Powerplay tips lördag 27 mars 2021

Härliga, härliga lördag. Tre matcher från SHL inleder kupongen lördagen den 27 mars där chansen finns att vi får en klar seriesegrare. Viktig match på Hovet om slutspelsplatser. I Jönköping så så ska hemmalaget försöka studsa tillbaka efter fiaskot i torsdags. Två härliga kvartsfinalbataljer i Hockeyallsvenskan ska spelas. En SM-final och sen avslutas kupongen med två bataljer från andra sidan Atlanten.

Spelstopp 15.14

1. Djurgården – Färjestad1
Djurgården gjorde en blek insats mot Linköping i torsdags. Det märktes att det var ett tag sedan de spelade match. Men till detta möte får de tillbaka Gragnani som missade torsdagsmatchen på grund av skada. I övrigt ser Järnkaminerna ut att matcha samma lag. Färjestad har haft ett virusuppehåll och inte spelat match sedan 9:e mars. Mycket står på spel, vinner Djurgården under ordinarie är de klara för slutspel, vinner Färjestad har de väldigt god chans till hemmaplansfördel i Play In. Djurgården blev bättre ju längre matchen gick senast. Bör streckas som favorit. Kan spikas upp till 45 procent.

2. Rögle – Växjö2
Toppmöte i Rögle. Vinner bortalaget så vinner dem serien. Skåningarna spelade under torsdagen mot ett formstarkt Leksand. Det var en jämn match, där målvaktsspelet och noggrannheten i passningarna fällde avgörande. Masarna var snäppet vassare och vann således matchen. Växjö har även de tvingats till ett virusuppehåll, men är nu redo för spel. Saknas kommer Ludvig Nilsson, Richard Gynge och Juuso Vainio göra. Där Gynge är det tyngsta tappet, men det finns gott om bredd på smålänningarnas forwardssida. En oviss match på förhand, på mindre system är gaffeln (1-2) ett trevligt alternativ, tillåter plånboken det så tas även krysset med.

3. HV71 – Luleå2
HV71 är lite av en gåta, inför säsongen tippades de att utmana och kanske vinna serien före dagens motståndare. Men ingenting har fungerat för smålänningarna och det har stundtals sett parodiskt ut. I torsdags åkte de till Oskarshamn och förlorade med 7-0. Spelet var precis så dåligt som resultatet antyder. Till detta möte är det många spelare som kommer vilas inför det stundande kvalet. Luleå bröt sin förlusttrend senast när Malmö var på besök. Spelmässigt ingen jättebra match, men norrbottningarna gjorde jobbet. Luleå kliver in som massiva favoriter och måste tas med. Krysset är en gardering som rensar fint.

4. Västerås – BIK Karlskoga1
De två första matcherna har BIK Karlskoga vunnit. Båda matcherna har de kommit ut och kört över Västerås målmässigt i första perioden. “Gurkorna” har inte gett upp så lätt och kämpat sig tillbaka, i första matchen till 2-3 och i andra matchen till 4-4. Vid kvitteringsmålet inträffade en situation, där målet godkändes men Jesper Johansson visades ut för tackling mot huvudet på målvakten Tim Juel. Nu har Juel blivit anmäld för diving i den situationen. Resultatet om han fälls blir böter och han kommer mest troligt att vakta kassen. Västerås får inget vidare förtroende av spelarna, bör streckas en bit över 35 procent. En rolig spik på mindre system, ta med krysset på det större.

5. Västervik – Södertälje1
Smålänningarna studsade tillbaka efter en minst sagt medioker första match. De visade att det finns kvalité i laget och att deras spelsätt, som skördat så mycket framgångar under säsongen, fortfarande fungerar. Detta trots att Gilbert Gabor drog in en backhand i eget mål och således bjöd “kringlorna” på ett kvitteringsmål. Men Gabor betalade tillbaka genom två assist när Oscar Pettersson gjorde både 3-2 och 4-2. Västervik var snäppet bättre och segern var rättvis. När Södertälje spelar borta brukar de spela en tightare hockey. Västervik är korrekta som favorit men en målsnål match gör att krysset är en vettig gardering på större system.

6. Brynäs D – Luleå D1
Det är alltid kul med SM-final på kupongen. I den första matchen tog Brynäs ledningen och det såg ut som att det kunde bli deras kväll. Sedan växlade den överlägsna seriesegraren upp tempot och då stod gävlelaget som förstenade. Det rann iväg och slutade till slut 6-1 till Luleå. Stor segeraktör var Michaela Cava som gjorde ett mål och två assist. Brynäs gjorde ett målvaktsbyte vid 1-5 och Ellen Jonsson som kom in spelade riktigt bra. Men det troliga är att finskan Suonpää är tillbaka i kassen när pucken släpps. Suonpää är en matchvinnare i målet och vaknar hon på rätt sida kan Brynäs absolut skrälla till låga procent.

7. Boston – Buffalo2
Botten mot toppen som möts i TD Garden under lördagskvällen. Lagen möttes för lite mer än en vecka sedan, då vann Boston med 4-1 i en match där de var det klart bättre laget. Buffalo har haft det väldigt tungt på slutet. De har tvingats spela med tänkte fjärdekeepern, Dustin Tokarski i mål. Linus Ullmark har tränat med laget och det är möjligt att han är tillbaka redan till denna match. Det är i sådant fall en klar uppgradering. Buffalo har 16 raka förluster och det ser inte alls bra ut. Det betyder att de kommer få för lågt förtroende av spelarna sett till deras chans. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

8. Philadelphia – NY Rangers2
Ett annat lag som ser riktigt dåliga ut för stunden är Philadelphia. Försvarsspelet fungerar inte alls och backen Gostisbehere gick ut efter senaste förlusten och sa att de låter motståndarna göra för enkla mål och måste hjälpa sin målvakt bättre. Offensivt ser det helt okej ut. Rangers har verkligen fått spelet att stämma på slutet, framförallt mot Philadelphia. Även Mika Zibanejad har verkligen lyckats bra mot Flyers och gjort tolv poäng på de två matcherna. Ett rörigt Philadelphia ska Rangers kunna städa av relativt enkelt. Funkar som spik upp mot 55 procent.

Kassaskåpet!Djurgården
Gragnani tillbaka i matchtruppen och kanadensaren har sett riktigt bra ut på sin backplats. Stockholmarna bör vara favoriter och har matchtempot i benen.

Varningen!Buffalo
Det är väldigt lite som talar för Buffalo inför matchen. Vilket gör dem attraktiva på kupongen, de kommer få väldigt lite streck. Men det är ett lag som måste börja vinna snart och får de tillbaka Ullmark finns absolut chansen till poäng.

36 rader
1. Djurgården – Färjestad 1
2. Rögle – Växjö 1 2
3. HV71 – Luleå X 2
4. Västerås – BIK Karlskoga 1
5. Västervik – Södertälje 1
6. Brynäs D – Luleå D 1 X 2
7. Boston – Buffalo 1 X 2
8. Philadelphia – NY Rangers 2
216 rader
1. Djurgården – Färjestad 1
2. Rögle – Växjö 1 X 2
3. HV71 – Luleå X 2
4. Västerås – BIK Karlskoga 1 X
5. Västervik – Södertälje 1 X
6. Brynäs D – Luleå D 1 X 2
7. Boston – Buffalo 1 X 2
8. Philadelphia – NY Rangers 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100