Powerplay tips lördag 2 december 2023

SHL förgyller lördagens Powerplay med en fullspäckad omgång. Bland karamellerna i gottepåsen finns bland annat rivalmötet från Karlstad mellan Färjestad och HV71 samt ett toppmöte i norr där Luleå gästas av Växjö. En allsvensk fajt ska dessutom avhandlas i jakten på åttlingen. Let’s go!

Spelstopp 15:14

1. Leksand – Linköping X
Leksand håller stilen. Masarna snurrade friskt med Växjö i första perioden nere i Vida Arena och borde ha haft en större ledning än 1-0 med sig in i paus. Därefter jämnade Lakejerna ut spelet något och matchen kunde slutat precis hursomhelst. Nu vann masarna efter straffar och formen är därmed fortsatt ruskigt bra. Hrivík saknades dock i Småland och därtill fick Kloos en smäll mot huvudet. Den nyss fyllda 30-åringen spelade sista perioden mot VLH men frågan är hur statusen är på nordamerikanen egentligen. Linköping å sin sida fick perfekt träff hemma mot MoDo. 4-0 i Saaben var ord och inga visor. Strandberg målade dubbelt i powerplay och därtill fick också Little hitta nätet. Vid sex av de nio senaste resorna till Leksand har Cluben fått med sig poäng. Helgardera.

2. Oskarshamn – Frölunda 1
Oskarshamn tappade konceptet helt (känner ni igen det?) under slutet av den andra perioden mot Malmö då 0-1 blev till 0-3 på på 45 avslutande sekunder. Iskallt såklart. Filander lyckades på något sätt ändå repa mod till gruppen. Smålänningarna svarade nämligen med att göra en väldigt fin tredje period och tog ikapp. I sudden blev det därefter stryk (3-4) men visst finns det en del bra saker att bära med sig inför matchen mot Frölunda. Logan Hutsko är på väg bort från klubben och möjligen var petningen av stjärnan en väckarklocka för hela laget. Frölunda tappade en tvåmålsledning till förlust borta mot Rögle och spelet på främmande isar gäckar fortsatt VF. Värdemässigt är det ett jagande och frustande IKO i Be-Ge Hockey Center som lockar allra mest. 1X öppnar.

3. Rögle – MoDo 1
MoDo var en aning stukade inför resan till Linköping. Både Ruohomaa och O’Regan missade mötet i Östergötland och duon finns inte heller med i Ängelholm. Theo Jacobsson fick därför göra SHL-debut och skötte sig bra i Saaben. 15 minuters speltid och tre skott på mål var bättre än väntat till och med. Karlins grabbar sjunker dock stadigt nedåt i tabellen. Tre raka förluster och 2-12 i målskillnad oroar givetvis. Inte blir det enklare nu. Rögle är i fin form och visade otrolig moral som hämtade upp underläget mot Frölunda nyligen. Ettan är spikad.

4. Färjestad – HV71 X
Färjestad hittade en väg att förlora hemma mot Timrå i torsdags. Gubbar som Linus Johansson och Jocke Nygårds var tillbaka i spel mot de rödklädda men duon hade, precis som hela laget, en ganska svag dag på jobbet. Inför matchen mot HV71 är Liam Öhgren tillbaka i spel samtidigt som backen Groleau fortsatt är utanför. Gästerna tog en blytung tvåa mot Örebro häromsistens. Tjurarna lyckades vända ett 1-2-underläge och triumfera efter straffar. Starkt av smålänningarna som fått upp ångan rejält efter att Lindbom tagit steget in som huvudcoach. Petersson missade mötet senast men här finns chansen att stjärnan är tillbaka. Koppla på hela bältet från start. 1X2.

