Powerplay tips lördag 20 februari 2021

Hockeylördag. Sju härliga fighter från vår högstaliga toppar kupongen. Lag som är i skriande behov av poäng möter varandra i Oskarshamn. Frölunda har hamnat i en negativ trend och kommer få det tufft att vända när de gästas av Rögle. Skellefteå har haft det tungt sedan landslagsuppehållet och ska försöka studsa tillbaka Kupongen avslutas med hockeyallsvenskamötet MODO och Västerås. Där det kan finnas fint värde. Häng på!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda – Rögle 1
För några månader sedan var detta ett toppmöte. Nu har Frölunda sakta börjat ramla neråt i tabellen och återfinns först på femteplats och lagen som jagar är inte långt efter. Det kan bli play-in för göteborgarna om de inte hittar tillbaka till spelet de hade i höstas. I torsdags kom tredje raka förlusten när de var det sämre laget mot ett skadedrabbat Linköping. Rögle fick tillbaka Moritz Seider som klockade mer än tjugo minuter. Viktigt för skåningarna som gjorde en stabil insats mot Djurgården och kunde plocka hem alla poäng. Frölunda har inte haft särskilt långa förlustrader när Rönnberg stått i båset. Bör streckas som favoriter. Bra spik.

2. Malmö – Växjö 2
En väldigt viktig seger i Oskarshamn för skåningarna som tog andra raka trepoängaren. Det var en match där Malmö var det bättre laget rakt igenom och det enda som kan oroa är att Alsenfelt tvingades kliva av inför tredje perioden. Nu gjorde Volden en bra period och hjälpte laget att vinna. Annars är bröderna Westerholm i bra form. Växjö var lediga i torsdags och tränade inför resan till Skåne. Till mötet med rödhakarna kommer Marcus Sylvegård tillbaka från skada, däremot är det tveksamt om Brendan Gaunce kommer till spel. Med eller utan Gaunce är Växjö klara favoriter, bör bli en målsnål fight. X2 räcker långt.

3. Skellefteå – Brynäs 2
Pär Lindholms comeback har inte kantats av succé, inte för att han varit dålig men det har blivit två raka förluster. I tisdags mot Örebro och på torsdagen blev de utspelade av Leksand. Siffrorna skrevs till 3-6 och det såg inte alls bra ut för västerbottningarna. Brynäs kämpar på i botten, till torsdagens match gjorde Patrik Berglund, Greg Scott och Nicklas Danielsson alla comeback. Även Samuel Ersson var tillbaka och spelade en stor roll i segern mot HV71. Den kom efter förlängning men sett över 60 min var Gävlelaget bättre. Det är främst powerplay som har varit knackigt för kaffelaget. Det kommer lossna snart och de har varit målrika matcher mellan lagen under årets säsong. Ta med alla tecken.

4. Luleå – Djurgården X
Efter dubbla möten med Färjestad där det totalt blev tre poäng så ska Luleå försöka jaga ikapp Växjö och Rögle. Linus Klasen var ännu en gång högst inblandad i att det blev poäng för Luleå. Berglunds gäng har sett okej ut på hemmais, de skapar marginellt mer än motståndarna, men känslan är att de har kontroll på matcherna. Djurgården har skadeproblem, framförallt på centersidan. Josefson och Strandberg saknas när laget tar sig till Norrbotten. Två viktiga herrar för det offensiva spelet, speciellt när juniorduon Eklund och Holtz har tappat lite i offensiv slagstyrka. Men det finns kapacitet hos järnkaminerna som absolut kan störa Luleå. Målsnålt och ovisst. Vi fyller i alla tecken.

