Powerplay tips fredag 26 mars 2021

Fredag den 26 mars bjuder oss en helsvensk kupong. Väldigt roligt, matcherna hämtas från våra tre högsta serier. Det börjar med ett möte i Skellefteå där Malmö ska försöka studsa tillbaka efter insatsen mot Luleå. I Hockeyallsvenska slutspelet är båda serierna oavgjorda efter två spelade matcher. Kupongen avslutas med matcher från Hockeyettans slutspel och ett toppmöte i den västra kvalserien. Det kan ge väldigt bra betalt om det skräller på rätt ställen. Häng med!

Spelstopp 17.59

1. Skellefteå – Malmö1
Joakim Fagervall var märkbart irriterad efter lagets insats mot Luleå under onsdagen. Laget gjorde två väldigt bleka perioder och låg således under med 0-2 efter 40 spelade minuter. Lars Volden stod i kassen och nog borde han ha tagit det första målet. Mycket talar för att norrmannen får chansen igen, då Alsenfelt inte är med på resan. Skellefteå har varit spellediga i nästan en vecka, då blev det en trygg seger mot Oskarshamn, även om spelet var ganska jämnt. Det ska vara klar skillnad mellan lagen och Skellefteå säkrar topp fyra vid seger. Bra spik.

2. AIK – Timrå2
Gnaget vann senast mot Timrå, i en väldigt tight match med mycket kamp. Det känns som en slutspelsserie med mycket på spel och inga spelare kliver undan. AIKs chans att vinna denna kvartsfinal är att ha en solid defensiv och ta vara på offensiva lägen, som powerplay eller kontringar. För Timrås del gäller det att spela på samma sätt som i de tidigare matcherna. De är spelförande och skapar flest chanser. Det gäller bara att hitta in med puckarna bakom den fantastiske Claes Endre. Timrå har varit klart bättre båda matcherna och är ett lag att hålla i handen. Dagens bästa spik.

3. Mora – BjörklövenX
Både match ett och två har slutat oavgjort efter 60 spelade minuter. Lagen har vunnit varsin match. Björklöven är mest spelförande men de har stora problem med Moras omställningsspel. Det hjälper inte heller att de har svårt med sitt egna positionsspel i defensiv zon. Nu vänder matchserien till Dalarna, men pressen på Löven är trots det massiv. Detta är en serie de ska vinna och skulle de åka ut redan i kvartsfinal är det ett riktigt stort fiasko. Umeå-laget behöver gå tillbaka till grunderna, för spelet ser stressat ut. Det är många som vill avgöra, vilket gör att de inte värderar lägena. De gröna är normalt sätt det bättre laget, men spelet hackar. Ta med alla tecken.

4. Piteå – Vallentuna1
Det tog lite mer än en period innan Piteå hade avgjort den första matchen. Då stod det 4-0 på tavlan och matchens dominant var Victor Edström som gjorde ett mål och två assist. Vallentuna reducerade till 3-5 i slutet av andra perioden, men kom aldrig närmare. Matchen var trots vad resultatet säger lite jämnare, men det blir också matcher när ett lag går ifrån på detta sätt. Vallentunas säsong har inte gått som planerat och det såg inte särskilt bra ut senast. Det ska vara skillnad mellan lagen men över 70 procent av strecken sitter på hemmalaget. Det är för mycket. Ta med alla tecken och jobba in skrällen.

5. Visby/Roma – Halmstad2
Gotlänningarna vann den första matchen och har nu två matchbollar på hemmais. Halmstad hade det mesta av spelet men Visby/Roma var livsfarliga i sina kontringar. Hallänningarna måste vara mer noggranna med pucken och inte bjuda på två mot en lägen i den utsträckningen de gjorde i onsdags. Stackars Hellsten i kassen fick inga lätta skott mot sig. Vanligtvis är hemmalaget starka på ön, men utan publiken har de inte övertygat alls denna säsong. Den matchen från Hockeyettan där bortalaget har störst chans att ta hem segern om de sätter försvarsspelet. Gaffeln (1-2) är ett bra alternativ.

6. Kalix – Vännäs1
Norrlandsmötet slutade med en 3-1 seger för Vännäs, nu ska de ta sig upp till Norrbotten och försöka stänga serien. Det kommer bli väldigt tufft. Spelmässigt hade Kalix det mesta och i tredje perioden fick Johansson i hemmakassen jobba en hel del när norrbottningarna tryckte på för reducering. Warg i Vännäs får anses vara den stora matchvinnaren eftersom han hittade nätet två gånger. Det är alltså en match som Kalix måste vinna om säsongen inte ska vara över. De streckas väldigt lågt men ska vara ett nummer större. På mindre system kan ettan spikas, på det större tar vi med krysset. Detta förlorar inte norrbottningarna.

7. Mariestad – Linden1
Mariestad höll för favorittrycket och vann den första matchen. Det var två väldigt fina målvaktsinsatser trots att det blev sex mål. Både Sandberg och Olsson gjorde väldigt spektakulära räddningar när försvaret gick bort sig. Linden tog ledningen, men efter att Mariestad kvitterat var de i förarsätet hela vägen. När Adam Willig gör ett väldigt snyggt 2-1 mål i numerärt underläge var det mycket som talade för att de även skulle ta hem första matchen. Hemmalaget är kupongens största favorit och får streck därefter. Det räcker att gardera med krysset.

8. Köping – Malung1
I kvalserien till den västra hockeyettan så var det två tighta matcher för båda lagen senast. Köping förlorade med 1-0 efter förlängning borta mot Kumla. En match där Eneroth i kassen var den stora anledningen att västmanlänningarna ens var kvar i matchen. Malung åkte till Grums och vann med uddamålet. Detta är ett möte mellan lagen som ligger etta och tvåa i kvalserien inför kvällen. När lagen möttes i Dalarna så drog Köping det längsta strået. Hemmalaget är ett snäpp vassare i det mesta och bör ha god chans att stå som segrare när matchuret tickat ut. Ettan funkar som spik, tillåter plånboken är tvåan en vettig gardering.

Kassaskåpet!Timrå
Timrå har varit säsongens bästa lag i Hockeyallsvenskan. De har varit överlägsna mot AIK i båda matcherna och borde haft 2-0 i matcher sett till spelet. Borde streckas upp mot 65 procent. Kanonspik!

Varningen!Mora
Björklöven får inte spelet att stämma och Hedbergs mannar har kunnat utnyttja det flera gånger under säsongen. Mora är trygga i sitt spel något som inte kan sägas om motståndarna. Bra skrälläge.