Powerplay tips lördag 12 december 2020

Äntligen lördag, vad passar bättre än en helsvensk Powerplay-kupong. En klurig kupong som kan ge väldigt mycket eller knappt något då det finns flera stora favoriter att fälla. Luleå, Rögle och Björklöven streckas samtliga högt. Tappar en av dem poäng kan det ge ett fint klirr i kassan. Växjö ska försöka förbättra sin dåliga bortaform och HV71 ska försöka hitta tillbaka till ett vinnande spel. En riktigt spännande kupong med bra potential att dyka ner i.

Spelstopp: 14:59

1. Frölunda – Malmö 1
Kupongens första match tar sin plats i Scandinavium när Malmö gästar Frölunda. Göteborgarna besegrade HV71 i torsdags genom att vara riktigt dåliga i första perioden och ha underläge med 0-2, sen gjorde de tre mål på 79 sekunder och vann matchen med 3-2. Spelet i första perioden var direkt horribelt, men de två efterföljande och tredje speciellt var Frölunda det bättre laget. Malmö vann äntligen en hemmamatch. Efter tre raka förluster så slogs Oskarshamn tillbaka med 4-0. Detta trots skadeproblem på backsidan. Skåningarna kommer till Göteborg utan Hersley, Jensen Aabo eller Helge Grans. Frölunda är ett vassare lag och det är en match de bara ska vinna speciellt med tanke på Malmös skadeproblem.

2. Färjestad – Växjö 1
Färjestad spelade sin första match på över en vecka i torsdag, och det var ett lag som hade vilat sig i form. Linköping kördes över med 5-1 och det var ett lag som såg ut att ha roligt på isen. Rätt spelare gjorde poäng, Nygård, Ejdsell och Lindqvist hittade alla nätet. Nu väntar ett tuffare motstånd. Växjö kommer till Karlstad med fem segrar på de sex senaste matcherna. Men alla fem segrar har kommit på hemmais. På resande fot har smålänningarna inte övertygat, det har endast blivit en enda trepoängare. Färjestad ska vara ett snäpp bättre. Spännande spik.

3. HV71 – Örebro 2
Bra inledning av HV71 i torsdags. 2-0 i mål och 19-5 i skott på mål efter en period mot Frölunda. De flesta framför tv-sofforna trodde att det var klart. Det verkade smålänningarna också tro. Andra och tredje perioden var det ett helt annat HV71 och förlusten med 2-3 får anses rättvis. Jönköpingslaget har haft många spelare borta och inför helgens match saknas Williamsson, Andrae och Bertov på backsidan. In kommer Craig Schira som lånas in från Rögle. Örebro gjorde sin andra match sedan virusuppehållet, det blev förlust borta mot Djurgården. I en match där närkingarna inte kom upp i nivå. Gyllene läge nu med skadeproblem hos hemmalaget. Tvåan är en bra grund, på större system får ettan följa med.

4. Luleå – Djurgården X
I Coop Norrbotten Arena ställs Luleå mot Djurgården. Luleå var spellediga i torsdags och kunde analysera vad som gick snett i tisdagens match mot Rögle. Då blev norrbottningarna avklädda spelmässigt och var långt ifrån poäng. Luleå saknar förra säsongens interna skytteligavinnare Petter Emanuelsson som är skadad samt supertalangen Jesper Wallstedt som är iväg med Juniorlandslaget. Djurgården kommer till Norrbotten med ett lag som blir friskare för varje dag. Till torsdagsmatchen var Jacob Josefsson och William Eklund tillbaka. Det blev en seger i torsdags mot erkänt starka Örebro. Djurgården har god form och haft ett stabilt försvarsspel. Kan absolut störa Luleå, alla tecken plockas med.