5. Färjestad – HV71 1
I Karlstad ska hemmalaget nu fortsätta sin 3-2 trend. Deras fyra senaste matcherna har alla slutat med 3-2 åt en eller andra hållet. Tre av dessa har också gått till förlängning. Defensiven hos Färjestad har sett bättre ut på slutet och de verkar ha valt vilken målvakt de ska ha mot slutet och i ett eventuellt slutspel. Haukeland har fått väldigt stort förtroende på slutet och norrmannen har gjort det bra. HV71 har god form och tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. I torsdags blev det en poäng borta mot Brynäs i en match där de var sämre än gävlelaget. Backparet Donovan och Martinsson såg däremot riktigt fina ut, men övriga backar såg inte lika stabila ut. Håller sig Färjestad undan utvisningsbåset ska detta bli tre poäng.

6. Örebro – Leksand 2
Hemmalaget var spellediga i torsdags och har bara spelat en match sedan landslagsuppehållet. Det slutade med tre poäng mot Skellefteå i en fight där de var det bättre laget rakt igenom. Defensivt såg det väldigt bra ut och det kan behövas när ett gäng formstarka masar kommer på besök. För Leksand har sett riktigt bra ut på slutet, detta trots att Peter Cehlarik saknats och gör så fortfarande. De blåvita körde över Skellefteå med 6-3 och rutinerade Mattias Ritola hittade nätet två gånger. Detta borde bli en match i högt tempo och med många målchanser. Således är gaffeln (1-2) ett vettigt val.

7. Oskarshamn – Linköping 1
I Småland är det bottenmöte med mycket ångest. Oskarshamn inkasserade en förlust mot Malmö i torsdags och det såg inte bra ut för smålänningarna. Det har sett knackigt ut ett tag. Här bjuds de på en bra chans då Linköping har fortsatta skadeproblem. Matchen mot Frölunda så hade östgötarna en tunn trupp och flera juniorer fick en del speltid. Det blev en 2-0 seger och Rautio fick hålla första nollan i sin comeback till Linköping. Norrbottningen kommer behöver göra en liknande insats om det ska bli tre poäng för “lejonen”. Med tanke på Linköpings skadeproblem ska Oskarshamn vara favoriter och är en vettig spik. På större system kan krysset göra sällskap.

8. MODO – Västerås 2
Sista matchen kommer från Hockeyallsvenskan och det är två klassiska lag som möts i Fjällräven Center. MODO har gjort något desperat försök att rädda säsongen genom att byta tränare till den destruktiva Magnus Sundquist som förespråkar ett enkelt spel och hårt jobb framför offensiv flärd. Västerås har ett intressant lag, där defensiven sett bra ut hela säsongen. Offensivt har det sett sådär ut men Alexander Lunsjö har hittat formen och målat totalt 17 gånger under säsongen. Mycket fina siffror för skåningen. Västerås får gälla som knappa favoriter, men avsaknad av offensiv kvalité gör att tvåan kan garderas med krysset på större system.

Kassaskåpet! – Färjestad
Defensiven börjar sätta sig för Pennerborns spelare. Det som såg skakigt ut under första halvan ser nu stabilt ut. Offensivt är de vassare än dagens motståndare och det bör bli tre poäng hemma i Löfbergs Arena.

Varningen! – Brynäs
Med Greg Scott tillbaka i laget såg Brynäs bättre ut, och även om de inte hittade nätet i powerplay så såg det bättre ut än tidigare matcher. Kan absolut störa ett Skellefteå som inte fått spelet att stämma på slutet.

36 rader
1. Frölunda – Rögle 1
2. Malmö – Växjö X2
3. Skellefteå – Brynäs 1X2
4. Luleå – Djurgården 1X2
5. Färjestad – HV71 1
6. Örebro – Leksand 12
7. Oskarshamn – Linköping 1
8. MODO – Västerås 2

216 rader
1. Frölunda – Rögle 1
2. Malmö – Växjö X2
3. Skellefteå – Brynäs 1X2
4. Luleå – Djurgården 1X2
5. Färjestad – HV71 1
6. Örebro – Leksand 1X2
7. Oskarshamn – Linköping 1X
8. MODO – Västerås X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100