Powerplay tips lördag 21 november 2020

Lördag är synonymt med SHL. Dagens kupong innehåller sex kamper varav flera överstreckade favoriter som vi ska försöka fälla. Frölunda och Luleå är två överstreckade bortalag, håller de för pressen? HV71 gör comeback efter 20 dagars Covid. Oskarshamn ska försöka bryta sin negativa trend. Kupongen avslutas i alpland där Bern ska hitta tillbaka till gammal storform. Häng med!

Spelstopp: 15:14

1. Brynäs – Frölunda 1
Kupongen skrinnar igång i Gävle, med ett hemmalag som inte vunnit en match på över en månad. Men Peter Anderssons mannar har blivit bättre och bättre. Det blev förlust förra helgen mot Malmö, mest för att brynäsarna spenderade alldeles för mycket tid i utvisningsbåset och i torsdags hemma mot Växjö var Brynäs det bättre laget. Frölundas vecka inleddes med en dålig match mot Leksand, för att på torsdagen studsa tillbaka. Oskarshamn besegrades med 4-1, i en match där det inte skapades så mycket. Brynäs verkar på gång uppåt rent spelmässigt och kan de hålla sig från utvisningsbåset har de en trevlig skrällchans hemma mot ett överstreckat Frölunda. På mindre systemet plockar vi borta tvåan helt.

2. Linköping – Luleå 1
I Östergötland släpps pucken mellan Linköping och Luleå, två lag med helt skilda förväntningarna när säsongen startades. Luleå var klara favoriter efter förra säsongens överlägsna seger. Nu huserar de på en sjundeplats i en haltande tabell. Senast blev det poängtapp, trots en 3-0 ledning hemma mot Örebro. Junioren Wallstedt fick förtroendet och har varit den bättre av Luleås målvakter. Ett lag som har haft problem med målvaktsspelet är Linköping, men i två raka matcher har Niklas Lundström spelat riktigt bra. Senast var han den stora anledningen till att Linköping kunde lämna Leksand med två poäng. Linköpings offensiva spel har sett bra ut hela säsongen, kan de få defensiven att fungera finns absolut möjlighet till tre poäng. Ettan är dessutom kraftigt understreckad. Fin chansspik.

3. Djurgården – Växjö 2
Djurgården har plockat på sig två poäng under veckans dubbelmöte med Skellefteå. Det blev två poäng i hemmamatchen, där stockholmarna var det bättre laget under 40 minuter. Jacob Josefsson är tveksam till spel efter att han klev av i första perioden senast. Men ungtupparna Holtz och Eklund visade att de kunde producera mål även utan den rutinerade centern. Växjö gör sin femte raka match med tre centrar. Under denna period har Växjö tagit tre segrar, enda plumpen kom borta mot Skellefteå. Smålänningarna har formen och med Gynge tillbaka senast så ser forwardssidan, trots tre centrar, riktigt fin ut. Tvåan ser ut att bli understreckad så mycket fin spik.

4. Skellefteå – Malmö 2
Skellefteå kan bli kort om folk på forwardssidan inför mötet med Malmö. Berggren är avstängd efter en crosschecking. Dessutom kommer Jonathan Johnson missa matchen på grund av skada. Detta leder till att Skellefteå ser ut att komma till spel med tre kedjor. Något som inte bör påverka spelet över en match särskilt mycket. Malmö har varit spellediga sedan förra lördagen, när de fick besök av Brynäs och vann väldigt säkert. Patrik Hersleys intåg i Malmös powerplay har varit en injektion. Skåningarna har gjort fem mål i powerplay under de tre matcherna Hersley deltagit. Håller sig inte Skellefteå ifrån utvisningsbåset kan det bli tufft att plocka alla poäng. Kraftigt överstreckade Skellefteå får trots allt följa med på kupongen när vi ritar i alla tecken.

