Powerplay tips lördag 6 februari 2021

Vilken kupong vi bjuds på. Inte nog med att det bara är svensk hockey, det myllrar av intressanta matcher. Toppmöte i Luleå, ångestmöte i Malmö och returmöte i Hockeyallsvenskan. Lägg därtill ett Linköping på uppgång mot ett Färjestad som kämpar med att hitta spelet. SHL:s hetaste lag åker till Oskarshamn och ska försöka ta en ny trea. Massa trevliga spikalternativ i en annars ganska klurig kupong. Haka på!

Spelstopp: 15:14

1. Luleå – Rögle 2
Dags för ett toppmöte i Coop Norrbotten Arena. Senast lagen möttes i Norrbotten blev det utklassning till bortalagets fördel. Sedan dess har det hänt en del. Luleå har varit i en jobbig formsvacka, men kommit ur den med tre segrar på de fyra senaste matcher. Vinsterna har förvisso kommit mot två lag som tillhör den absoluta botten av tabellen. Rögle hade en svängig match mot HV71 och förlorade i sudden. Det var tredje raka förlusten för skåningarna och Abbotts gäng behöver komma ur sin lilla formsvacka. Gemensamt för alla tre matcherna är att Moritz Seider saknats och det verkar inte som tysken kommer till spel till denna heller. Luleå kommer streckas som favorit, men norrbottningarna har haft problem mot topplagen sista tiden. Alla tecken tas med.

2. Djurgården – Växjö 2
På Hovet är det ett hemmalag som har haft det otroligt tufft på slutet. Det har blivit sex raka förluster på hemmais för stockholmarna. Skador har varit den stora anledningen till den taskiga formen. Både Josefsson och Strandberg saknas, Djurgårdens två bästa centrar. Även stortalangen William Eklund och Albin Grewe är tveksamma. Växjö hade problem med Leksand hemma senast. Det blev oavgjort efter 60 spelade minuter och så småningom även förlust när Ashton hittade nätet bakom Fasth. Smålänningarna har blandat och gett på slutet och har tre raka kryss. Alla mot lag som ligger sämre till i tabellen. Växjö bör vara favoriter med tanke på alla skador hos Djurgården. På större system kan krysset tas med.

3. HV71 – Örebro 2
Stephan ”Lillis” Lundh har fått lite kontroll på laget sen han tog över. Det offensiva spelet har sett bättre ut och senast mot Rögle hittade smålänningarna nätet sju gånger. Trots den bedriften blev det bara två poäng då defensiven var bortblåst. HV71 har tagit tre segrar på de fem senaste matcherna och formkurvan pekar uppåt. Nu väntar ett Örebro som har tagit poäng i tre av de fem senaste matcherna. Det har varit ett väldigt tufft spelschema för närkingarna som spelat mot lag som alla varit topp åtta. I torsdags blev de kraftigt utspelade av Frölunda som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och Arntzen fick vittja nätet inte mindre än sex gånger. Örebro är ett vassare lag och bör streckas som favorit. Kan spikas upp till 45 procent.

4. Malmö – Brynäs 2
Riktigt ångestmöte i vår tredje största stad. En match där inget lag vill förlora. Malmö tog sin andra raka seger när de rånade Linköping på tre poäng. Östgötarna var det bättre laget rakt igenom men skåningarna plockade hem alla poäng. En stor anledning till det var Oscar Alsenfelt som gjorde ännu en fin match. Brynäs har spelat mot Luleå två gånger denna vecka. Båda matcherna slutade med förluster mot ett lag som var klart bättre. Gävlelaget dras med skador och Bertilsson gjorde en smygcomeback i onsdags, men vilade under torsdagsmatchen. Troligen är han med till detta möte. De två raka segrarna för Malmö gör att de får stort förtroende. Spelmässigt har de varit sämre i båda matcherna. Brynäs bör ha vettig chans att få med sig minst en poäng, X2 målas i.

