Powerplay tips fredag 26 februari 2021

Fredagens Powerplay den 26 februari tar oss med på en resa från Örnsköldsvik i norra Sverige ner till den vackra kantonen Ticino i södra Schweiz. Fighterna hämtas från Hockeyallsvenskan, Allettan samt NLA. Björklöven och Servette är två favoriter att hålla i handen medan vi ska jaga skrällar i Ljungby och Ö-vik. Mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:59

1. AIK – Björklöven 2
Det var aldrig något snack om saken på Hovet. AIK:s match mot Timrå var jämn i cirka tio minuter, därefter var det spel mot ett mål resten av matchen och när hesa Fredrik ljöd i den sista perioden stod det 0-8 på mediakuben. Gnaget hade blivit förnedrade av Hockeyallsvenskans bästa lag. 6-7, 6-2 och 6-2 är inte Nick Kyrgios senaste segersiffror på ATP-touren. Det är Björklövens resultatrad mot Väsby, Västerås och Kristianstad. Löven visar sanslös form offensivt och fick dessutom äntligen in en puck i powerplay mot KIK. Känslan är att västerbottningarna fortsätter på inslagen väg och slår tillbaka AIK som saknar Weigel, Holm och Lindholm. Spiktvåa.

2. MODO – Timrå 1
Efter ett antal mediokra insatser i följd visade Timrå upp hela registret i 8-0-segern mot AIK. Jonathan satte två nya strutar och är nu uppe i delad skytteligaledning med Karlskogas Henrik Björklund. Den som dock imponerade mest var den forna Rögle-kaptenen Christopher Liljewall som noterades för 2+2. Medelpadingarna får såklart även bära ett tydligt favoritskap mot MODO, men hemmalaget brukar bjuda upp till kamp mot topplagen. Senast TIK besökte Fjällräven Center kämpade modoiterna ner Anderssons mannar och då tvåan skenat iväg kan vi inte hålla oss från att plocka med samtliga tecken.

3. Väsby – Almtuna 2
Almtuna fick sin svit på fyra raka segrar bruten i förrgår när Västerås jagade bort Gränby-spöket i Uppsala. Innan 3-1-viktorian i onsdags hade inte VIK vunnit i studentstaden på sju år. AIS hade svårt att komma till heta lägen mot ett betongsäkert VIK-förvar. Chanser kommer dock Kimbys mannar få när ligans mest ihåliga lag väntar i Renew Arena. Frågan är om gästerna orkar stå emot Väsbys fruktade offensiv? Firma Lavoie/Smith har vräkt in poäng sista tre matcherna och hemmalaget är dessutom i desperat behov av poäng. Almtuna är med det sagt ett bättre lag och när tvåan streckas förmånligt är det från höger vi fattar pennan.

4. Troja/Ljungby – Mariestad 1
Mariestad har gått på pumpen i sex av elva matcher i Allettan Södra och återfinns strax under topp 6-strecket. Hoppet om att greja en direktplats till slutspelet lever i allra högsta lag då BoIS har 3-4 matcher till godo på lagen ovan. Ett av dessa är topptippade Troja/Ljungby som efter en trög start i serien plockat en hel del poäng på slutet. Dessa kombattanter möttes i Västergötland så sent som i onsdags, då var Troja något starkare och vann med 3-1 i en jämn och tät fight. Smålänningarna har ett bredare lag och är svårslagna i Ljungby Arena. Fördel hemmalaget, men garderingar välkomnas.

5. Huddinge – Karlskrona 2
Karlskrona, som i fjol huserade en våning upp i hierarkin, innehar nu jumboplatsen i Allettan Södra. Det mesta har gått snett för KHK efter jul och det vill till en magisk avlsutning sista sju matcherna för att Skalbaggarna inte ska tvingas gå på tidig semester. Truppen innehåller en del namn som håller hög nivå, däribland Micke Roslund och talangen Lucas Edmonds. Huddinge är vid god vigör efter tre raka segrar, men här har streckningen ballat ur fullständigt till vänster. Det skiljer i grund och botten inte så mycket lagen emellan och med magiskt värde i västerled är det bara att bocka i samtliga rutor och heja på KHK.

6. Davos – Fribourg 2
Fribourg gör en kanonsäsong i National League och kommer med största sannolikhet bli sämst fyra i grundserien. Viktor Stålberg har varit ett av Drakarnas absolut bästa spelare och återfinns på en andraplats i den interna skytteligan. Snabbskrinnaren, som tog sina första skär i Lerums BK, är dock skadad och inte med i kvällens möte med Davos. Bägge lagen visar fin form och förespråkar en offensiv hockey vilket gör gaffeln (etta-tvåa) till ett utmärkt alternativ.

7. Lugano – Servette 2
Back-to-back-möte i den schweiziska kantonen Ticino. Servette gjorde processen kort med Lugano igår. Örnarna, som är NLA:s näst bästa lag sett till de senaste fem omgångarna, gick snabbt upp till en 4-0-ledning och vann slutligen klart med 6-2. Lugano-backen Tim Heed gjorde ett bra jobb med att stänga ner gästernas hypade lina med Omark, Winnik och Moy. Istället klev Servettes andralina fram och levererade sex poäng ihop. Besökarna från Genéve har ett betydligt spetsigare lag än de svartklädda som troligen får vika in hovarna för andra kvällen i följd. Tvåan singlas upp till 50 procent.

8. Ambrì – Rapperswil 1
Kupongen går i mål med en viktig sexpoängmatch i Ticino när tabelltian Ambrì gästas av nian Rapperswil. De tillresta från Sankt Gallen har fem poäng ner till de blåvita värdarna och ytterligare tre tillgodo på Bern under slutspelsstrecket. Det ska dock nämnas att de spelat betydligt fler matcher än bägge lagen. Med tre raka nederlag och hela 22 nätrassel i egen bur är formen inte den bästa. Ambrí har likt Rapperswil gått tungt efter nyår, men man kommer närmast från en mäktig trepoängare borta mot tabelltvåan ZSC Lions. En seger som torde stärka moralen i gruppen. Ettan åker in först, men plocka åtminstone med ett kryss om täckning finns.

Kassaskåpet! – Björklöven
Björklöven visade ingen pardon mot Kristianstad senast, mot AIK som saknar tre toppspelare tror vi Löven vinner tämligen komfortabelt. Tvåan singlas i Stockholm.

Varningen! – MODO
MODO slog tillbaka Timrå hemma i Fjällräven och höll även på att lugga medelpadingarna på poäng i NHC Arena. Ångermanlänningarna trivs mot topplagen och ska inte räknas bort, framförallt inte till rådande procent.

36 rader
1. AIK – Björklöven 2
2. MODO – Timrå 1X2
3. Väsby – Almtuna 2
4. Troja/Ljungby – Mariestad 1X
5. Huddinge – Karlskrona 1X2
6. Davos – Fribourg 12
7. Lugano – Servette 2
8. Ambrì – Rapperswil 1

216 rader
1. AIK – Björklöven 2
2. MODO – Timrå 1X2
3. Väsby – Almtuna 12
4. Troja/Ljungby – Mariestad 1X2
5. Huddinge – Karlskrona 1X2
6. Davos – Fribourg 12
7. Lugano – Servette 2
8. Ambrì – Rapperswil 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100