Powerplay tips fredag 4 december 2020

Svensk hockey i fokus även denna kväll. Hockeyallsvenskan och Ettan bidrar med fem fajter medan avslutande duster finns att syna i Schweiz. Björklöven studsade tillbaka och vann med klara 3-0 borta mot Tingsryd. Ny seger att jobba in för Umeå-laget nu då Kristianstad står på schemat. Bra skrälläge finns i Stockholm då ett chockat Huddinge mycket väl kan få lämna ifrån sig nya poäng mot ett bra Enköping. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Kristianstad – Björklöven 2
Björklöven kunde ta sig samman efter 3-5-förlusten mot Väsby och montera ner Tingsryd tämligen enkelt i Nelson Garden Arena. Löven kändes precis så tunga som vi är vana vid att se dem där Hutchings, Liss, Crandall och Vesel med flera firade stora triumfer på planen. Kristianstad står nu på tur. Skåningarna ligger sist och det finns inte så mycket som talar för att värdarna ska lyfta i tabellen. Truppen är tämligen vek och mot Umeå-laget har skåningarna fyra raka torsk inbördes dessutom. Möjligen kan garderingar för värde behövas men hela vägen upp till 70 procent är det läge att spika av Wallson och Lahits mannar.

2. Västerås – MODO 1
Det kan bli en mycket sevärd match i Västerås denna kväll. VIK imponerade stort mot Mora i förra omgången och löste enkelt en fem-etta. Matchen var tidigt över och de gulsvarta hade redan efter drygt halva matchen en 5-0-ledning. MODO å sin sida var på besök i Scaniarinken och grejade två pinnar mot stadens hockeykringlor. Imponerande av Styfs grabbar som verkligen rest sig efter en blytung start. Ettan i ABB Arena känns kanske mest trolig men MODO ska inte på något vis räknas bort. Gaffeln gör jobbet enkelt för oss. Etta-tvåa i gurkstaden.

3. Almtuna – Vita Hästen 1
Kupongens första back-to-back-möte går av stapeln i Uppsala. Stadens hockeylag kunde jobba in en 2-1-skalp i Himpan, Norrköping då lagen möttes under onsdagen. Formationen med Norbäck-Harlestam-Mellberg spelade en betydande roll i utfallet. Samtidigt spelade Erik Hanses bra mellan stolparna. Vita Hästen har blivit rejält vingklippta efter NHL-lånens uttåg. På backsidan har Alexander Lindelöf tillkommit men det är väl kanske framförallt framåt truppen är svag just nu. Problem kommer Zabel och grabbarna få även nu och ettan ska i alla lägen målas ner först.

4. Huddinge – Enköping 2
Efter 16 raka matcher fick så Huddinge kapitulera. Visby/Roma vände 0-1 till seger 3-1 och förlusten var därmed ett faktum. Spännande i den absoluta toppen av den östra ettan är det ändå inte. HIK leder med tio poäng ner till just gotlänningarna och kvällens motståndare Enköping. Kan gästerna möjligen krympa avståndet uppåt ännu mer. Chansen finns definitivt då ESK såg jättebra ut mot Nyköping nyligen och lagets tredje period var mycket väl godkänd. Tvåan känns inte på något sätt omöjlig och blir en finfin skräll i jakten på större utdelning denna fredag.

5. Visby/Roma – Strömsbro 1
Huddinge-dräparna Visby/Roma kunde ta båten hem till ön med mungiporna uppåt. Insatsen i Björkängshallen var ruggigt bra där hela laget förtjänar beröm. Gotlänningarna satsar hårt denna säsong och Hans Särkijärvis manskap är redan nu mer eller mindre klara för spel i Allettan till våren. Strömsbro finns precis under det där strecket och gästerna är inte helt tokiga. Tre raka vinster har det blivit för Gävlelaget där Brynäs-produkten, Johan Eriksson, varit ett monster offensivt i år och snittat nära två poäng per match. Kan Erikssons formation med Lindblom och Naenfeldt ha en bra dag på jobbet samtidigt som PP-spelet sitter kan vi få uppleva en ny rolig hemresa. Ettan först men tvåan får utrymme på större kuponger.

6. Bern – Zug X
Vi drar från Sverige och hamnar i Schweiz. Back-to-back-möte i Bern blir första kampen att syna ner där hemmalaget tog runda av ett av två genom en 2-1-vinst på bortais. Ted Brithén blev matchhjälte efter segermålet i förlängning och Björnarna har generellt sett bättre och bättre ut på slutet. Värdarna har nyligen bytt tränare och det gav effekt omgående. Zug är i grunden det något bättre laget av de två men Tjurarna är inne i en liten svacka med tre förluster på de fem senaste. Räkna med ett jämnt möte återigen och alla tecken ska i ett tidigt skede rekommenderas.

7. Davos – Ambrì 1
Davos stod för en mäktig vändning hemma mot Rapperswil. 1-2 blev till slut 4-2 efter tre mål i den sista perioden där superstjärnan Joe Thornton först låg bakom 3-2-målet och därefter tryckte in sista pucken i tom kasse. Ambrì kommer närmast från en vinst mot Servette i seriespelet. Det var dock hemma. På resande fot har gästerna haft väldiga bekymmer i år och endast grejat en seger under hösten med fem raka förluster dessutom. Den trenden håller i sig efter fredagens fajt. Etta.

8. Lausanne – Servette X
Ett lag som går som tåget däremot finner vi på isen i Lausanne. Lejonen från hemstaden har sju raka vinster i ligan men föll faktiskt i den schweiziska cupen för bara ett par dagar sedan mot just Servette. En tät match som slutade 0-0 och gick till straffar där sedermera alltså Gèneve-laget lyckades vinna. Vi kan med andra ord kalla även denna kamp för en back-to-back-match. Med hemmaplan som fördel nu ska ändå Craig Mactavish mannar hållas lite högre. Linus Omark och hans kamrater kommer ändå vara med hela vägen in i mål och kan mycket väl slå till med en kanonmatch igen. 1X först men pensla på med tvåan också om stålar finnes.

Kassaskåpet! – Björklöven
Löven såg påkopplade ut mot Tingsryd och 3-5-förlusten mot Väsby var helt bortblåst. Kristianstad är jumbo i HAS och ska inte kunna rubba seriens kanske bästa lag. Tvåa.

Varningen! – Enköping
Huddinge är på väg ner på jorden igen efter 1-3-förlusten mot Visby. Enköping är strax därbakom och visar ett högkvalitativt spel titt som tätt. Det kan räcka långt. Gästerna ska få ta del av kupongen redan från början.

36 rader
1. Kristianstad – Björklöven 2
2. Västerås – MODO 12
3. Almtuna – Vita Hästen 1
4. Huddinge – Enköping 1X2
5. Visby/Roma – Strömsbro 1
6. Bern – Zug 1X2
7. Davos – Ambrì 1
8. Lausanne – Servette 1X

216 rader
1. Kristianstad – Björklöven 2
2. Västerås – MODO 12
3. Almtuna – Vita Hästen 1X
4. Huddinge – Enköping 1X2
5. Visby/Roma – Strömsbro 12
6. Bern – Zug 1X2
7. Davos – Ambrì 1
8. Lausanne – Servette 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100