Powerplay tips lördag 27 februari 2021

Lönelördag brukar resultera i fin omsättning på powerplay med stora möjligheter till fin utdelning. Vi erbjuds en helsvensk kupong med två superintressanta matcher rent kvalitetsmässigt när Växjö och Rögle gästas av Luleå respektive Skellefteå. I andra änden av tabellen tar Malmö emot ett skakigt HV71. Två matcher från Hockeyallsvenskan hittar också in där tre av fyra lag spelade under fredagskvällen. En rolig kupong som kan ge väldigt trevligt betalt. Häng på!

Spelstopp: 15:14

1. Linköping – Örebro 1
Det är fortsatt många skador för hemmalaget. Senast tvingades Hugo Ollas göra debut i kassen. Junioren gör en bra insats och ska absolut inte lastas för förlusten. Ho-Sang gjorde sitt första SHL-mål men har sett bedrövlig ut i det defensiva arbetet. Örebro besegrade Rögle i en målrik batalj där närkingarna bjöds på många klara lägen i slottet och förvaltade dem väl. Kanske har det lossnat lite offensivt efter att det bara blev två mål på de tidigare två matcherna. Även stjärnan Jhonas Enroth verka ha växlat upp då han har sett väldigt bra ut på slutet. Närkingarna kommer få stort förtroende och då vill vi fälla favoriten. Ta med alla tecken.

2. Växjö – Luleå 1
En märklig match i Växjö på torsdagen när Linköping till slut besegrades med 2-1 efter förlängning. Smålänningarna har stundtals sett ut som ett guldlag och andra omgångar sett ut som ett mittenlag. Talangen finns onekligen i laget framförallt offensivt. På frånvarosidan finns fortfarande Brendan Gaunce och Pontus Holmberg. Luleå förlorade andra raka matchen där norrbottningarna dessutom haft ledningen med två mål. Det ser skakigt ut för Berglunds bygge, och även om det är svårt att dra slutsatser efter så få matcher så har spelet sett sämre ut denna säsong än förra. Trots det dåliga spelet fortsätter Luleå få förtroende hos PP-tipparna. Växjö bör vara favoriter. Mycket bra spik.

3. Frölunda – Djurgården 2
En viktig men dyrköpt seger för Frölunda senast. Joel Lundqvist är avstängd fem matcher för en huvudtackling han delade ut. Därefter gjorde Rönnbergs mannar en väldigt imponerande vändning när de gick från 1-3 till 4-3 i den tredje perioden. Det är möjligt att det lossnar för laget som såg väldigt bra ut i höstas. Djurgården tog en imponerande seger mot Luleå när de vände 2-4 till 5-4. Men i torsdags blev det förlust mot Malmö i en match som var ganska jämn men en målvaktstavla av Mantas Armalis avgjorde. Defensivt såg det ganska bra ut för järnkaminerna och de kommer försöka stänga ner och få med sig poäng. Plita ner samtliga tecken och försök jobba in skrällen.

4. Malmö – HV71 1
HV71 gjorde några bra matcher i rad och fick väldigt stort förtroende av det svenska folket, faktum var att det nästan enbart var deras powerplay som var bra. Deras spel med lika många spelare på isen däremot hackar betänkligt. Mot Skellefteå såg smålänningarna bra ut i första perioden när de fick mycket powerplay i de övriga två var de klart sämre. Malmö vann hemma mot Djurgården senast och det var en väldigt viktig seger eftersom de klev förbi flera andra lag och upp på slutspelsplats. Detta är ett ångestmöte där en förlust kan bli väldigt kostsam. I Malmö Arena får hemmalaget gälla som favorit. Ettan är en spännande spik på mindre system. På större kopplar vi på hela bältet.