5. Luleå – Växjö 1
Det var en härlig tillställning vi fick bevittna i “Delfinen” under torsdagen. Luleå och Skellefteå lirade ett brännhett rivalmöte där till slut Bulans gäng segrade med 2-0. Omark var ett offensivt hot matchen igenom och bakåt hade Björnarna fin kontroll på de gulsvarta. Växjö möter upp i detta toppmöte. Lakejerna fick smaka torsk hemma i veckan då Leksand var numret större och Jönssons grabbar såg, åtminstone inledningsvis, riktigt röriga ut mot masarna. Larmi stod på huvudet flera gånger och räddade en pinne åt laget. Nu saknas troligen också Victor Stjernborg som fick kliva av mötet med dalalaget. 1X ska räcka långt i Norrbotten.

6. Timrå – Malmö 2
Timrå är inne i en ruskigt fin period. Tre raka vinster och en fjärdeplats i SHL-tabellen visar att Medelpads rödklädda gäng har något riktigt bra på gång. Men det finns, trots allt, en hel del bekymmer att skåda i hemmalägret. Mot Färjestad senast fick Tim Erixon kliva av med en skada. Ante Karlsson står därför troligen inte ens med sex ordinarie backar inför matchen mot Malmö och snacket om att plocka ner en forward finns. För skåningarnas del är det vissa frågetecken kring Ollas Mattsson som riskerar avstängning efter en incident med Gustaf Westlund i Oskarshamn under torsdagen. Hursomhelst finns det med stor sannolikhet värde att hämta till höger i SCA Arena. Tvåan först, ettan sedan.

7. Örebro – Skellefteå 1
Örebro har fixat poäng i fyra raka matcher och även om det blev i Jönköping mot HV71 är det ingen större fara på taket. ÖHK spelar en taktiskt smart hockey med möjligen lite tung press på de offensiva spelarnas axlar. Hemma mot Skellefteå tror vi ändå att Hedbergs gäng studsar tillbaka in på segerspåret. SAIK blev nollade borta mot Luleå och visade återigen prov på oförmågan att leverera i framkant. Pär Lindholm tappade också humöret och drog en klubba i nacken på retstickan Shinnimin. Han är avstängd här, vilket knappast gör gott för SAIK på svårspelad is. Ettan gillas massor och spikas.

8. Södertälje – BIK Karlskoga 1
Södertäljes stjärnor flyger fram. Både Mackan Eriksson och Linus Videll har firat stora triumfer den senaste tiden. Duon är etta och fyra i hockeyallsvenskans totala poängliga inför matchen mot Karlskoga. Här gäller det för gästerna att vara förberedda på kringlornas anstormning från start. Bortalaget var tillbaka i trötta gamla hjulspår då Kalmar vann i Nobelhallen häromsistens. Bikarna var uddlösa framåt och slapphänta framför egen kasse. Att Karlskoga inte ska tända till med SSK som motståndare finns inte på kartan och vi förväntar oss en fysisk match. Ettan först men stannar tvåan runt 20 procent är det ett fint inslag på lite större system.

Kassaskåpet! Rögle
MoDo ser offensivt svaga ut för stunden och möter ett Rögle på frammarsch. Bandyklubben är en klass upp i jämförelse och vinner i Hajtanken.

Varningen! Oskarshamn
Oskarshamn gjorde en helt okej bortamatch mot Malmö och fick med sig en fin pinne. Dags att öka på poängskörden nu då ett bortasvagt Frölunda gästar Östkusten. 1X är finfina tecken i jakten på större stålar.

36 rader
1. Leksand – Linköping 1 X 2
2. Oskarshamn – Frölunda 1 X
3. Rögle – MoDo 1
4. Färjestad – HV71 1 X 2
5. Luleå – Växjö 1 X
6. Timrå – Malmö 2
7. Örebro – Skellefteå 1
8. Södertälje – Karlskoga 1
216 rader
1. Leksand – Linköping 1 X 2
2. Oskarshamn – Frölunda 1 X 2
3. Rögle – MoDo 1
4. Färjestad – HV71 1 X 2
5. Luleå – Växjö 1 X
6. Timrå – Malmö 1 2
7. Örebro – Skellefteå 1
8. Södertälje – Karlskoga 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100