Powerplay tips lördag 28 november 2020

Lördag betyder svensk hockey. Det får vi i form av sex matcher. De fyra första från vår högsta liga, och de två senare från norra hockeyettan. I Göteborg ska Frölunda bryter sin knackiga trend och i Jönköping ska HV71 fortsätta ta poäng. Allt avslutas i Schweiz där NLA bjuder på två toppmöten. En rolig och lite klurig kupong. Häng på!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda – Djurgården 2
Dagens kupong börjar i Scandinavium där Frölunda gästas av Djurgården. Hemmalaget har haft en liten dipp i formen. Till helgens match får de tillbaka Lennström och Norlinder. Två backar som är viktiga för göteborgarnas försvarsspel. Frölunda har varit spellediga sedan förra lördagen, då blev det förlust med 1-7 mot Brynäs. Djurgården mötte samma Brynäs i tisdags och blev totalt utspelade i första perioden. Trots detta lyckades de vinna matchen tack vare en het Mantas Armalis i målet. Djurgården saknar fortsatt folk, spelare som Axelsson, Högström och Josefson stannar alla hemma. Frölunda kommer bli kupongens klaraste favorit. Den vill vi fälla. Alla tecken tas med.

2. HV71 – Skellefteå 1
I Husqvarna Garden spelar HV71 sin tredje raka hemmamatch. Det har blivit fyra poäng på de två andra matcherna denna vecka. Detta trots ett högst mediokert spel. Matchen mot Luleå var jämn, där HV var effektiva. Mot Linköping lyckades de plocka en poäng tack vare en målvaktstavla av Lundström i LHC-kassen. Skellefteå har haft spelledigt i en vecka. Senast blev det förlust mot Malmö hemma i ett riktigt bottennapp. Trots att Skellefteå lyckades komma ikapp i andra perioden. Två lag som spelmässigt sett sådär ut sista tiden. HV71 är starka i Husqvarna Garden och ettan ser ut att bli understreckad. Spiketta på mindre system och gardera med krysset på större.

3. Leksand – Malmö 1
I Dalarna möts två bottentippade lag. Leksand har haft spelledigt i tio dagar. Deras senaste match var hemma mot Linköping. Då blev det bara en poäng trots ett stort spelövertag. Av haltade stjärnan Camper, men ska vara redo för match nu. Malmö spelade i torsdags borta mot Växjö och gjorde en riktigt bra match trots förlust. Innan dess vann skåningarna borta mot Skellefteå. Ett stort avbräck är att Oscar Alsenfelt klev av skadad i första perioden och kommer inte åka med till Dalarna. Leksand bör vara stora favoriter, kryssgarderingen räcker långt.

4. Brynäs – Färjestad 1
Brynäs såg inte bra ut i början av säsongen, men med alla spelare tillbaka har spelet också sett mycket bättre ut. De var klart bättre än Växjö, trots förlust, vann sedan med 7-1 mot Frölunda och i tisdags spelade de ut Djurgården men förlorade ändå. Spelet har blivit bättre och bättre, kan försvarsspelet bli aningen vassare kommer de börja plocka poäng. Färjestad är ett annat lag som inte fått spelet att stämma och tagit ytterst får poäng på resande tass. Lagen bör streckas jämnt, vilket just nu gör ettan till en riktigt fin värdespik

5. Vännäs – Sundsvall 2
Vi fortsätter norrut på kupongen. Utanför Umeå spelar mittenlaget Vännäs hemma mot ett annat mittenlag, Sundsvall. Hemmaspelet har sett väldigt bra ut, enda förlusterna har kommit mot topplagen Boden och Piteå. Sundsvall har inte gjort en bortamatch sedan början av november. Då blev det två förluster. Först mot Boden och senare mot Kiruna, totalt blev målskillnaden 1-15. Inte särskilt imponerande. Lillebror Wingerli har gjort det väldigt bra under öppningen av säsongen i Vännäs och tillsammans med Warg varit de vassaste spelarna offensivt. Hemmalaget blir hårt streckat, och vi väljer att ta med alla tecken.

6. Piteå – Östersund 1
Ännu längre norrut bjuds det på ett toppmöte i samma division. Piteå ligger fyra och Östersund ligger trea. Östersund har riktigt fin form, fyra raka segrar och de har besegrat serieledarna Boden under denna period. Piteå har en okej form, där de besegrat båda Kirunalagen under senaste veckan. Innan dess var formen högst medioker. Framåt har Isaksson, Wrenman och Stenvall varit riktigt fina och dominerat för Piteå. I Norrbotten ska Piteå vara favoriter. Ettan spikas på mindre system. Tvåan åker med på det större.

7. Lugano – ZSC Lions 1
Nu rör vi oss ner till södra Schweiz där Lugano tar emot Zürich. Lugano spelade under fredagen borta mot Biel. Det blev förlust med 4-6, trots spelövertag. Schlegel gjorde en medioker insats i kassen. Hemmalaget har haft ett bra hemmaspel, fem segrar på sex matcher. Stor skillnad mot bortaspelet. Zurich har haft en bra start på säsongen och leder tabellen, men har spelat tre matcher mer än Lugano, som har ett högre poängsnitt. Troligen gör detta att Lugano streckas lägre än de borde. En bra spik.

8. Fribourg – Lausanne 1
Toppmöte i Schweiz. Fribourg har öppnat säsongen bra. På hemmais har det blivit fem segrar på fem försök. Minst sagt imponerande. Viktor Stålberg och Ryan Gunderson har levererat framåt. Defensivt har den NHL-meriterade målvakten Reto Berra spikat igen. Nu väntar tufft motstånd. Lausanne har högst poängsnitt i hela ligan.. Rutinerade Tobias Stephan har gjort det bra i kassen. Offensivt har NHL-rutinerade Denis Malgin visat att han är ett snäpp för bra för NLA. Malgin har gjort nio poäng på lika många matcher. Gaffeln på mindre system, på det större får alla tecken följa med.

Kassaskåpet! – Brynäs
Kan se konstigt ut att ha en underdog som kassaskåp. Men Färjestads försvarsspel har inte alls fungerat, och Brynäs spel, när de har satt ihop Danielsson, Scott och Rödin igen har sett riktig bra ut. Ut och gasa DIF

Varningen! – Djurgården
Djurgårdens försvarsspel och deras målvaktsspel har sett bra ut. Flera av spelarna har klivit fram när de större stjärnor var otillgängliga. Eklund, Strandberg och Holtz har alla sett bra ut på slutet.

36 rader
1. Frölunda – Djurgården 1X2
2. HV71 – Skellefteå 1
3. Leksand – Malmö 1X
4. Brynäs – Färjestad 1
5. Vännäs – Sundsvall 1X2
6. Piteå – Östersund 1
7. Lugano – ZSC Lions 1
8. Fribourg – Lausanne 12

216 rader
1. Frölunda – Djurgården 1X2
2. HV71 – Skellefteå 1X
3. Leksand – Malmö 1X
4. Brynäs – Färjestad 1
5. Vännäs – Sundsvall 1X2
6. Piteå – Östersund 12
7. Lugano – ZSC Lions 1
8. Fribourg – Lausanne 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100