Powerplay tips lördag 13 februari 2021

Härlig underhållning denna lördag den 13 februari när Powerplay-kupongen består av en mix av matcher. Dubbla bataljer från Hockeyallsvenskan och tre från Allettan Norra kompletteras med ett par NHL-strider och inte minst Tre Kronors andra kamp i Beijer Hockey Games. Analysen kommer till er nedan, lycka till!

Spelstopp: 14:59

1. Sverige – Ryssland X
Ryssland ställer ånyo upp med ett väldigt ungt och oerfaret landslag i Beijer Hockey Games. Med hela 13 spelare födda på 00-talet slog de unga björnarna tillbaka finland med 3-2 i torsdags i en för övrigt väldigt jämn fight. Duon Chekhovich och Zhafyarov, som till vardags spelar tillsammans i Novgorod, levererade dubbla pinnar vardera. Tre Kronor vann med samma segersiffror mot Tjeckien, men först efter sudden där Albert Johansson avgjorde. Ryssarna har ett samspelet lag, medan bredden talar för blågult. Ovisst är bara förnamnet, något också oddsen antyder. Alla tecken känns givet.

2. Södertälje – Västerås 2
Med tre segrar, poäng i fyra raka och framförallt ett betydligt bättre spel är Västerås onekligen på gång i Hockeyallsvenskan. I 6-3-segern hemma mot Väsby senast stod duon Filip Karlsson och Alex Lunsjö för sex pinnar tillsammans, Lunsjö nätade två gånger och har därmed gjort tolv kassar på de elva senaste matcherna. Södertälje fick även de segerjubla via 6-2 mot Mora på bortais. Kringlorna är dock rejält stukade av skador och lär troligen bli hårt streckade av tabelltittande svenskar. Spiktvåan känns spännande, åtminstone på mindre system. Säkra upp med ettan på större.

3. Timrå – Kristianstad 1
Timrå fick kämpa oväntat hårt för att plocka tre poäng mot Vita Hästen. Det stod 1-1 långt in i den andra perioden innan Sebastian Hartmann sköt 2-1 till medelpadingarna i powerplay. Ytterligare ett pp-mål signerat Jens Lööke i den sista akten mynnade sedermera ut i en 4-1-viktoria. Skönt såklart för serieledarna att studsa tillbaka efter två förluster mot värsta rivalerna Björklöven. Kristianstad kämpar för sin överlevnad i botten av tabellen men kommer inte, precis som oddsen indikerar, ha en sportmössa mot ett alldeles för bra Timrå. Ettan är bara att spika av trots hög streckning.

4. Enköping – Hudiksvall 2
Ett hack ner i hierarkin, i Allettan Norra närmare bestämt, tog Hudiksvall en minst sagt viktig trepoängare i jakten på en topp 6-plats. Hudik hade nämligen dessförinnan varit långt nere i gruvan via fem raka nesliga plumpar i protokollet. Enköping drog det längsta strået borta mot jumbon Tyresö Hanviken (2-1), de gröndresade lyfte därmed en aning i den oerhört jämna tabellen. Besökarna från Hälsingland är det klart bättre laget spelare, dessutom har man vunnit hela åtta raka fighter i Bahcohallen. Till omkring 50 prollar kan tvåan gott lämnas allena.

5. Borlänge – Kalix 1
Topptippade Borlänge har varit en stor besvikelse så här långt. Efter 1-4 i ändalykten borta mot Hudiksvall har dalkarlarna halkat ner till en minst sagt modest niondeplats. BHF uppträdde håglöst mot Hudik och fick faktiskt bara iväg 15 skott på mål, ett underkänt betyg såklart. Bättre chans ska finnas mot Kalix även om värdarna häromdagen valde att släppa poängkungen Marcus Persson till MODO för resten av säsongen. När dessa kombattanter drabbade samman i bandymetrolpolen föregående helg vann KHC med 3-2 och gästerna ska inte räknas bort här även om vi börjar med ettan.

6. Forshaga – Bodens HF 2
Vi studsar vidare till de värmländska skogarna och tar sikte på bruksorten Forshaga. Det svartvita hemmalaget har gjort succé i Allettan och är ensamma om att ha tagit poäng av Boden (torsk 2-3 efter sudden). En lysande prestation i militärstaden följdes upp av en ännu bättre i Umeå där Teg slogs tillbaka med 7-2 efter att lirare som Kandergård, Olsen och Brandhammar haft lekstuga. Boden har med det sagt vunnit åtta raka matcher och är såklart rättmätiga storfavoriter. X2 räcker.

7. Winnipeg – Ottawa 2
Vi lämnar svensk mark och tar sikte på Kanada och ett kylslaget Winnipeg där temperaturen är nere i krokarna runt -30 grader (!). Hemmahörande Jets kan åtminstone visa upp en resultatrad som värmen – Flygplanen ståtar med tre vinster sett till de fyra senaste matcherna och slog under natten mot fredag tillbaka Ottawa med hela 5-1. Det ska dock nämnas att Senators ägde spelet och skapade fler är dubbelt så många målchanser. Så har det sett ut under hela veckan för Sens som sedan i lördags kammat noll i fyra kamper i följd trots i mångt och mycket övertygande spel. Den lågt streckade tvåan lockar i utgång, men helgardera gärna.

8. San Jose – Vegas 2
Vegas toppar den västra divisionen på 17 inspelade poäng av 22 möjliga efter elva omgångar. Känslan är att det är gänget från Nevada och Colorado som kommer göra upp upp om förstaplatsen i West Division. Erik Karlsson har precis som hela San Jose ryckt upp sig något på slutet och plockat minst en pinne i tre av de fyra senaste matcherna. Karlsson själv har bäst plus/minus-statistik i laget sista fem matcherna, något som inte hör till vanligheterna. Hajarna har dock bara en löst en seger under ordinarie tid och blev häromnatten utskåpade av jumbon LA Kings med 6-2. Trolig bortaseger i Gila River Arena.

Kassaskåpet! – Timrå
Timrå har vunnit 18 av 20 matcher på egen is och är bara två segrar från att komma upp i 100 inspelade poäng. Kristianstad gjorde en bra match igår kväll uppe i Ö-vik men här räcker skåningarna inte tid. Bergsäker etta!

Varningen! – Ottawa
Ottawa har spelat betydligt bättre än vad poängskörden vittnar om. Senatorerna har dock saknat den riktiga desperationen i de avgörande lägena. Kan absolut störa ett stenhårt streckat Winnipeg.

36 rader
1. Sverige – Ryssland 1X2
2. Södertälje – Västerås 2
3. Timrå – Kristianstad 1
4. Enköping – Hudiksvall 2
5. Borlänge – Kalix 1X
6. Forshaga – Boden X2
7. Winnipeg – Ottawa 1X2
8. San Jose – Vegas 2

216 rader
1. Sverige – Ryssland 1X2
2. Södertälje – Västerås 12
3. Timrå – Kristianstad 1
4. Enköping – Hudiksvall 2
5. Borlänge – Kalix 1X2
6. Forshaga – Boden X2
7. Winnipeg – Ottawa 1X2
8. San Jose – Vegas X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100