Powerplay tips lördag 18 november 2023

Det är dukat för hockeyfest under lördagen när SHL är tillbaka med en fullmatad omgång. Luleå – Frölunda går inte av för hackor, inte heller dusten i Värmland där Färjestad gästas av Örebro. Men frågan är om inte ångestmötet i Oskarshamn smällar allra högt. Ett back to back-möte från Hockeyallsvenskan stänger butiken under kvällskvisten. Mot åtta rätt!

Spelstopp 15:14

1. Luleå – Frölunda 1
Frölunda var illa ute hemma mot Malmö men kunde efter en vacker prestation av Linus Högberg finna ett nytt grepp om mötet mot Rödhökarna och löste tre obesvarade påsar till seger med 3-2. Starkt av Rönnbergs gäng som däremot inte rosat någon marknad bortom Scandinavium. Bara två vinster på nio försök kan VF visa upp på främmande is och Luleå i Delfinen är som alltid en väldigt tuff nöt att knäcka. Bulans bataljon gjorde dessutom en solid bortamatch i torsdags, utan att för den delen glänsa, när Timrå slogs tillbaka i SCA Arena. Både Andreasson och Omark fick pricka in påsar, dessutom var special teams sylvasst. Med publiken i ryggen så vinner Luleå. Bra etta.

2. Växjö – Linköping 1
Över åtta tusen åskådare hade bänkat sig i Saab Arena för att se sitt LHC spela hockey. Publiken är tillbaka i stan av en anledning. Cluben lirar rolig offensiv hockey med framgång. Inför resan till Växjö så befinner sig bortalaget som tvåa i en haltande tabell och kan skryta med fem raka vinster. Urstarkt såklart. Nere i Vida Arena får däremot östgötarna troligen bekänna färg. Lakejerna tog en fin skalp uppe i Skellefteå då en 5-4-seger till slut kunde tillskrivas de regerande mästarna. Straffar krävdes men det var ingen högoddsare att Marcus Sylvegård skulle avgöra mötet då Gessie-pågen var fullkomligt utomjordisk matchen igenom och målade tre gånger under ordinarie tid. På hemmais är VLH rättmätiga favoriter. Det är dags för LHC att komma ner lite på jorden nu. 1X först.

3. Oskarshamn – Rögle X
Oskarshamn letar febrilt efter vägar framåt. Efter 0-3-torsken i Övik så står Oket långt bortom en säker plats i tabellen och offensiven sviker. Jasek är fortsatt avstängd dessutom men Austin Wagner är ett spännande förvärv som gjorde en del bra saker på isen i Hägglunds Arena och kan säkert bidra med en del matnyttigt framåt. Rögle är otroligt ojämna och spretar åt alla möjliga håll. Bandyklubben var på väg mot en trött torsk hemma mot HV71 i torsdags men fann puls i tredje akten då Abols klev fram med dubbla påsar för att därefter vinna en rafflande och märklig straffläggning. Vi vågar inte ta ställning i detta delikata ångestmöte. 1X2.

4. Malmö – MoDo 2
MoDo fortsätter gå riktigt bra i SHL-återkomsten. Segern mot Oskarshamn i veckan innebär att avståndet till smålänningarna i den absoluta botten nu är tolv poäng och HV71 ligger dessutom på ett bekvämt avstånd. Mycket imponerande. Nere i Malmö ska inte Karlins grabbar räknas bort heller. Rödhökarna kunde inte vinna i Göteborg trots 2-0-ledning i mitten av matchen då Frölunda sakta men säkert käkade sig in i matchen. Händemark klev fram som en gigant i MIF-dressen men visst saknades en ledande pjäs som Kivihalme på isen. Spelvärdet till höger går inte att missa denna eftermiddag. Givet att bocka i tvåan först.

