Powerplay tips lördag 17 oktober 2020

Torsdagens Powerplay hittade hem, både den lilla och den stora raden hittade alla tecken. Snål utdelning när de tre stora favoriterna alla höll för trycket. Ny kupong och det är bara SHL även denna gång. Norr möter söder i Malmö när ett Luleå med tre raka kryss hälsar på. Växjö som inte kan göra mål möter Brynäs som inte kan släppa in mål. Färjestad tar emot Frölunda i vad som brukar vara stenhårda matcher till fullsatta läktare. Nu kan vi bara hoppas på det ena. Ångestmöte på Hovet där Djurgården kan lämna jumboplatsen vid seger. Häng på!

Spelstopp: 15:14

1. Malmö – Luleå X
Luleå har tre raka kryss inför mötet mot Malmö. I tur och ordning har kryssen kommit mot Djurgården, Brynäs och Örebro. Två tippade bottenlag och ett tippat topplag. I Malmö väntar ett nytt bottentippat lag. Luleå saknade Petter Emanuelsson mot Örebro och hans närvaro är osäker. Emanuelsson var Luleås målkung förra säsongen och har inlett säsongen piggt. Malmö har inte inlett säsongen skakigt, men åtminstone plockat två segrar mot FBK och Örebro. Senast blev det en klar förlust borta mot HV71. Matchbilden bör bli sådan att Luleå har mest puck och Malmö försöker kontra och utnyttja sin lägen, främst i powerplay. Luleå kommer bli en av de mest spikade på kupongen, då försöker vi fälla densamma. Krysset räcker som stöd till tvåan på mindre system.

2. Växjö – Brynäs 1
Ersson vann ytterligare en match åt Brynäs i torsdags. Det var ännu en fight där Gävlelaget var kraftigt utspelat. 43-14 förlorade Brynäs skotten med, trots detta vann de sin tredje raka match. Spelet med lika många spelare på isen har sett knackigt ut för “Tigrarna”, specialteams ser dock stabilt ut. Växjö kommer från en knapp förlust i Scandinavium. Helt jämnt i skott och med lite flyt hade det blivit poäng för smålänningarna. Lakers har gjort det helt okej hemma under inledningen, fyra poäng på tre matcher är de såklart inte helt tillfreds med. Det är framförallt offensiven som inte har funkat för smålänningarna. De har endast gjort 1,71 mål i snitt framåt per match. Får Växjö det att stämma så bör det bli en seger. Bra etta.

3. Oskarshamn – Örebro 2
Oskarshamn vann hemma mot Leksand på torsdagen och hänger med i toppen. Det låter kanske konstigt ,men IKO har bara fem poäng upp till Frölunda som leder. Trots underläge efter första kunde smålänningarna vända och vinna. Oskarshamns powerplay har varit glödhett och det blev ytterligare två pytsar mot Leksand. Nu väntar Örebro, ett topptippat lag. Närkingarna förlorade efter straffar mot Luleå, trots att laget saknade flera forwards. Till dagens match är Muzito-Bagenda fortsatt avstängd, möjligt att Rodrigo Abols har frisknat till från sjukdom. Defensivt har det sett bra ut för Örebro sista tre. Oskarshamn bjuder på en del ytor och då kan det lossna för ÖHK. En bra spiktvåa!

4. Leksand – Rögle 2
Rögle sköt, sköt och sköt. Bara ett skott lyckades hitta nätmaskorna borta mot Brynäs. Nu går resan vidare mot Dalarna, där väntar ett Leksand som har stora problem i försvaret. 3,57 insläppta mål per match för masarna är mest i serien. Rögle har spelat bra under öppningen av säsongen och spelmässigt var skåningarna bättre än Brynäs även under torsdagen. Kör de på även i helgens möte så finns goda chanser för tre poäng. Leksands defensiv har varit deras akilleshäl, de släpper till många chanser och även in en hel del mål. Offensivt kretsar mycket kring förstakedjan, som gjorde båda strutarna i förlustmatchen mot Oskarshamn. Rögle är ett starkare lag. Skåningarna riskerar att bli överstreckade så krysset kan vara trevligt att plocka med bredvid tvåan. X2.

