Powerplay tips lördag 14 november 2020

Lördag och SHL, finns det något trevligare? Kupongen bjuder oss på sex stycken bataljer från rikets finrum. I Skåne ska Malmö försöka lämna jumboplatsen, längre österut ska Oskarshamn försöka fortsätta skrälla. Stormöte mellan Färjestad och Djurgården, två lag som tillhör nedre halvan. Allt avslutas med två matcher från Hockeyettan där en väldigt fin värdespik hittas.

Spelstopp: 15:14

1. Malmö – Brynäs 1
I Skåne tar Malmö emot Brynäs. I en match mellan två av seriens sämsta lag. Brynäs har en relativt dyr trupp med spelare som Patrik Berglund, Anton Rödin och Simon Bertilsson. Trots detta har Brynäs svårt att skapa tryck i offensiv zon. I torsdagens match mot Rögle var Gävlelaget stundtals helt utspelat och räddades av Samuel Ersson som gjorde en bra match. Det är troligt att denna kamp kommer handla mycket om burväktarna. Oscar Alsenfelt i Malmö har länge varit en av SHL:s bästa målvakter, och talangen Samuel Ersson har varit säsongens utropstecken. Malmö är tryggare i sitt spel och bör vara tydliga favoriter. En bra spik.

2. Växjö – Luleå 2
Växjö åkte till Skellefteå i torsdags och kom till spel med tre kedjor. Trots detta stod de emot bra och det hade inte varit helt orättvist om de flugit hem med någon poäng i bagaget. Nyförvärvet Andrew Calof gjorde debut och såg helt okej ut, lite matchovana fanns hos kanadensaren som kommer bli bättre. Luleå hade spelledigt då deras tänkta match mot sköts på framtiden efter smitta i HV71. Oddsmässigt har bortalaget sjunkit under fredagen med anledningen av osäkerheten kring Växjös sjukdomsstatus. Under fredagskvällen kom rapporter om att både Gynge och Karlström kan vara tillbaka. Så försök invänta rapport om det. På mindre system räcker X2 långt, på större får alla tecken följa med.

3. Oskarshamn – Skellefteå 2
Smålänningarna har inlett säsongen lovande, men i torsdags blev det en klar förlust mot Leksand. Redan efter 30 sekunder var Oskarshamn i underläge och när matchens första period var över låg IKO under med 0-3. Trots det kämpade de sig tillbaka och reducerade till 2-3 i början av tredje. Skellefteå lyckades besegra ett skade- och sjukdomsdrabbat Växjö med 4-2. I en match som var väldigt jämn. Därmed bröt västerbottningarna en fem matcher lång förlustrad. Oskarshamn spelar en öppen och rolig hockey och Skellefteå har kapacitet i sitt lag, kedjan med Wingerli, Berggren och Hugg ser bättre och bättre ut. Skellefteå gjorde en okej match senast och har mycket i sig, firma Möller/Lindström har inte alls kommit igång som väntat. Tvåan får stå själv på mindre system. Garderas med krysset på större.

4. Örebro – Rögle 1
I Närke och Behrn Arena drabbar Örebro och Rögle samman. Sedan landslagsuppehållet har Rögle spelat mot seriens två sämsta lag och det har resulterat i dubbla segrar. Dessutom endast ett insläppt mål på dessa två bataljer. Skånelagets powerplay har varit glödhett och gjort mål i båda matcherna. Örebro kommer senast från en säker seger mot Malmö. Robin Kovács är i målform, han gjorde två mål i torsdags och har gjort sex mål på de sex senaste. Örebros offensiv har varit glödhet hela säsongen. Hemma är ÖHK allt som oftast svåra att bemästra. Ettan plitas ner först, ta med krysset om pengarna räcker.