5. Färjestad – Örebro 2
Örebro kunde inte göra fler än ett mål mot Leksand i torsdags och då blir det givetvis svårt att vinna. ÖHK-gubbarna hamnade gång på gång på utsidan och därtill fanns också en urstark Armalis mellan LIF-stolparna. Emil Larsson gjorde många bra saker framåt och även Mastomäki såg riktigt spelsugen ut. Färjestad borta får ändå anses som ett ypperligt tillfälle att vända båten. FBK är serieetta av en anledning men visst syns det att Mitells mannar spelat många matcher på kort tid och torsken mot Linköping i veckan var Karlstad-klubbens femte på sju raka försök i ligan. Med flyt får vi nypa tvåan till procent runt 20. Ett givet första tecken in i så fall!

6. HV71 – Leksand X
Leksands formpeak är brutal. Masarna står på fem raka vinster varav tre av dessa kommit på bortais då Luleå, Skellefteå samt Örebro besegrats. Dalaklubben fick inte se superstjärnan Hrivík i spel under torsdagen men likväl kunde ett kollektivt urstarkt LIF vinna mot ÖHK i Närke. Matt Caito har ännu inte fått känna på hur det är att ta stryk i den blåvita dressen än (bara spelat de fem senaste), men frågan är om det inte kan bli så nu! HV71 gick visserligen på pumpen i Ängelholm efter en riktigt trött slutdel av matchen. Tjurarna från Jönköping är dock ett helt annat lag hemma kontra borta och inför utsåld salong finns en del som pekar på att arrangörsklubben steppar upp och gör match av detta. Med jämna odds och troligen ganska okej streckfördelning väljer vi att inte ta sida. 1X2.

7. Timrå – Skellefteå 1
Skellefteås downperiod är tydlig. De gulsvarta reser till Timrå med fyra raka förluster i bagaget. Innan uppehållet var defensiven okej och anfallsspelet dåligt. Mot Växjö i veckan var det precis tvärtom. 4-5-förlusten i hemmahallen kom dessutom med nyförvärvet Andreas Johnson i rehabrummet. Den tidigare NHL-liraren är däremot på is och tränar under fredagen så en hel del tyder nog ändå på att premiären i SAIK-dressen kommer att ske under lördagen. Timrå å sin sida fick inte med sig några poäng från mötet med Luleå trots en 2-0-ledning. Frustrerat såklart men då BP inte funkade så kunde inte Medelpads stolthet förmå sig att lösa några pinnar mot ett väldigt bra Lule. Bättre lycka denna gång.

8. Tingsryd – Södertälje 2
Södertälje är i småländska idyllen Tingsryd för två matcher på två dagar. Under fredagen ska nämligen TAIF upp i ringen mot kringlorna vid 19-tiden och mindre än 21 timmar efter att matchen tagit slut i Dackehallen är det dags igen. Sett till lagen som helhet och med lite underliggande siffror samt formen är vi inne på att SSK kan komma att lösa dubbla vinster här. Spelet såg bitvis bra ut från gästernas sida mot Västervik i onsdags och de nya kedjekonstellationerna föll väl ut. Tvåan är trolig och spikas i dagsläget. Avvakta resultatet och eventuella odds- och streckrörelser om möjligt.

Kassaskåpet! Luleå
Luleås insats i SCA Arena senast var stabil, framförallt i PP och när Frölunda kommer på besök är känslan att Bulans gäng fortsätter på inslagen väg och nyper en ny seger. Fin spiketta.

Varningen! MoDo
Malmö är ett bra lagbygge i år men får väldigt stort förtroende hemma mot ett vasst MoDo. Nykomlingarna har kapaciteten att lyckas roffa åt sig samtliga tre poäng i Skåne.

36 rader
1. Luleå – Frölunda 1
2. Växjö – Linköping 1 X
3. Oskarshamn – Rögle 1 X 2
4. Malmö – MoDo 2
5. Färjestad – Örebro X 2
6. HV71 – Leksand 1 X 2
7. Timrå – Skellefteå 1
8. Tingsryd – Södertälje 2
216 rader
1. Luleå – Frölunda 1
2. Växjö – Linköping 1 X
3. Oskarshamn – Rögle 1 X 2
4. Malmö – MoDo 1 2
5. Färjestad – Örebro 1 X 2
6. HV71 – Leksand 1 X 2
7. Timrå – Skellefteå 1 X
8. Tingsryd – Södertälje 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100