Powerplay tips lördag 7 november 2020

Lördagskupongen bjuder på en härlig mix. Vi har Karjala Cup, matcher från norra Hockeyettan, Ryssland och Tjeckien. En kupong där det finns möjligheter att med smarta streck hitta en bra kombination för åtta rätt. En klurig kupong som kan betala fint. Häng på!

Spelstopp: 14:59

1. Finland – Tjeckien 1
Finland stod på hälarna i första rundan av Karjala Cup. Således blev det förlust mot ett ungt Ryssland. Idag lär de vara mer på tårna och höja sig en nivå. Tjeckien inledde starkt mot Sverige, framförallt såg powerplay bra ut. Tjeckerna spelade kontrollerat och högg så fort de fick chansen. MODO:s gamla burväktare Bartosak såg vass ut, får han fortsatt förtroende så finns möjligheter till nya poäng. För Finlands del handlar det om att nå upp till en acceptabel nivå, och kämpa om varje centimeter av isen. Tjeckien såg bättre ut i premiären men Finland kan mycket bättre än de visade mot Ryssland. Trolig etta.

2. Teg – Piteå X
Toppmöte i norra ettan, när Teg välkomnar Piteå på besök. Teg har haft det tungt på bortais men hemma i Umeå har de tagit samtliga poäng. Piteå har riktigt bra form och kommer från sex raka segrar. Duon Wrenman och Isaksson har haft en riktigt bra inledning på säsongen, Wrenman står på 15 poäng efter bara sju matcher och avgjorde senast genom två sena mål. Hos hemmalaget handlar det främst om Holmberg, Stenlund-Ädelgran och Granlund som alla producera gott om poäng. Oviss match mellan två starka lag. Ta med alla tecken.

3. Kiruna IF – Östersund 2
I Sveriges nordligaste kommun avgörs nästa match. Ett Kiruna som har haft det tungt tar emot ett frejdigt Östersund. Hemmalaget har ingen vidare form, det har bara blivit en enda seger på de fem senaste. Den kom förvisso senast borta mot Kalix. Nu väntar tuffare motstånd. Östersund har plockat tre segrar på de fem senaste. Trots massivt spelövertag mot Kiruna AIF så blev det bara två poäng. Östersunds defensiva spel har inte sett bra ut, det kommer behöva vara bättre idag. Tvåan är en bra grund, på större system är det vettigt att ta med krysset.

4. Dinamo Riga – Nizjnekamsk 1
Dinamo Riga kommer från en tung start i KHL. Mängder av spelare har haft Covid, och sedan laget ånyo började spela efter deras karantän har det gått tungt. Nio raka förluster har det blivit för det lettiska laget, men spelet har inte varit så dåligt. Riga är fortfarande ett bottenlag, men med lite medstuds hade det blivit fler poäng. Niznekamsk är även de ett bottenlag och de har sex raka förluster. Det är hemma i Lettland som Dinamo Riga kommer ta merparten av sina poäng. Denna match är en sådan. 1X räcker långt.

5. Bars Kazan – CSK VVS 1
I ryska andra divisionen tar det formstarkaste laget Bars Kazan emot CSK VVS i en match där Kazan får gälla som skyhöga favoriter. Bars Kazan kommer från poäng i nio av de tio senaste. Framförallt är det två spelare i hemmalaget som har stuckit ut i inledningen av serien. Backen Abrosimov har mäktat med 15 pinnar och är tillsammans med forwarden Valeyev poängbäst i laget. Gästerna är ett bottenlag och på bortais har CSK haft det riktigt tufft. Inte en enda trepoängare har det blivit. Tuff match för de här och ettan kan lämnas allena. Bra spik.

6. Pensa – Lada 1
I Dizel Arena spelar Pensa, ett topplag i VHL. Det är bra form på hemmalaget som tagit fyra raka segrar. Offensivt har det sett bra ut med 18 mål framåt under dessa fyra matcher. Lada är placerat i mitten av tabellen och kommer från en imponerande seger borta mot Bars Kazan, när Mastryukov gjorde två mål och var en stor bidragande orsak till att alla poäng hamnade hos Lada. Formen är god även hos bortalaget, tre segrar på de fyra senaste. Ta med alla tecken.

7. Litvinov – Plzen 2
Efter ett uppehåll på flera veckor börjar Tjeckiens högsta liga att spela sina matcher igen. Litvinov hann inte lira fler än tre kamper, samtliga slutade med förlust, så uppehållet kanske inte var så dumt för det svartgula laget. Målvaktsspelet fungerade inte innan uppehållet, men det finns kapacitet hos båda målvakterna, framförallt slovaken Godla bör kunna spela upp sig. Bortalaget hann spela sex matcher innan serien avbröts. De vann fyra av dessa under ordinarie tid. Vi hittar den gamle Färjestadspelaren Milan Gulas i Plzen, han har inlett säsongen strålande och står på nio poäng efter sex matcher. Tvåan är en bra grund, på större system plockas ettan med.

8. Ceske Budejovice – Karlovy Vary 2
Två gäng som lär tillhöra den nedre halvan av tabellen gör upp i Budvar Arena. Hemmalaget är nykomlingar och har inte tagit en seger ännu. Innan uppehållet hann de spela fem matcher, och fick med sig två stycken övertidsförluster som bäst. De har haft bud på mer. Idag väntar Karlovy och framförallt ska puckarna hitta förbi rutinerade burväktare Novotny. Framåt för Karlovy har det sett okej ut, det har blivit två segrar. NHL-lånet David Kase har spetskapacitet och kan bli tungan på vågen. Två lag som blandar och ger en del. Gaffeln (1-2) är en bra grund, på större system, kan alla tecken tas med.

Kassaskåpet! – Finland
Långt ifrån ett kassaskåp, men förlusten senast bör väcka den finska sisun. Det finns klart mer kapacitet i laget än de visade senast, en trevlig chansspik.

Varningen! – Dinamo Riga
Dinamo Riga har haft väldigt låg skottprocent och inte fått utdelning för allt de skapat. Bra chans att vända på trenden mot ett svagt Nizjnekamsk.

36 rader
1. Finland – Tjeckien 1
2. Teg – Piteå 1X2
3. Kiruna IF – Östersund 2
4. Din.Riga – Nizjnekamsk 1X
5. Bars Kazan – CSK VVS 1
6. Pensa – Lada 1X2
7. Litvinov – Plzen 2
8. Ceske Bude. – Karlovy 12

216 rader
1. Finland – Tjeckien 1
2. Teg – Piteå 1X2
3. Kiruna IF – Östersund X2
4. Din.Riga – Nizjnekamsk 1X
5. Bars Kazan – CSK VVS 1
6. Pensa – Lada 1X2
7. Litvinov – Plzen 12
8. Ceske Bude. – Karlovy 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100