Powerplay tips fredag 6 november 2020

Dagens kupong är lurig. Antingen spikar du som spelare av de två stora favoriterna, Björklöven och Kiruna, i ett sådant fall rekommenderas mindre system och högre radinsats. Eller så väljer du att gardera upp båda och jobbar skrällar och en större utdelning till en lägre radinsats. I detta system väljer vi att försöka hitta skrällarna. Kupongen avslutas på lördag med Karjala Cup mötet mellan Sverige och Ryssland. Häng med!

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga – Timrå 1
I Värmland kommer Timrå på besök. Ett Timrå som har inlett säsongen fantastiskt. De är bara två poäng efter suveräna Björklöven. De kommer från sju raka segrar. I onsdags blev det en klar seger hemma mot Mora. NHL-lånen; Lundeström och Boqvist har gjort det bra tillsammans med Dahlén. Nämnda Dahlén saknas till matchen eftersom han är iväg med landslaget. På andra sidan isen står Karlskoga, värmlänningarna tappade 2-0 borta mot Almtuna, till en klar förlust. Hemma har de endast åkt på två förluster, i första omgången mot Mora och mot Björklöven. Matchen lär bli jämnare än vad strecken visar och Karlskoga är en tuff bortamatch. På mindre system är det värt att kliva bort från tvåan. Börja med 1X.

2. Mora – Kristianstad 1
Mora har varit ojämna under inledningen av säsongen. Senast blev det en klar förlust borta mot Timrå. Innan dess hade de tagit poäng i tre raka matcher. De är oftast med bra i matcherna och har haft chans på poäng i de flesta av sina matcher. Kristianstad besegrade ett underpresterande AIK i veckan. Deras powerplay var bra och skapade många möjligheter, och gjorde också två mål. Det tredje kom när AIK hade plockat keepern. På bortais har skåningarna varit ganska dåliga, det har bara blivit en seger mot bottentippade Väsby. Ettan spikas.

3. Södertälje – Vita Hästen 1
Kringlorna plockade poäng borta mot MODO. En match där lagen följdes åt i en målrik historia. Det slutade med att MODO vann efter straffar. Bortaspelet har varit sämre för Södertälje än hemmaspelet. I Scaniarinken har SSK sett bra ut och de är enda laget som har besegrade Björklöven. Hästen har spelat upp sig en del på slutet. De har tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna. NHL-lånet Marcus Sörensen har varit dominant i Hockeyallsvenskan och möter nu sin moderklubb. Men han har varit väldigt ensam i poängprotokollet. Södertälje bör vara favoriter och spikas på de mindre system. Krysset tas med på det större.

4. Väsby – Björklöven X
Björklöven fick sin målvakt Kevin Poulin skadad mot Södertälje i den senaste matchen.I dagens fight kommer Isak Mantler vakta kassen, en försvagning såklart, men inte särskilt stor. Mantler är en habil hockeyallsvensk målvakt. Umeålaget har varit fantastiska i början av säsongen och Kenttä verkar ha byggt ett lag redo för SHL. Flera kedjor producerar poäng och defensivt släpps det inte till mycket. Vad talar för att Väsby kan plocka poäng? Underskattning! Det finns också kapacitet i Väsby framförallt i talangen Lavoie som varit inblandad i åtta av lagets 20 mål framåt. I kassen finns rutinerade Henrik Lundberg som kan sno en och annan match. Favoritskapet vilar tungt på Björklöven, men ska det bli vettiga pengar måste vi försöka fälla dem. Alla tecken tas med.

5. Västervik – Västerås 1
I Plivit Arena ska pucken släppas mellan överraskningen Västervik och Västerås. Hemmalaget har överraskat positivt och tillhör toppen av tabellen. Intåget av NHL-lån har förstärkt laget, till dagens match är dessutom bröderna Jonathan och Marcus Davidsson matchklara. Bröderna har tidigare utgjort en kedja med Axel Jonsson-Fjällby som redan finns i smålänningarnas lag. Västervik spelade mot AIK i måndags, en match som smålänningarna dominerade men fick bara med sig två poäng. Västerås spelade mot Tingsryd i onsdags, en match där Henrik Hetta gjorde både 1-0 och 2-0. “Gurkorna” gjorde ytterligare ett mål till innan matchen tog slut. Västerviks hemmaspel har sett riktigt bra ut och de borde till och med fått med sig fler poäng än de tagit. Bra hemmachans, ettan garderas med krysset.