5. Rögle – Skellefteå 1
Rögle imponerar denna säsong och trots förlusten mot Örebro så såg det inte så dåligt ut. Det var några individuella misstag i defensiv zon som resulterade i mål bakåt. Framåt ser det väldigt bra ut och det borde kanske ramlat in något mål till bakom Enroth. Ett annat lag som ser väldigt bra ut är Skellefteå. Efter en dålig första period mot HV71, där det blev någon utvisning för mycket, kom västerbottningarna ut i andra perioden och körde över smålänningarna spelmässigt. Siffrorna 2-0 var i underkant och det kunde absolut blivit mer mål. Rögle borde gjort fler mål senast och trots att de saknar den avstängde backen Éric Gelinás får de gälla som favoriter. På större system är tvåan en trevlig gardering.

6. Almtuna – Björklöven 2
Björklöven har vaknat igen på slutet och tog under fredagen sin tredje raka seger. Det var också fjärde raka matchen som de gjorde fem mål eller fler. Kevin Poulin gjorde en stabil insats i kassen när AIK slogs tillbaka med 5-2. Almtuna var även de igång under fredagskvällen. De i sin tur besegrade Väsby på bortais med hela 7-3. Efter en målrik första period så tog uppsalagänget tag i matchen och kontrollerade den hela vägen in till slutsignalen. Sahlin gjorde sin tredje match för de röda och tog sin tredje seger. Har Björklöven hittat formen kommer de plocka många poäng på slutet. Tvåan riskerar att bli överstreckad, då är ettan en bra gardering.

7. Kristianstad – Västervik 1
Hemmalaget spelade bortamatch under fredagen när de besökte derbykonkurrenten Tingsryd. Det blev seger med 3-2 efter straffar. En jämn match där skåningarna lyckades kvittera i slutsekunderna av matchen. Gaths pågar såg bra ut och det var absolut inte orättvist med delad poäng. Västervik var spellediga under fredagen. Deras senaste match var i onsdags när de besegrade BIK Karlskoga med 6-3. Målskyttet lossnade rejält för smålänningarna som har haft det tufft att hitta nätet under februari månad. Även här är det risk att bortalaget får stort förtroende och ett sätt att säkra en vettig utdelning vid åtta korrekta streck är att ta bort tvåan helt. 1X rensar väldigt fint.

8. Hudiksvall – Bodens HF 2
Kupongens sista match hämtas från den Allettan Norra , närmare bestämt från Hudiksvall. Hemmalaget har gjort en bra säsong något som deras andraplats vittnar om. I torsdags besegrades Piteå med 4-2 efter två mål av Jesper Wiberg i första perioden. Det var mål 27 och 28 för stockholmaren. Nu väntar tuffast möjliga motstånd när den överlägsna ettan Boden kommer på besök. Norrbottningarna har tolv poäng mer än tvåan, trots en match färre spelad. En match där många väljer att gardera kan det vara värt att hitta spikar i. Detta är en sådan. Boden ska vara ett nummer större och kan spikas hela vägen upp till 60 procent.

Kassaskåpet! – Växjö
Defensivt är Växjö väldigt bra. Smålänningarnas målvaktsspel har varit nästintill perfekt. Offensivt har duon Calof och Pettersson stundtals varit dominanta. Bör streckas upp mot 50 procent.

Varningen! – Kristianstad
Med unge talangfulla Calle Clang i kassen så har Kristianstad alltid chansen att ta poäng. Att det går att strecka Kristianstad till under 25 procent är för bra för att tacka nej till.

36 rader
1. Linköping – Örebro 1X2
2. Växjö – Luleå 1
3. Frölunda – Djurgården 1X2
4. Malmö – HV71 1
5. Rögle – Skellefteå 1
6. Almtuna – Björklöven 12
7. Kristianstad – Västervik 1X
8. Hudiksvall – Bodens HF 2

216 rader
1. Linköping – Örebro 1X2
2. Växjö – Luleå 1
3. Frölunda – Djurgården 1X2
4. Malmö – HV71 1X2
5. Rögle – Skellefteå 12
6. Almtuna – Björklöven 12
7. Kristianstad – Västervik 1X
8. Hudiksvall – Bodens HF 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100