan är första tecken att måla ner i den kanadensiska huvudstaden.

Kassaskåpet! AIK
AIK dammade av Troja på hemmais utan bekymmer och ska ses med toppchans att göra om den bedriften när lagen ska mäta svärd i Ljungby Arena. Tvåan må streckas aningen högt, men är likväl en helt okej spik att ta på denna kluriga bong.

Varningen! Vita Hästen
Pållarna från Östergötland har lyft spelet betänkligt sedan Jimmy Andersson och Rihards Marenis anslöt till klubben. Västerås föll med 1-5 borta mot MODO senast och lider av ett par tunga avbräck. Spännande tvåa till fint värde!

36 rader
1. MODO – Tingsryd 1 X 2
2. Troja/Ljungby – AIK 2
3. HV71 – Mora 1 X
4. Almtuna – Kristianstad 2
5. Västerås – Vita Hästen X 2
6. NY Rangers – Philadelphia 1
7. Toronto – Colorado 1 X 2
8. Ottawa – Vancouver 2
216 rader
1. MODO – Tingsryd 1 X 2
2. Troja/Ljungby – AIK 2
3. HV71 – Mora 1 X
4. Almtuna – Kristianstad 2
5. Västerås – Vita Hästen 1 X 2
6. NY Rangers – Philadelphia 1 X
7. Toronto – Colorado 1 X 2
8. Ottawa – Vancouver X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100