6. Linden – Lindlöven 2
I Eskilstuna släpps pucken mellan Linden och Lindlöven i västra Hockeyettan. Hemmalaget har sett knackiga ut i inledningen av säsongen, segrarna har kommit mot bottenkonkurrenter och mot lag som tillhör övre halvan har de haft det väldigt tufft. På övre halvan finns Lindlöven, ett lag som inte förlorat på fem matcher. De besegrade Forshaga senast med klara 5-1, ett lag som håller ungefär samma kvalité som Linden. Formen är god på bortalaget, samtidigt har hemmalaget haft svårt att komma igång. Kan Lindlöven nå en hyfsad nivå av sin maxkapacitet så ska det kunna bli tre poäng med på bussen hem till Lindesberg. Tvåan garderas med krysset.

7. Kiruna AIF – Lejon X
Lejon har långt ifrån övertygat i början av säsongen och parkerar sist i tabellen. En position många tippade de på inför säsongen. Västerbottningarnas enda seger kom för snart två veckor sedan när Sundsvall slogs tillbaka med 4-3. Bortsett från den matchen har Lejon släppt in över sex mål per match. Samtidigt har de endast mäktat med lite över två mål framåt. Således bör det bli en relativt enkel match för Kiruna. Gruvlaget har inte heller rosat marknaden, det har endast blivit två segrar. Båda kom hemma i Lombiahallen. Senast blev det en poäng efter sen kvittering av Paskaruk borta mot Östersund. Det ska vara klasskillnad mellan lagen, men har hemmalaget en dålig dag finns chans till skräll för Lejonen. Alla tecken tas med.

8. Sverige – Ryssland 1
Sverige såg väldigt bleka ut mot Tjeckien och det blev en förlust med 3-1 mot ett klart bättre Tjeckien. Framförallt var tjeckerna vassa i powerplay och matchen kändes avgjord när Galvas tryckte in 3-0. Sverige spelade upp sig och var det bättre laget i tredje perioden, Frölundas Max Friberg satte en reducering men närmare kom de inte. Nu väntar Ryssland, ett ryskt lag som innehåller många juniorer. Ryssland mötte Finland under torsdagen och vann klart med 6-2, efter en mycket fin första period mot ett svagt Finland. Sverige bör vara klara favoriter, är Tre Kronor på tårna ska det bli seger. Ettan spikas.

Kassaskåpet! – Mora
I Dalarna har Mora varit mycket bättre spelmässigt än på bortais, och tar nu emot ett av de sämre bortalagen i serien. Hedbergs mannar bör städa av Kristianstad.

Varningen! – Väsby
I sin hemmalada har Väsby varit bättre än på vägarna, de har bland annat besegrat AIK. Nu väntar Björklöven, på pappret och på isen ett bättre lag, men det kan smyga in sig underskattning och då vill vi profitera på det.

36 rader
1. BIK Karlskoga – Timrå 1X
2. Mora – Kristianstad 1
3. Södertälje – Vita Hästen 1
4. Väsby – Björklöven 1X2
5. Västervik – Västerås 1X
6. Linden – Lindlöven 2
7. Kiruna AIF – Lejon 1X2
8. Sverige – Ryssland 1

216 rader
1. BIK Karlskoga – Timrå 1X2
2. Mora – Kristianstad 1
3. Södertälje – Vita Hästen 1X
4. Väsby – Björklöven 1X2
5. Västervik – Västerås 1X
6. Linden – Lindlöven X2
7. Kiruna AIF – Lejon 1X2
8. Sverige – Ryssland 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100