Powerplay tips lördag 5 december 2020

En fullsmetad kupong från våra två högsta ligor. Den bästa typen av lördag väntar oss. Massor av intressanta matcher. I vår högsta serie ska lag som Brynäs, Frölunda och Malmö försöka studsa tillbaka från förluster. Oskarshamn är tillbaka i spel efter coronauppehåll. I Hockeyallsvenskan ska Jonathan Dahlén jaga poängrekord. Väsby ska fortsätta med sin offensiva ishockey. Ni hör ju, vilken kupong att dyka in i!

Spelstopp: 15:14

1. Skellefteå – Brynäs 2
I Västerbotten spelar Skellefteå hemma mot Brynäs. Ett Skellefteå som haft en blandad vecka, först blev det en 0-4-förlust mot Luleå och i torsdags en poäng borta mot Färjestad. Spelet hos västerbottningarna har varit bättre än vad resultaten visar. Möller har kommit igång och gjorde sitt tredje mål på fem matcher mot Färjestad. Brynäs är sist i serien och spelar riktigt dåligt. Torsdagens möte mot Leksand visade inte på någon typ av förbättring. Brynäs spel ser bra ut tills de släpper in första målet då rasar laget samman. Finns stor risk att Skellefteå blir kraftigt överstreckade. Trots den svaga formen finns kapacitet i Brynäs och de kan absolut skrälla till låga procent. Ta med alla tecken.

2. Frölunda – Rögle 1
Toppmöte i Scandinavium. Frölunda spelade i tisdags, borta mot Växjö. Det slutade med en förnedring. 0-8. Ingen av målvakterna kunde fånga en puck och spelarna kunde inte hitta nätet. Vi kan förvänta oss ett annat Frölunda till detta möte. Rögle såg riktigt bra ut hemma mot HV71. 4-0 var kanske i överkant, men heller inte långt ifrån hur det såg ut spelmässigt. På torsdagen blev det förlust borta mot Linköping. Detta trots bra spel igen. Frölunda hade torsdagen ledig och kunde öva på sitt försvarsspel. Kommer vara ett annat Frölunda när pucken släpps denna lördag. Ett bra spikalternativ om hemmalaget streckas under 45 procent.

3. Växjö – Linköping 2
I Småland släpps pucken mellan två lag med bra form. Växjö kommer från 8-0 mot Frölunda och 3-0 mot Malmö. Viktor Fasth har varit lika bra som i fornstora dagar och totalt räddat 58 skott under dessa två matcher. Senast saknades Robert Rosén, trots detta såg lagets offensiv bra ut. Linköping har tre raka segrar. Två av dessa har kommit efter förlängning eller straffar. Spelmässigt har laget blivit bättre, framförallt ser försvarsspelet mycket bättre ut än i början av säsongen. Det i kombination av att Växjö haft väldigt mycket medstuds på slutet gör att skrällen ligger nära till hands. Rita i alla tecken.

4. Leksand – Luleå 1
I Dalarna ska Leksand försöka ta poäng för sjätte hemmamatchen i rad. I torsdags blev det seger mot rivalen Brynäs efter att Cehlarik gjort två mål i powerplay. Spelmässigt var första perioden jämn, sen var det som att Leksand la i en växel till och det var stundtals ren utklassning av masarna. Luleå smyger med i toppen, spelar fantastisk ishockey, främst i form av sitt presspel som ger laget flera möjligheter att vända spelet i tidigt skede och skapa farligheter. Det kommer bli en intressant match mellan seriens bästa kedja i form av Leksands första, mot hela ligans bästa backuppsättning. Luleå ser ut att bli kraftigt överstreckade. För att det ska bli en vettig slant är det värt att skippa norrbottningarna helt.

