Powerplay tips lördag 9 januari 2021

Fredagen slutade i dur. Båda systemen hittade åtta rätt. Det gav 1429 kr per rad. Nu är det lördag, bästa dagen på veckan. Speciellt när det vankas full SHL-omgång på powerplay. Två klassikermöten, ett i Scandinavium, och ett i ERP Monitor Arena. Oskarshamn möter Luleå för tredje gången på tre veckor. Ett tänkt bottenmöte i Malmö Arena och två formsvaga lag i Linköping och HV71 försöker plocka poäng. Kupongen avslutas på Hovet när AIK ska försöka besegra BIK Karlskoga. Som ni alla förstår, en kanonkupong!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda – Färjestad 1
Klassikermöte i Scandinavium. Frölunda kommer från en 0-3 förlust mot Luleå, en match som var jämn där göteborgarna sett över hela matchen var det bättre laget. De skapade tillräckligt med chanser för att göra mål men fick inte in pucken bakom Wallstedt i Luleåkassen. Raymond och Söderblom var tillbaka från JVM och såg lite sega ut. Färjestad mötte Rögle på torsdagen, det blev förlängningsseger efter att Jacob Nilsson avgjort. Forsbacka-Karlsson gjorde debut, men det var kedjan med Lycksell, Johansson och Åslund som var isens bästa. På hemmais har Frölunda en förmåga att stänga ner sin motståndare, kan göra så med Färjestad också. Ettan är en fin spik.

2. Luleå – Oskarshamn 2
Luleå tog en fin skalp när de nollade Frölunda. Wallstedt var tillbaka från JVM och spikade igen direkt, försvarsspelet såg stabilare ut med junioren i målet. Men en match är just bara en match. Det var det defensiva Luleå som segrade. Nu kommer det krävas att de mer offensivt profilerade spelarna kliver fram. Oskarshamn som slog rekord med 16 raka förluster har nu två raka segrar, först mot Brynäs hemma och senast mot formstarka Djurgården på bortais med 4-3. Nyförvärvet Lance Bouma avgjorde matchen när han slog in sin egna retur. När lagen möttes senast uppe i Luleå så blev det oavgjort efter att Oskarshamn tappat sin ledning. Kan absolut skrälla. Ta med alla tecken.

3. Brynäs – Djurgården 1
Ännu ett klassikermöte när Brynäs och Djurgården drabbar samman i ERP Monitor Arena. Brynäs kommer från en viktig seger mot Linköping. Avgörandet kom när Nicklas Danielsson gjorde ett typiskt Danielsson-mål. Ett slagskott i powerplay. Men spelet är ojämnt från gävlelaget. Vissa matcher ser det riktigt bra ut, andra stunder ser det väldigt tafatt ut. Djurgården har god form, även om det blev förlust mot Oskarshamn senast så var matchen jämn och stockholmarna kunde absolut fått med sig alla poäng. DIF borta är inte lika bra som de är hemma, Brynäs har varit bra på att plocka poäng hemma. 1X räcker långt, men finns slantarna så plocka med alla tecken.

4. Malmö – Leksand 1
Malmö har inte tappat poäng under 2021. Året inleddes med seger mot HV71, sen besegrades Linköping och i torsdags var det Örebros tur att kamma noll mot skåningarna. Malmö hämtade in tre nordamerikaner som gör det väldigt bra. Förstakedjan med Veleno, Johnson och Howden gjorde ännu en fin match. Leksand förlorade hemma mot ett krisande HV71. Som vanligt när masarna spelar handlar mycket om “de tre vise männen”, Hrivik, Camper och Cehlarik. Kedjan är inblandad i nästan allt framåt. Malmös spel på slutet har varit riktigt bra och förstakedjan kan absolut matcha Leksands dito. Ettan spikas på mindre system. Tvåan får följa med på större.