5. Skellefteå – Linköping 2
Kupongens mest överstreckade lag kommer bli Skellefteå. De pulveriserade Färjestad under torsdagskvällen. Skottstatistiken blev 37-21 till hemmalaget. Trots det blev det endast en 1-0 seger för SAIK. Nu väntar seriens schweizerost, laget som släpper in nästan allt. Det borde kunna resultera i fler mål för Skellefteå. Det har blivit tre raka hemmasegrar för västerbottningarna som har målskillnad på 8-3 på nämnda matcher. Linköping släpper i snitt in 4,43 mål per match. Då är det inte enkelt att vinna matcher. Offensivt är det främst en kedja som har levererat. Little, Ljungh och Lundh var inblandad i två av målen framåt för östgötarna när Djurgården slogs tillbaka i en väldigt svängig match. Linköpings spel har trots resultaten sett bra ut, det borde lossna snart och varför inte nu till väldigt låga procent. Alla tecken!

6. Djurgården – HV71 2
Djurgården tog ansvar och värvade väldigt lite inför säsongen. De tappade en del spelare och bantade lönebudgeten. De blev således bottentippade eftersom laget blev klart svagare. De ligger nu sist med endast en trepoängare på kontot. Den kom hemma mot bottenkonkurrenten Malmö. Sedan dess har det blivit förluster mot Rögle, Oskarshamn och nu senaste Linköping. Senaste hemmamatchen lyckades Järnkaminerna sno åt sig två poäng mot Luleå. Björnfot är avstängd i tre matcher. Nu väntar tufft motstånd igen, HV71 vann klart hemma mot Malmö. Det börjar så sakta lossna för smålänningarna. Det var tredje- och fjärdekedjan som klev fram i torsdags. En helt annan bredd i HV71 jämfört med Djurgården. Tvåan spikas.

7. Färjestad – Frölunda 2
Färjestad befarades sakna upp till nio spelare inför mötet med Skellefteå. Så illa var det inte till slut. De fem som hade varit sjuka (alla testades negativt för covid) kom till spel. Det hjälpte dock föga eftersom hela laget verkade sitta kvar på flyget. Först i tredje perioden vaknade värmlänningarna. Det bör bli bättre till helgens match. Positivt är att Arvid Holm visade upp sig från sin bästa sida och burväktaren måste vara på tårna om det ska bli poäng mot Frölunda. Göteborgarna besegrade Växjö med uddamålet i en jämn batalj. Det var Frölundas femte hemmaseger på lika många försök. Nu är det bortamatch där spelet inte har varit lika vasst. Det blev förlust mot Skellefteå och vinst mot Djurgården. Det finns rivalitet mellan lagen och på det större system garderar vi upp tvåan.

8. Michael Lindqvist – Lucas Raymond 2
Lindqvist en av de som var sjuka i början på veckan och gjorde en blek insats mot SAIK trots gott med istid. “Linkan” kommer vara med i skytteligan när allt summeras framåt våren, om han håller sig skadefri. Mot ett Frölunda som har ett av seriens, om inte bästa defensiv, lär Lindqvist få det tufft. Supertalangen Raymond på andra sidan, vilket skott killen har! Han får spela i första uppställningen i powerplay och tagit stora kliv. Bra skrällpotential. Alla tecken rekommenderas ändå.

Kassaskåpet! – HV71
Ska HV71 tillhöra toppen som de har tänkt, måste de vinna matcher som denna. Borta mot ett bottentippat lag ska det vara tre poäng. Annars kan det bli en lång och tung säsong för smålänningarna.

Varningen! – Linköping
Kan de bara få lite målvaktsspel, eller en defensiv som sitter, kommer det lossna för Linköping. Spelmässigt har de varit det bättre laget i många av sina matcher och skapat tillräckligt för att vinna men inte haft studsarna med sig. Studsar det rätt, då gör det så till låga procentenheter.

36 rader
1. Malmö – Luleå X2
2. Växjö – Brynäs 1
3. Oskarshamn – Örebro 2
4. Leksand – Rögle X2
5. Skellefteå – Linköping 1X2
6. Djurgården – HV71 2
7. Färjestad – Frölunda 2
8. M.Lindqvist – L.Raymond 1X2

216 rader
1. Malmö – Luleå 1X2
2. Växjö – Brynäs 1X
3. Oskarshamn – Örebro 2
4. Leksand – Rögle X2
5. Skellefteå – Linköping 1X2
6. Djurgården – HV71 2
7. Färjestad – Frölunda X2
8. M.Lindqvist – L.Raymond 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100