5. Färjestad – HV71 1
Äntligen match för HV71 igen. De har haft en rejäl släng av Covid. Men ska nu vara redo för match igen. Senast de spelade var i oktober. För Färjestad var senaste matchen förra veckan, då besegrades Djurgården med 5-0. Inget av lagen har imponerat i början av säsongen, tvärtom. Det fanns stora förväntningar på båda lagen, förväntningar som inget av dem har infriat. Men formen på hemmalaget är bra, det har blivit tre segrar de fyra senaste. HV71 har vilat så länge att det borde finnas rost i benen. Färjestad har spelat upp sig på slutet. Mycket fin spiketta.

6. Örebro – Oskarshamn 1
I Behrn Arena tar hemmalaget emot Oskarshamn. Örebro tog en imponerande poäng borta mot Luleå, efter att ha släppt in tre tidiga mål, men de löste trots det en poäng. Det var en, trots resultatet, tight match. Närkingarna har varit seriens offensivt bästa lag. Hemma snittar laget en bra bit över tre mål framåt. Dagens motståndare har hamnat i en formsvacka efter en riktigt bra start på säsongen. Det har blivit fyra raka förluster. Örebro borta är en tuff match, och det kommer krävas en hel del av Filanders mannar för att de ska kunna plocka alla poäng. Hemmalaget är överstreckade, så vi plockar med tvåan i hopp om en målrik match där smålänningarna drar längsta strået.

7. Ambrì – Servette 1
Vi vänder blickar mot Schweiz. Dagens ena möte, det mellan Ambri och Servette, ser ut att bli av den snedstreckade typen. Hemmalaget har haft en tung start på säsongen och återfinns först på en nionde plats i en haltande tabell. Hemmaspelet har inte heller varit något att luta sig emot. Endast en seger under ordinarie tid på sex försök, men det har blivit poäng i fyra av dem. Under fredagskvällen blev det en ny förlust mot Rapperswil på bortais. Nu väntar Servette som tog en poäng igår i en svängig match mot Zürich. Linus Omark kvitterade sent och gänget från Genéve fick en poäng med sig. Bortalaget har klart bättre form men det finns kapacitet i hemmalaget. Alla tecken tas med.

8. Bern – Zug 2
Kupongen avslutas i den schweiziska huvudstaden där “Björnarna” ställs mot Zug. Båda lagen var spellediga under fredagskvällen. Zug skulle ha spelat men efter att Lugano fastnat i trafiken blev matchen uppskjuten. Bortalaget har haft en fin start på säsongen och återfinns på tredje plats i tabellen. Bortaspelet har dessutom resulterat i fem segrar av sex möjliga. Två av segrarna har kommit efter ordinarie tid. Hemmalaget har haft en tuff start på säsongen. I tisdags vann Bern borta mot Rapperswil efter att gamle NHL-spelaren Dustin Jeffrey gjort det matchavgörande målet. Börja med en utgångstvåa, gardera sedan från vänster.

Kassaskåpet! – Färjestad
Kommer tillhöra toppen när serien är färdigspelad. HV71s spel har inte sett lika lovande ut och att de dessutom inte spelat match på 20 dagar talar för hemmalaget. Trevlig etta.

Varningen! – Brynäs
Hur konstigt det än låter att tipsa om laget som ligger nästsist mot laget som leder. Men Brynäs spel under Peter Andersson blir bättre och bättre för varje match. Frölunda har spelmässigt haft en tung vecka.

36 rader
1. Brynäs – Frölunda 1X
2. Linköping – Luleå 1
3. Djurgården – Växjö 2
4. Skellefteå – Malmö 1X2
5. Färjestad – HV71 1
6. Örebro – Oskarshamn 12
7. Ambrì – Servette 1X2
8. Bern – Zug 2

216 rader
1. Brynäs – Frölunda 1X2
2. Linköping – Luleå 1X
3. Djurgården – Växjö 2
4. Skellefteå – Malmö 1X2
5. Färjestad – HV71 1
6. Örebro – Oskarshamn 12
7. Ambrì – Servette 1X2
8. Bern – Zug 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100