5. Rögle – Linköping 2
Rögle inkasserade ett andra raka kryss när de lämnade Karlstad med en poäng. Spelmässigt var de inte lika bra som Färjestad och ska vara nöjda med poängen de fick. Rögles bästa spelare var tysken Moritz Seider som gjorde fyra poäng, ett mål och tre assist. När Seider var på isen var Rögle nästan alltid i offensiv zon, den begåvade backen har haft en stark säsong och det blir viktigt för Linköping att få stopp på tysken. LHC inkasserade sin sjunde raka förlust när de förlorade mot Brynäs. Det är inte ett Linköping i balans som åker till västra Skåne. Det har varit motstuds och dåliga målvaktsinsatser som hindrat gästerna från att ta poäng. Nu är det bortamatch och ingen press, det kan tala för östgötarna. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

6. Örebro – HV71 1
I Närke och i Behrn Arena ska Örebro hoppa upp formtåget igen. Det har bara blivit två segrar de fem senaste och båda två har kommit mot ett krisande Linköping. Tappet av Bromé märks på laget, och konstigt vore annars. Den stora målvaktsvärvning Jhonas Enroth har inte slagit särskilt väl ut, istället är det norske Jonas Arntzen som varit den bättre målvakten. HV71, den stora negativa överraskningen under säsongen, vann årets första match när de straffbesegrade Leksand. Det var de rutinerade herrarna som klev fram för smålänningarna. Markus Svensson var bra i mål och Simon Önerud petade in två kassar. Borde bli en offensiv och rolig match. En hederlig gaffel (1-2) är en bra start.

7. Skellefteå – Växjö 1
Lagen möttes i Växjö på torsdagen. Då vann smålänningarna med 2-0. Ett mål av Ludvig Nilsson som fri med Söderblom satte pucken mellan benen. Tvåan gjorde Gynge när han pricksköt in pucken i krysset. Det var en match som Växjö kontrollerade och det var inte särskilt mycket målchanser åt något håll. Skellefteå fick aldrig igång sitt spel och det såg lite segt ut. Ingen av Skellefteås spelare som var iväg på JVM kom till spel i Småland. Sundsvik kommer mest troligt spela nu. På hemmais är Skellefteå ett bättre lag än på resande fot. Växjö har haft lite problem utanför VIDA Arena. Ettan är en bra grund, finns pengarna kan tvåan tas med.

8. AIK – BIK Karlskoga 1
BIK Karlskoga hade dubbelmöte med Kristianstad hemma, onsdag och torsdag. Totalt blev det fyra poäng för värmlänningar. Trots 2-0 ledning efter första perioden i båda matcherna. Framförallt var det spel med en man mindre som var knackigt och tre av fem mål kom i den spelformen. AIK har varit på bortaturné även de har spelat mot Kristianstad, en 6-4 seger blev det i Skåne för stockholmarna. Två dagar senare spelade de mot Tingsryd och då blev det förlust med 2-4 i en ganska jämn match. På Hovet är AIK ett bra lag och får de en stabil insats av Claes Endre i kassen finns god chans till tre poäng. Ettan singlas.

Kassaskåpet! – Frölunda
Göteborgarna var bättre än Luleå men fick inte in pucken. Det kan Färjestad få sota för. Ett sämre försvar hos värmlänningar och ett revanschsuget Frölunda. Kan bara sluta på ett sätt, de tre poängen stannar i Göteborg.

Varningen! – Linköping
Kan se konstigt ut att varna för seriens formsvagaste lag. Men LHC kommer få väldigt få procent av strecken och ett Rögle som blandar och ger i sina prestationer och som haft medstuds på slutet. En perfekt match att plocka skrällen i.

36 rader
1. Frölunda – Färjestad 1
2. Luleå – Oskarshamn 1X2
3. Brynäs – Djurgården 1X
4. Malmö – Leksand 1
5. Rögle – Linköping 1X2
6. Örebro – HV71 12
7. Skellefteå – Växjö 1
8. AIK – BIK Karlskoga 1

216 rader
1. Frölunda – Färjestad 1
2. Luleå – Oskarshamn 1X2
3. Brynäs – Djurgården 1X2
4. Malmö – Leksand 12
5. Rögle – Linköping 1X2
6. Örebro – HV71 12
7. Skellefteå – Växjö 12
8. AIK – BIK Karlskoga 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100