5. Linköping – Frölunda 1
Linköping, som har haft stora problem att vinna matcher under säsongen, tog en seger i tisdags och allt såg ganska bra ut. Försvarsspelet, som inte fungerat tidigare, såg bra ut. I torsdags mötte de Djurgården borta och släppte in sex puckar, och allt såg ut som i början av säsongen. Ett annat lag som sett ut som i början av säsongen är Frölunda, de dominerande inledningsvis mot Färjestad i torsdags. Siffrorna skrevs till 4-3 efter en mindre bra andra- och tredjeperiod. Linköping tenderar att göra bra matcher efter ett bottennapp, med tanke på att senast var just ett sådant bör de komma upp i bättre kapacitet idag. Tvåan blir kraftigt överstreckad, då streckar vi från vänster. Ta med alla tecken om slantarna finns.

6. Färjestad – Djurgården 2
I Karlstad drabbas två forna storlag samman. Början av säsongen har inte vittnat om att det är så mycket storlag kvar i endera lag. Djurgården gör en budgetsatsning i år och har släppt många rutinerade spelare. Då har juniorerna fått kliva fram. Alexander Holtz har gjort det bra, även William Eklund har tagit stora kliv och i torsdagens match gjorde unge ynglingen tre poäng. Totalt har han gjort åtta poäng på tio matcher. Mycket imponerande. I Karlstad väntar folk på att försvarsspelet ska börja fungera i Färjestad. Offensivt ser det ganska bra ut. Speciellt hemma, då gör laget över tre mål framåt per match, men släpper också in över tre mål per match. Färjestad går inte att känna igen från tidigare säsonger, idag streckas de som att de spelat bra. Vi börjar därför från höger. Alla tecken får följa med.

7. Karlskrona – Nybro 2
Vi tar oss till södra Sverige och Karlskrona där tar hemmalaget emot småländska Nybro. Karlskrona blev nedskickade i Hockeyettan på grund av ekonomiska svårigheter. Laget splittrades till stor del, trots detta har de fått en bra start på sitt äventyr i Hockeyettan. Enbart tre förluster, varav en på övertid. För Nybros del har det också gått bra de är två poäng efter dagens motståndare med en match mindre spelad. När lagen möttes i Nybro vann smålänningarna med 3-0. På förhand en helt jämn match där hemmalaget är knappa favoriter. Men de blir kraftigt överstreckade. Tvåan är en mycket trevlig värdespik som rensar bort en hel del system.

8. Sundsvall – Kiruna 2
Längs med den norrländska östkusten hittar vi kupongens sista match när Sundsvall tar emot Kiruna. Det är två lag som haft två helt olika säsonger. Sundsvall började serien helt okej, men på slutet har försvarsspelet slutat fungera. På de tre senaste har de släppt in 21 mål. Den senaste matchen var dessutom mot Kiruna. Då blev det 8-0 till KIF, siffror som dock inte speglade matchbilden. Tvåan är trots allt en bra grund men på större system tas krysset med men hänsyn till värde.

Kassaskåpet! – Malmö
Känns konstigt att skriva att laget som ligger sist är ett kassaskåp, men Brynäs bortaspel ser riktigt svajigt ut. Samtidigt ser Malmös hemmaspel ganska stabilt ut. Fin spiketta!

Varningen! – Djurgården
Spelmässigt har det sett ganska bra ut för Djurgården, kan sluta ta onödiga utvisningar ska de absolut kunna störa Färjestad. Det skiljer bara sju poäng mellan lag i tabellen och då har Färjestad spelat fem matcher fler. Jobba DIF!

36 rader
1. Malmö – Brynäs 1
2. Växjö – Luleå X2
3. Oskarsh. – Skellefteå X2
4. Örebro – Rögle 1
5. Linköping – Frölunda 1X2
6. Färjestad – Djurgården 1X2
7. Karlskrona – Nybro 2
8. Sundsvall – Kiruna 2

216 rader
1. Malmö – Brynäs 1
2. Växjö – Luleå 1X2
3. Oskarsh. – Skellefteå X2
4. Örebro – Rögle 1X
5. Linköping – Frölunda 1X2
6. Färjestad – Djurgården 1X2
7. Karlskrona – Nybro 2
8. Sundsvall – Kiruna X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100