5. Rögle – Oskarshamn 2
I Ängelholm jagar Rögle sin nionde raka hemmaseger. Faktum är att de inte har tappat en enda poäng i Catena Arena med en målskillnad på 36-17. Väldigt imponerande. I torsdags städades Skellefteå av ganska enkelt med 5-2. Spelmässigt var det inget snack, Rögle var det bättre laget. Oskarshamn inkasserade sin åttonde raka förlust i Malmö senast. Det är främst målskyttet som varit det stora problemet, endast sex mål på de fem senaste. Men Rögle kommer bli kraftigt överstreckade och trender är till för att brytas, kanske redan under lördagskvällen. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

6. Skellefteå – Leksand 1
Sista SHL-matchen för kupongen. Den avgörs i Skellefteå mellan hemmalaget och Leksand. Västerbottningarna kommer från en tung förlust mot Rögle, där stjärnan Oscar Möller drog på sig ett matchstraff. Något han inte kan vara nöjd med. Förvänta er rejäl revanschlusta hos honom. Skåneturnén slutade med tre poäng för Skellefteå, något de nog är nöjda med. Leksand har förlorat båda matcherna under veckan. Först med 0-1 efter förlängning i tisdags och i torsdags blev det 3-4 mot Växjö. Nu väntar tredje raka bortamatchen och bortaspelet har inte varit bra hos masarna. Endast två segrar på nio försök. Får det fortsatt tufft idag. Bra spikalternativ, kan garderas med krysset på större system.

7. Björklöven – Almtuna 1
Näst sista matchen på kupongen kommer även den från Hockeyallsvenskan och den avgörs i Umeå. Björklöven inledde säsongen strålande men fick målvakten Poulin skadad, in hämtades Ingram, som inte har fått spelet att stämma lika bra. Framåt har laget fortsatt att producera. Nu har de ett bra läge för nytt avstamp när tre raka hemmamatcher väntar. Almtuna har haft en okej start på säsongen och befinner sig i mitten av tabellen. När lagen möttes i Uppsala för en vecka sedan blev det oavgjort efter sextio spelade minuter. Det är inte osannolikt om så blir fallet även nu. Gardera ettan med krysset, det kommer du långt på.

8. Huddinge – Hudiksvall 1
Kupongens sista match avgörs i klassiska Björkängshallen. Där tar Huddinge emot Hudiksvall. Ett Hudik som spelar sin tredje bortamatch denna vecka. I onsdags blev det seger borta mot Vallentuna, under fredagen blev det en strafförlust mot Nyköping. Spelmässigt ägde Hudiksvall matchen men tappade segern sent i tredje. För Huddinges del är första delen av säsong avgjord. De kommer vinna den östra serien. Matchen kommer handla om motivation, Hudiksvall måste vinna för att säkra spel i Allettan. Huddinge vill avsluta snyggt men också undvika skador. Ettan inleder men visst bör samtliga tecken ges utrymme.

Kassaskåpet! – Frölunda
Frölunda saknar sin kapten Joel Lundqvist till dagens möte med Malmö, men skåningarnas tapp är tyngre och på fler spelare. Detta är en match Frölunda ska hämta alla tre poäng i.

Varningen! – Djurgården
Spelet som stockholmarna visat upp på slutet har varit riktigt bra. Spelare som Josefsson, Axelsson och Strandberg har alla steppat upp en nivå. Kan absolut störa Luleå.

36 rader
1. Frölunda – Malmö 1
2. Färjestad – Växjö 1
3. HV71 – Örebro 2
4. Luleå – Djurgården 1X2
5. Rögle – Oskarshamn 1X2
6. Skellefteå – Leksand 1
7. Björklöven – Almtuna 1X
8. Huddinge – Hudiksvall 12

216 rader
1. Frölunda – Malmö 1
2. Färjestad – Växjö 1
3. HV71 – Örebro 12
4. Luleå – Djurgården 1X2
5. Rögle – Oskarshamn 1X2
6. Skellefteå – Leksand 1X
7. Björklöven – Almtuna 1X
8. Huddinge – Hudiksvall 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100