5. Linköping – Färjestad 1
I SAAB Arena är det dags för ännu en viktig match. Hemmalaget gjorde en riktigt bra insats i torsdags, trots det blev det förlust. Spelmässigt har östgötarna blivit bättre och bättre. De har radat upp bra insatser senaste veckan, men det har bara blivit fyra poäng av nio möjliga. Färjestad har inte alls motsvarat förväntningarna i år och de placerar sig först på en åttonde plats. De var illa ute mot Oskarshamn hemma senast men lyckades ta två poäng efter att Lycksell hittat nätet i förlängningen. På bortais har det sett riktigt knackigt ut för värmlänningarna, de släpper till mängder med målchanser och skapar inte så mycket. Linköpings spel har blivit bättre när de fått tillbaka backar från skadelistan. En rolig chansspik på mindre system, på större får tvåan göra sällskap.

6. Oskarshamn – Skellefteå 1
Oskarshamn var solida mot Färjestad och bjöd inte på så många chanser, offensiv blev dock lidande och framåt skapades det heller inte särskilt mycket. En stark andra period gjorde att det blev en poäng med sig hem från Karlstad. Smålänningarna har annars studsat tillbaka på slutet och det har ramlat in poäng i tre av de fyra senaste. Skellefteå är hela seriens formstarkaste lag. Det har blivit tio raka segrar, och på slutet har defensiven varit nästintill perfekt. Bara två puckar har hittat in bakom målvaktsduon Lindvall/Söderblom på de fem senaste matcherna. Här är kupongens största favorit, Skellefteå kommer få stort förtroende och då vill vi fälla dem. Vi tar med samtliga tecken.

7. Leksand – Frölunda 2
I Dalarna är det dags för hemmalaget att jaga nya poäng, det blev två senast när de gästade Växjö och det kunde mycket väl ha blivit tre. Leksand var det bättre laget och skapade klart mer än smålänningarna. Mest troligt saknas storstjärnan Marek Hrivik för tredje matchen i rad. Frölunda hade en otursföljd period när det blev tre raka hemmaförluster. Sedan dess har det blivit två raka segrar och hela 13 mål framåt. Sju mot Brynäs och senast sex mot Örebro. Det är ett lag med en hiskelig målform som kommer till Leksand. Frölunda kommer troligen få stort förtroende men de är kupongens bästa spik, de har det bästa grundspelet i ligan.

8. Björklöven – Timrå 2
Lagen mötte varandra i A3 Arena under fredagen, då vann hemmalaget med 4-2, där sista målet kom i tom kasse. I första perioden var Björklöven överlägsna och det kändes som Timrå blev förvånade över att det fanns motstånd i serien som de själva varit överlägsna i. Med bra målvaktsspel från comebackande Kevin Poulin kunde Löven ta alla poäng. Bortalaget blev tagna på sängen och kom inte upp i nivå förrän i andra halvan av matchen. Det finns mer att hämta hos bortalaget och det blev jämnt trots allt. Här gäller det att gardera så långt pengarna räcker. Börja från höger.

Kassaskåpet! – Frölunda
Frölunda har nästan varit bästa laget i samtliga av sina matcher. På bortais har de varit sämre vid sex tillfällen av 19. De har ett spelsystem som hela laget har accepterat och de viker inte en tum. Mycket bra spik.

Varningen! – Oskarshamn
Trots den långa förluststreaken så spelade aldrig Oskarshamn dålig ishockey. Inte med truppen de hade, den har spetsats till efter jul och på hemmais tar smålänningarna poäng i varannan match. Bra drag!

36 rader
1. Luleå – Rögle 1X2
2. Djurgården – Växjö 2
3. HV71 – Örebro 2
4. Malmö – Brynäs X2
5. Linköping – Färjestad 1
6. Oskarshamn – Skellefteå 1X2
7. Leksand – Frölunda 2
8. Björklöven – Timrå X2

216 rader
1. Luleå – Rögle 1X2
2. Djurgården – Växjö X2
3. HV71 – Örebro 2
4. Malmö – Brynäs X2
5. Linköping – Färjestad 12
6. Oskarshamn – Skellefteå 1X2
7. Leksand – Frölunda 2
8. Björklöven – Timrå 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100