Powerplay tips lördag 11 november 2023

Även med SHL på långledighet dryper det av spännande hockey under lördagen. Ett par landskamper inleder Powerplay-kalaset som sedan tas i mål med fem ljuvliga fajter från världens bästa hockeyliga. Notera att både Red Wings – Jackets och Jets – Stars liras på kvällskvisten, svensk tid. Analysen är klappad och klar, lycka till!

Spelstopp 15:59

1. Finland – Tjeckien 1
Tjeckien gjorde en gedigen insats i Växjö mot Sverige i första Karjala-matchen under torsdagen. 5-2-viktorian var mycket rättvis då spelare som Lenc och Tomásek bland annat firade stora offensiva triumfer. Nu blir det tuffare för tjeckerna. Finland såg riktigt bra ut i sin premiärmatch i tävlingen då Schweiz nollades i Nokia Arena. Firma Suomela-Oksanen såg lika bra ut i den vitblåa tröjan tillsammans nu som i Oskarshamn-dressen i fjol då Suomela målade tre gånger om medan hans radarpartner assisterade till två av dessa. Ny finländsk seger väntas. Ettan är trolig och kan spikas upp till 50-strecket.

2. Tyskland – Österrike 1
Tyskland fick slita stenhårt för att vinna mot Danmark i första matchen i Germany Cup. Danskarna höll ställningarna väl fram till den 52:a minuten då Ugbekile skickade in ett PP-mål och därefter fick tyskarna också se trean och fyran glida in. Nu väntar Österrike i Landshut. Alpgänget fick på läppen rejält av Slovakien (1-7) och behöver steppa upp flera gånger om. Detta är ändå en träningsturnering med allt vad det innebär och med en etta som flyger till skyarna är det ändå läge att försöka jobba in skrällen. Täck brickan fullt ut från start helt enkelt.

3. BIK Karlskoga – Västerås X
Rivalmöte stundar i Nobelhallen. Karlskoga har som bekant vaknat till liv efter en hemsk start på säsongen. Tre vinster på sina fyra senaste matcher innebär att avståndet, i en haltande tabell, nu bara är två pinnar upp till Västervik. Västerås blandar och ger för stunden. Två nederlag i följd samtidigt som en gubbe som Topping alltjämt är avstängd gör inte VIK bättre. Svårtippad utgång hursomhelst där 1X tidigt spelas ut men vi föredrar givetvis en full bricka så fort systemet växer till sig.

4. Detroit – Columbus 1
Det är lilla julafton för alla NHL-älskare under lördagen. En rimlig starttid, för alla som inte är nattugglor(19:00), gäller nämligen för mötet mellan Detroit och Columbus och vi har en riktigt skön men kanske något enkelriktad strid att se fram emot. Columbus chockade tidigt Dallas i senaste matchen. 2-0 på tavlan drygt åtta minuter in och ett stabilt spel förbyttes till en 2-5-förlust då Stars svarade med fem baljor därefter. Blue Jackets är inte byggda för att nå slutspel även om Gaudreau-Jenner-Roslovic har en x-factor framåt. Red Wings känns bättre rakt igenom och när gubbar som Seider och Raymond har blivit ett år äldre och mer erfarna så känns värdklubben spännande. Ettan står stadigt på egna lemmar.

5. Winnipeg – Dallas 2
Efter två raka förluster hittade Dallas en väg att vinna igen. 5-2 borta mot Columbus var ett litet styrkebesked från Texas-laget. Besökarna hade både Duchene och Faksa tillbaka efter skador vilket gjorde skillnad. Winnipeg står på tur. Jets är ruskigt vassa framåt vilket laget visat på slutet. Tre raka vinster och 16 mål över nio perioder är något som Dallas ska frukta. Samtidigt ska det sägas att varken Nashville, St. Louis eller för den delen Arizona gjorde någon av sina bättre defensiva insatser. Favoritskapet bär gästerna samtidigt som det finns en del som tyder på att svenska folket kommer ta stort parti för Winnipeg. X2 gillas således.

6. Toronto – Vancouver 2
Toronto är inne i ett tungt matchande just nu. Tre matcher på fyra dagar ska avverkas och det innebär att Maple Leafs, efter en holmgång mot Calgary natten mot lördag, på nytt ska upp i ringen mindre än 22 timmar senare. Denna gång är det Vancouver som möter upp i Scotiabank Arena. Gästerna har Elias Petersson i utomjordisk form. Svensken har vevat in 24 poäng på 13 matcher och toppar poängligan. Dessutom är lagets form ligans bästa för stunden. Favoritettan är klart i fara i en förväntat målrik dust. Gubbe, etta-tvåa, är ingen dum idé.

7. Ottawa – Calgary 1
Ottawa kunde inte stå emot ett furiöst Vancouver i hemmahallen häromsistens. Trots ett 2-2-läge efter 38 minuter och stor skottdominans fick Senators lämna matchen med en 2-5-förlust. Surt för Sens vars backsida alltjämt är skadedrabbad. Nu står Calgary som nästa opponent i Canadian Tire Center och som redan har avklarats i tidigare analys så lirar de tillresta back-to-back. Gästernas form är hygglig efter vinsterna mot Predators och Blues, men nattens dust mot Maple Leafs kan mycket väl ha satt sina spår. Ettan först, krysset hakar på därefter.

8. Pittsburgh – Buffalo 2
Pittsburgh visar framfötterna efter en jobbig inledning. Pingvinerna har skördat segrar vid tre raka tillfällen och kommer hem till Pennsylvania efter en minst sagt lyckosam turné på västkusten. Erik Karlsson låg bakom värdklubbens två sista baljor mot Kings och den svenske superstjärnan snittar därmed nära på en pinne per match i sin nya omgivning vilket får anses som klart godkänt. Buffalo hemmavid blir däremot ingen enkel uppgift. Sabres slogs under natten mot lördag med Minnesota hemma i KeyBank Center och är mitt inne i en hektisk period. Inte optimalt samtidigt som Dahlin och company sett spännande ut på slutet och fått med sig fina resultat mot bland annat Toronto och Colorado. X2 är på väg att bli bongens mest spännande tecken och det vill vi såklart inte missa. Helgardera och jobba högerknallen!

Kassaskåpet! Detroit
Det finns en framtidstro i den tidigare bistra bilstaden i norra USA. Red Wings spelar rolig hockey och har en hel hög med framtidsnamn som ska kunna lyfta klubben mot högre höjder. Columbus är inte på samma nivå och spelar andrafiol här. Etta.

Varningen! Buffalo
Pittsburgh får väldigt stort förtroende av det svenska folket vilket innebär finfint spelvärde till höger. Sabres är ett bättre hockeylag i år än på mycket länge och ska kunna utmana trots bortaplan i Pennsylvania.

36 rader
1. Finland – Tjeckien 1
2. Tyskland – Österrike 1 X 2
3. Karlskoga – Västerås 1 X
4. Detroit – Columbus 1
5. Winnipeg – Dallas 2
6. Toronto – Vancouver 1 2
7. Ottawa – Calgary 1
8. Pittsburgh – Buffalo 1 X 2
216 rader
1. Finland – Tjeckien 1
2. Tyskland – Österrike 1 X 2
3. Karlskoga – Västerås 1 X 2
4. Detroit – Columbus 1
5. Winnipeg – Dallas X 2
6. Toronto – Vancouver 1 2
7. Ottawa – Calgary 1 X
8. Pittsburgh – Buffalo 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100