Powerplay tips lördag 17 april 2021

NHL och NLA dominerar lördagens Powerplay med fyra respektive tre kamper medan vi endast har en strid att se fram emot på blågul mark. Det handlar om mötet Skellefteå – Luleå där vinnande laget kopplar ett grepp om denna kvartsfinal. Fint spelvärde utlovas när vi sätter kurs mot åtta gröna bockar.

Spelstopp 15:14

1. Skellefteå – Luleå 1
Lördagen inleder på svensk mark med den enda levande kvartsfinalen i SHL. Det är lika efter fyra fighter mellan Skellefteå och Luleå där de förstnämnda leder något på poäng. Spelmässigt har SAIK varit det bättre laget i tre av fyra matcher och stundtals tryckt tillbaka Luleå rejält. Senast var dock Bulans Björnar de som öppnade bäst och kunde mycket väl haft en större ledning än 1-0 efter den första perioden. I efterföljande period tog Skellefteå tillvara på några misstag av Lule och efter två snabba kassar hade västerbottningarna full kontroll på händelserna. Liten fördel de gulsvarta, men visst bör det ges utrymme för fler tecken.

2. Philadelphia – Washington 2
Efter två bedrövliga insatser mot Washington och Buffalo kom Philadelphia tillbaka starkt genom att besegra antagonisten Pittsburgh med 2-1 efter straffar. Två viktiga poäng in på kontot för Flyers som ändå har en lång väg att vandra för att nå slutspel. Washington, som alltså slog Philly med hela 6-1 natten mot onsdags. fick pisk av Buffalo på hemmais när Nicklas Bäckström firade 1000 NHL-matcher. En tråkig plump i protokollet för Caps som annars haft en stark säsong. Bra läge att hoppa tillbaka på segertåget för Bäckis och gänget som iklädda favoritkostymen kan singlas på mindre system. Säkra upp med ettan på större.

3. NY Rangers – New Jersey 2
Vidare till The Big Apple där Rangers jagar tredje raka segern mot New Jersey och fjärde sett till de fem senaste omgångarna. Blåhattarna från Manhattan ståtar med poäng i åtta av de nio senaste kamperna och har krupit aningen närmare Boston som innehar den sista slutspelsplatsen i East Division. Att lita på Mika Zibanejad och och company till dessa streck vågar vi emellertid inte göra, även om Devils inte har något att kämpa om förutom äran kan gästerna från Newark sprattla till och slå tillbaka samtliga lag i ligan. Brassa på med samtliga tecken och heja på Djävlarna.

4. Buffalo – Pittsburgh 2
Pittsburgh dras fortsatt med en diger skadelista men fortsätter trots det att plocka poäng i strid ström. De svartgula pingvinerna kamperar tillsammans med Islanders och Capitals uppe i toppen av divisionen och har ytterligare ett slutspel att blicka fram emot framåt våren/sommaren. Det har emellertid inte Buffalo som med sina 29 spelade poäng är sämst i hela ligan. Formen är med det sagt uppåtgående, Sabres reser till Pennsylvania med fem inspelade poäng av sex möjliga sista sex så helt enkelt blir det inte för Pens. Den hårt ansatta ettan får sällskap av tvåan.

5. Montreal – Ottawa 1
I den kanadensiska divisionen har Montreal fortfarande grepp om fjärdeplatsen trots att Original Six-laget haft det ganska kämpigt sista veckorna. Spelet hackar betänkligt men under lördagskvällen väntar Ottawa, ett lag Habs normalt sätt ska kunna montera ner utan större bekymmer. Senators är borta från slutspelsracet och passar då på att snurra på manskapet och ge yngre förmågor chansen. Tidigare i veckan debuterade Jacob Bernard-Docker och ikväll ska Shane Pino lira sin första NHL-fight. Det skiljer ett par nivåer lagen emellan och ettan kan gott singlas.

6. Fribourg – Servette 1
Kupongens tre sista fighter hämtas från Schweiz där kvartsfinalspelet pågår för fullt. Inför den tredje matchen mellan dessa gäng är det lika på ett sedan Servette utjämnat hemma i Genéve. Linus Omark hamnade för ovanlighetens skull utanför poängprotokollet, istället blev annan svensk hjälte för Örnarna då Henrik Tömmernes sköt det matchavgörande målet. Fribourg skapade dock fler chanser och hemma i BCF-Arena trivs Drakarna riktigt bra. Med helt jämna streck tar vi ställning och singlar ettan till spännande procent, åtminstone på mindre system.

7. Zug – Bern 1
Vi tar oss vidare till Bossard Arena där guldfavoriterna Zug huserar. Dan Tangnes tjurar, som vann grundserien helt överlägset och satte nytt klubbrekord i antalet plockade poäng, föll dock tillbaka med hela 2-6 borta mot Bern. Således är ställningen 1-1 inför dagens dust. Man ska dock inte dra för stora växlar av matchen senast då Bern både var mördande effektiva och dessutom hade flyt med studsarna. Vi tror att Zug tar tag i taktpinnen från första nedsläpp och vinner med ett par puckar. Ettan lämnas därmed helt sonika allena.

8. Lausanne – ZSC Lions 2
Betydligt jämnare på förhand när vi skiftar fokus mot Vaudoise Aréna för den tredje “Lejonkampen” mellan Lausanne och ZSC Lions. Precis som i övriga kvartar är det 1-1 även i denna serie. Dagens hemmalag vann det första mötet efter sudden trots att Zürich kändes strået vassare under ordinarie tid. I det vändande mötet i Hallenstadion krossade dock Grönborgs Lions LHC med hela 5-0 där NHL-meriterade Sven Andrighetto stod för två baljor. Det blir inga sådana siffror nu, men nog ska besökarna från landets största stad håller något högre. Börja med tvåan och fortsätt måla hela vägen över.

Kassaskåpet! Zug
Zug stod inte att känna igen senast men det är glömt och förlåtet nu. Tjurarna är det bättre laget och känslan är att de städar av Bern i Game 3.

Varningen! Buffalo
Buffalo är lite på gång två segrar på kort tid och ska inte räknas ut mot ett skadedrabbat Pittsburgh som inte imponerade mot Flyers. In med hela spannet och håll en tumme för Rasmus Dahlin och hans Sabres.

36 rader
1. Skellefteå – Luleå 1 X
2. Philadelphia – Washington 2
3. NY Rangers – New Jersey 1 X 2
4. Buffalo – Pittsburgh 1 2
5. Montreal – Ottawa 1
6. Fribourg – Servette 1
7. Zug – Bern 1
8. Lausanne – ZSC Lions 1 X 2
216 rader
1. Skellefteå – Luleå 1 X 2
2. Philadelphia – Washington 1 2
3. NY Rangers – New Jersey 1 X 2
4. Buffalo – Pittsburgh 1 2
5. Montreal- Ottawa 1
6. Fribourg – Servette 1 X
7. Zug – Bern 1
8. Lausanne – ZSC Lions 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100