Powerplay tips fredag 3 februari 2023

Ångestmatchen, som även är den första drabbningen av två i helgens dubbelmöte, mella AIK och Västerås frontar kvällens Powerplay. Segraren tar ett stort steg mot slutspel och framförallt säkrat kontrakt. Kupongen skrinnar sedan vidare med ytterligare en handfull HA-fighter innan två matcher från SDHL samt Allettan Södra rundar av fredagsmyset. Notera att omgången innehåller 250 000 kronor extra!

Spelstopp 18:59

1. AIK – Västerås 2
AIK rasade ihop. 3-0 blev 3-4 och ett ödsligt Hovet blev knäpptyst. Gnaget visar därmed fyra raka förluster och stockholmarna har tappat sitt fina och stabila spel som kännetecknade värdarna under början av 2023. Västerås å sin sida kommer också från nederlag men här har det faktiskt sett bättre ut. Trots 2-3-förlust i Övik mot MoDo fanns många bra saker att plocka med sig hem och även i förlusten mot Östersund var det i långa delar av matchen ett bra VIK-spel. Tvåan är att föredra tidigt i detta viktiga möte.

2. BIK Karlskoga – MoDo 2
MoDo ser en aning nedtränade ut och så är säkerligen också fallet. Klubben från Övik bygger för ett kommande slutspel med allt vad detta innebär. Extra starkt såklart att Karlins gäng lyckades vända 0-2 mot Västerås nyligen och därefter greja poäng mot Kristianstad trots en del motgångar i andra perioden. Aagaard ser lysande ut, Vela funkar fint i sin nya omgivning och Halloran har potential att växa ut till en stabil frontgubbe för de rödklädda. BIK Karlskoga är i gott slag. Sedan Jesper Kokkonen kom in i laget så har värmlänningarna inte torskat en match över 60 minuter. Två mycket bra lag som kommer lira en spännande och offensiv ishockey i Nobelhallen. Läge därför att tidigt jobba in gubben, etta-tvåa.

3. Björklöven – Kristianstad X
Löven skiner av harmoni. Trots att spelet inte var hundraprocentigt så kunde ändå IFB nolla Tingsryd hemma och vinna sin femte raka match. Umeå-klubben är därmed bara fyra poäng bakom MoDo i toppen i en icke fördelaktigt haltande tabell. Kristianstad var och testade på lyckan i Hägglunds Arena för match mot nyss nämnda övikare så sent som i onsdags. En batalj som skåningarna genomförde lysande och vann till slut med 4-3. KIK har spelat jättefin hockey på bortais på slutet och kan skryta med poäng i fem av sex matcher utomsocknes sedan mitten av december. Att Gath och company ska kunna störa även i Windows Arena finns absolut på kartan. Helgardera detta tidigt.

4. Västervik – Mora X
Absolut ingen tror på Västervik. Klubben som sladdat rejält i tabellen och som dessutom skickat iväg sina två bästa spelare under säsongen i Vela och Brickley. Trots detta har VIK grejat poäng i fem av sina åtta senaste matcher. Mora är dock bra. Det går inte att förbise. MIK har poäng i 15 raka matcher, ett poängsnitt över dessa på brutala 2,53 och bjässen Johan Persson i galen poängform. En tvåa som ska upp och nosa på 70 procent är ändå ett tecken vi vill gardera. Västervik har trots allt fixat poäng hemma mot Hedbergs mannar vid fem av sina sju senaste möten i Plivit Arena och masarna saknar därtill kapten Ljunggren ett par matcher till. Jobba skräll, 1X2.

5. Östersund – Tingsryd 1
Östersund svarade 0-6-debaclet med att resa över till Västerås och tvåla till VIK i ABB Arena. En ruskigt stark prestation av jämtarna som därmed fortsätter flyga strax norr om playout-strecket. Fredagens holmgång kommer bli en mycket viktigt sådan. Tingsryd är laget som närmast jagar i bottenstriden. Gästerna famlar efter formen och visar fem raka förluster samt ett anfallsspel som inte riktigt kuggar i. TAIF har dock vunnit sina två senaste inbördes mot ÖIK och funkar enheten med Gradin, Kropp och Öhrn finns en trio kvalité att luta sig mot. Ettan först men gardera snabbt i takt med att systemen växer.

6. Almtuna – Vita Hästen 1
0-3 blev 4-3 och Almtuna bröt därmed en fem matcher lång segerlös svit. Segern på Hovet gör AIS till ett fortsatt åttondelsfinal-lag och William Eriksson visade att släkten alltid är värst. Tre pinnar från den forne Gnagaren i sin blott andra match för Uppsala-klubben mot just sitt tidigare gäng. Vita Hästen är ett av ligans sämsta bortalag. Tre vinster på 20 försök är ett uselt utfall och inte blir det bättre i och med mötet i Upplands Bilforum Arena. Ettan är spikad och klar.

7. MoDo – Luleå HF/MSSK 2
Back-to-back-wibes över mötet i SDHL mellan MoDo och Luleå. Klubbarna drabbades samman så sent som i onsdags i Norrbotten och nu vänder vi ner till Övik. 5-0 slutade mötet i “Delfinen” och återigen kommer Emma Nordin och hennes lagkamrater vara klara och rättmätiga favoriter. Nyss nämnda stjärna pangade in ett hattrick i vändande strid samtidigt som Sara Grahn var säkerheten själv och höll säsongens tredje nolla. MoDo är inte riktigt på samma nivå och hemmalaget visar dessutom tre raka nederlag i serien. Tvåan är spikad.

8. Halmstad – Tranås 1
En första period av klass låg till grund för Halmstads triumf borta mot Skövde. Iversen och Borgh tryckte in två respektive ett mål under en tolvminuters-period i den första akten på “schlätta” och därefter kunde hallänningarna defilera i mål med en 4-2-viktoria. Tranås hemma blir en lurig men görbar uppgift. TAIF har fått fin träff på slutet och har offensivt spelat ut sida breda register. Spelet på bortabana får ändå anses som något tveksamt och sett till nutida historia har matcherna i Halmstad sällan slutat i dur. Värdarna har vunnit sex av de sju senaste drabbningarna här inbördes. 1X öppnar.

Kassaskåpet! Almtuna
Almtuna har gjort ett riktigt fynd i William Eriksson samtidigt som hela gruppen kom upp jättefint på Hovet häromsistens. Av bara farten ska AIS kunna styra bort ett av ligans sämsta bortalag i Vita Hästen. Etta.

Varningen! Kristianstad
Kristianstad har spelat upp sig under den senaste tiden och kunde i onsdags tvåla till MoDo i Hägglunds Arena. Ny chans till skräll under fredagen. Björklöven är bra men inte omöjliga. En tvåa under 20 procent är ett tidigt måste.

36 rader
1. AIK – Västerås 2
2. BIK Karlskoga – MoDo 1 2
3. Björklöven – Kristianstad 1 X 2
4. Västervik – Mora 1 X 2
5. Östersund – Tingsryd 1
6. Almtuna – Vita Hästen 1
7. MoDo – Luleå HF/MSSK 2
8. Halmstad – Tranås 1 X
216 rader
1. AIK – Västerås X 2
2. BIK Karlskoga – MoDo 1 2
3. Björklöven – Kristianstad 1 X 2
4. Västervik – Mora 1 X 2
5. Östersund – Tingsryd 1 X
6. Almtuna – Vita Hästen 1
7. MoDo – Luleå HF/MSSK 2
8. Halmstad – Tranås 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100