5. Oskarshamn – HV71 1
Då välkomnar vi Oskarshamn tillbaka till spel efter att smålänningarna haft Corona i truppen. Alla tränade under torsdagen, även om en del spelare kände sig slitna. Tränare Filander nämnde inte exakt vilka spelare det rörde sig om. Helt klart är att de är redo för match. HV71 har haft flera märkliga matcher på slutet. När de blågula spelat bra har de förlorat och matcher där de kanske inte varit så bra har de vunnit. I torsdags besegrades Djurgården med 5-1 och Linus Sandin fick igång sitt offensiva spel, två mål och en assist blev det för upplänningen. Svårt att veta vad Oskarshamn har för status på laget. Ettan kommer bli understreckade och måste finnas med. Tvåan får också följa med.

6. Malmö – Djurgården 1
Malmö har sett ganska bra ut senaste veckan. Trots det har poängkontot inte blivit så välfyllt som de hade hoppats på. Först tappade skåningarna en 2-0 ledning mot Leksand, och i tisdags tappades en 3-1 ledning mot Linköping. I förrgår åkte laget upp till Luleå, spelade jämnt med norrbottningarna och var stundtals det bättre laget. Men det saknades kvalité. Nu väntar ett Djurgården som är ute på en bortaturné. Laget har inte sett bra ut på bortais. I torsdags blev det en klar förlust mot HV71 i Jönköping. Nyförvärvet Rhett Rakhshani spelade och stod för en blygsam debut. På bortais är Djurgården inte i närheten av lika bra som hemma. Malmö har gjort det bra på hemmais men inte fått poängen. Kan absolut lossna nu. Ettan först!

7. Väsby – Tingsryd 2
Norr om vår huvudstad väntar mötet mellan Väsby och Tingsryd. I torsdags spelade nykomlingarna hemma mot Timrå. Siffrorna skrevs till slut till 4-8. Men hemmalaget hängde med i målprotokollet hela vägen fram till slutet av matchen när det rann ifrån. Väsby blandar en hel del i sina prestationer, framförallt de defensiva. Tingsryd har sett bra ut i början på säsongen, och första perioden mot Björklöven senast var de minst lika bra men kunde inte vaska fram farliga chanser. TAIF blev sedan utspelade i andra och tredje och förlorade rättvist. Tingsryd är trots avsaknaden av Gustafsson bättre än vad Väsby är. Bör streckas en bit över 50 procent. Kanonspik.

8. Mora – Timrå 2
Kupongens sista match avgörs i Smidjegrav Arena. Johan Hedbergs mannar har inte spelat så många hemmamatcher. Detta blir deras sjätte. Mora har tagit poäng i fyra av de fem dessförinnan. Nu väntar suveräna Timrå. Medelpadingarna har elva raka segrar. Trots att Isac Lundeström och Jesper Boqvist lämnade laget i mitten av november har Timrå bara fortsatt att vinna. Tillsammans med Jens Lööke och Albin Lundin så driver Jonathan Dahlén laget. Dahlén har gjort ofattbara 25 poäng på elva matcher. Är det några Mora måste hålla koll på är det dessa tre herrar. Finns en risk att Timrå blir överstreckade. På större system kan det vara värt att ta med krysset.

Kassaskåpet! – Tingsryd
Tingsryds har ett grundspel som fungerat fint hela säsongen, och gör jämna insatser. Väsby är Hockeyallsvenskans sämsta lag, är väldigt mycket upp och ner i matcherna. Bra tvåa.

Varningen! – Leksand
Har ett powerplay som är riktigt hett samt förstakedja som kan vara den bästa i SHL på flera säsonger. Kommer bli streckade en bra bit under 30 procent. Måste finnas med på alla kuponger.

36 rader
1. Skellefteå – Brynäs 1X2
2. Frölunda – Rögle 1
3. Växjö – Linköping 1X2
4. Leksand – Luleå 1X
5. Oskarshamn – HV71 12
6. Malmö – Djurgården 1
7. Väsby – Tingsryd 2
8. Mora – Timrå 2

216 rader
1. Skellefteå – Brynäs 1X2
2. Frölunda – Rögle 1
3. Växjö – Linköping 1X2
4. Leksand – Luleå 1X
5. Oskarshamn – HV71 1X2
6. Malmö – Djurgården 1X
7. Väsby – Tingsryd 2
8. Mora – Timrå X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100