Powerplay tips fredag 26 november 2021

Sex matcher från Hockeyallsvenskan samt matcher från NHL och KHL står på agendan. En överlag svårtippad kupong utan superklara favoriter gör att utdelningen mycket väl kan bli god. Det skadar inte heller att Svenska Spel valt att krydda bongen med 250 000 kronor i extrapengar. Vi öppnar med ett formstarkt möte i Skåne.

Spelstopp 17:59

1. Kristianstad – HV71 2
HV71 är en maskin på hockeyallsvensk nivå. Klubben kan vinna matcher på alla möjliga och omöjliga sätt och lagbygget i stort är så bra att inget gäng bland övriga i ligan ens kommer i närheten av att mäta sig med Tjurarna från Småland. Att gästerna titt som tätt kan råka illa ut vet vi ändå. När HV mötte Kristianstad hemmavid var det enbart bara en stor portion flyt som räddade Samuelssons mannar. Gästerna kommer också få klara sig utan Simon Önerud en tid efter att han fått en smäll mot Vita Hästen i förra omgången. Även Taylor Matson är vad det verkar out. På plussidan är Martin Thörnberg tillbaka inför fredagens match. Även om skåningarna är i bra form ska det mycket till om de grönvita kan lösa mer än en pinne här. X2 således.

2. Björklöven – BIK Karlskoga 1
Claes Endre gjorde en kanonmatch för Löven på Hovet i onsdags och var en starkt bidragande faktor till att Umeå-klubben fick med sig en 5-2-seger hem till norr. Starkt av Björklöven att studsa tillbaka in på vinnarspåret direkt efter den hemska insatsen laget gjorde dessförinnan mot Västerås. Karlskoga står på menyn för Wallsons gäng denna afton och det är ett bortalag som fortsatt har svårt att hitta sin identitet igen efter alla skador, sjukdomar och avstängningar som varit. I en förväntat målrik tillställning är ettan väldigt trolig och singlas.

3. Almtuna – MODO 1
MODO har utvecklats till ett riktigt bra hockeylag under Mattias Karlin. Gästerna har seriens bästa målvakt i Tex Williamsson och linan med Modigs, Vigneault och Woods går inte heller av för hackor. Almtuna är dock ett motstånd som inte alls passar besökarna från Örnsköldsvik. Visst, gästerna vann senaste besöket här med 3-1 men det var en match som åtminstone i två perioder gick på poäng åt AIS. Dessförinnan vann Uppsalas hockeystolthet fyra raka mot MODO. Att därför se tvåan pressas iväg en bit över 60 procent är helt obefogat och 1X ska givetvis plitas ner omedelbart.

4. Troja/Ljungby – Västervik 1
Troja/Ljungby har inte lyckats etablera sig på denna högre hockeyallsvenska nivå. I del ett av detta back-to-back-möte med Västervik gick återigen Ljungby-klubben på pumpen och har nu nio raka matcher utan seger. För att spetsa laget något har Romans Semjonovs hämtats in från Tingsryd i veckan men letten kunde inte bidra med några poäng i sitt första framträdande för laget. Bättre lycka nu? Västervik är i grund och botten mycket stabilare men VIK har lite taffligt självförtroende efter en lång period av negativa resultat. 4-2-skalpen mot Troja i onsdags var spelmässigt inte heller speciellt bra. Värdet på ettan verkar bli lysande och även om större system är i behov av en helgardering är det 1X som ska prioriteras.

5. Vita Hästen – Tingsryd X
Svårtippat värre i Himmelstalundshallen. Tingsryd har som tidigare nämnt blivit av med bland annat Romans Semjonovs men också Liam Finlay nyligen. Coach Bogren har därmed några vakanta platser i bygget men verkar ändå klarat sig fint på sistone i och med tre raka vinster. Vita Hästen borta blir däremot ett svårt test för smålänningarna. Norrköpings-laget ser allt bättre ut och även om Zabels sällskap åkt på tre raka förluster ska vi inte låta oss luras av dessa siffror. Hästarna stod upp bra i samtliga av dessa matcher som varit mot idel topplag. Oddsen ser ut att hamna tämligen jämnt mellan lagen och då tar vi det säkra före det osäkra och helgarderar.

6. Västerås – AIK 1
Sista anhalt i Hockeyallsvenskan blir ABB Arena eller Rocklunda om ni så vill. Västerås är ruskigt fina på hemmais och VIK-publiken får backa bandet hela vägen till den 20:e oktober för att minnas ett bortamål här. AIK står för motståndet dagen till ära. Ett gäng gnagare som haft trubbel att kunna på allvar utmana först HV och därefter Björklöven den senaste tiden. Gästerna är väldigt ineffektiva för tillfället och har på 89 avlossade skott på mål mot dessa nyss nämnda klubbar bara mäktat med att få in tre puckar i nät. Ett snitt på hemska 3,3 procent vilket givetvis inte håller. Ettan är trolig och streckas med lite flax också under 55 procent. Spika.

7. Boston – NY Rangers 1
I Boston är det två tämligen formstarka klubbar som slåss om poäng. Bostons höstsäsong har varit som en berg-och-dalbana med ett par gigantiska bottennapp men även ett par ruskigt fina prestationer. 5-1-skalpen häromsistens mot Buffalo går in under den sistnämnda kategorin. Rangers vann derbyt mot Islanders i purfärska UBS Arena. Chris Kreider visade vägen med två mål och mellan stolparna fortsätter Shesterkin briljera. I ett troligen målrikt möte får ettan öppna men tvåan ackompanjerar på lite större byggen.

8. Jokerit – CSKA Moskva 1
Sista striden hämtas från den finska huvudstaden då det vankas toppmöte i KHL:s västra konferens. Jokerit har ett riktigt fint lag vilket också bevisats på planen. Philip Holm har varit lysande på backen och framåt finns klass i svenskbekantingar som Anttila, Junttila och Savinainen. CSKA Moskva skuggar bara ett par poäng bakom i toppen av tabellen. Gästerna föll dock klart på förra resan då Cherepovets i en tämligen chansfattig match lyckades vinna med 3-0. Förra gången dessa gäng stångades i Helsingfors vann Jokerit med 5-2. Ettan målas ner först.

Kassaskåpet! Björklöven
Karlskoga såg svajiga ut mot Kristianstad där framförallt något i offensiven saknades. Björklöven kommer från en fin 5-2-vinst mot AIK och ska ha väldigt goda möjligheter att åter fixa en skalp.

Varningen! Almtuna
MODO blir alldeles för hårt betrodda i Uppsala. Almtuna har rest sig på slutet och är i grunden ett tämligen stabilt allsvenskt lag. Klart ettan måste med!

36 rader
1. Kristianstad – HV71 X 2
2. Björklöven – Karlskoga 1
3. Almtuna – MODO 1 X 2
4. Troja/Ljungby – Västervik 1 X
5. Vita Hästen – Tingsryd 1 X 2
6. Västerås – AIK 1
7. Boston – NY Rangers 1
8. Jokerit – CSKA Moskva 1
216 rader
1. Kristianstad – HV71 X 2
2. Björklöven – Karlskoga 1
3. Almtuna – MODO 1 X 2
4. Troja/Ljungby – Västervik 1 X 2
5. Vita Hästen – Tingsryd 1 X 2
6. Västerås – AIK 1
7. Boston – NY Rangers 1 2
8. Jokerit – CSKA Moskva 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100