Powerplay tips fredag 23 oktober 2020

Hockeyallsvenskan och National League från Schweiz står på menyn då vi glider in i löningshelgen. Fredagens hockeymeny inleder med en underbar förrätt i Medelpad, huvudrätten spisas i Värmland medan vi tuggar i oss en underbar returmatch, ett klassiskt back-to-back-möte, mellan Zug och Zürich. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Timrå – Södertälje 1
Både Timrå och Södertälje glider in till denna batalj med varsina två segrar den senaste tiden. Timrå ställer numera upp med en lina bestående av Dahlén-Boqvist-Lundeström. Den trion skojar man inte bort. Det är målgaranti varje match när dessa herrar finns på planen. Kan Södertälje med okej form kunna stoppa medelpadingarna nu? Knappast troligt även om det sett allt bättre ut för SSK där Anton Heikkinen imponerade mot Karlskoga och gubbar som Bailey, Fagemo och Vejdemo med flera håller hög klass. Ettan duger gott ensam i Timrå.

2. Almtuna – AIK X
Strax bakom Björklöven i den absoluta toppen hakar Almtuna på i jakten om topplaceringarna. Uppsalas hockeystolthet känns ruskigt spännande med en pånyttfödd Hanses i målet, Emil Berglund framåt och Marcus Karlström som defensiv fältherre. AIS skrinnar ut på isen i Bilhallen med en klockren 3-0-skalp i ryggen mot MODO. AIK har också en 3-0:a med sig norrut. Gnagarna ska nog tacka sin lyckliga stjärna och målvakten Claes Endre för den segern. Tingsryd vann nämligen skotten med brutala 39-11 på Hovet utan att få hål. Ettan känns trolig men till procent över 50 är det inte rimligt att gå alltför hårt åt värdarna. Här är det en helgardering som får plockas fram redan från start.

3. BIK Karlskoga – Björklöven 1
Kvällens knallkork smäller vi av i Karlskoga. Nobelhallen är en rätt motbjudande arena att komma till som bortalag och det är något som Björklöven ska få erfara. Löven gnuggar på i topp och kan stolt visa upp sex raka treor och en rätt överlägsen serieledning. Vissa skalper har dock suttit rejält hårt åt och i matcherna mot Vita Hästen och Västervik var det ruggigt nära poängtapp. Innan BIK föll mot Södertälje i förra omgången hade värdarna fyra raka segrar varav tre med nollan bakåt intakt. Det finns definitivt fog för oro hos gästerna och ettan ska vara ett tecken som snabbast möjligt målas ner.

4. MODO – Vita Hästen 2
Fyra poäng hittas på MODO:s konto hittills och med dessa siffror är övikarna jumbo i Hockeyallsvenskan. Coach Ville Nieminen hänger troligen redan löst och frågan är hur många matcher till som styrelsen och fans har tålamod med finländaren. Vita Hästen har bjudit på riktigt fin hockey inledningsvis och briljante Marcus Sörensen är en gubbe som på egen hand kan avgöra mot vilket lag som helst. Tvåan gillas skarpt i Fjällräven och med X2 på lite större bongar är vi i hamn.

5. Västervik – Mora X
Från östkusten i norr till östkusten i söder. Västervik har haft marginalerna emot sig på slutet. Tre raka uddamålsförluster finns noterat för Karlins manskap. Den senaste i raden, mot just Mora borta. Masarna vann efter straffar där Victor Öhman tryckte in kvitteringen efter att VIK plockat sin keeper Felix Sandström. Starkt såklart men ändå en förlust. De röda dalkarlarna känns på det hela taget starkare och har ett par gubbar som kommer leda MIK till minst poäng nu. X2 räcker.

6. Tingsryd – Väsby 1
Ett sista stopp i Sverige då vi förflyttar oss inåt landet från Västervik och hamnar i Tingsryd. Nelson Garden Arena ska kvällen till ära husera sina hjältar i TAIF och nykomlingen från Väsby. Gästerna har fått med sig två segrar så långt men laget känns ojämna och har har ett försvarsspel som inte riktigt håller på denna nivå. Värdföreningen å sin sida fick smaka torsk i Stockholm under onsdagen men sett till spelet var det en smått galen 0-3-förlust som de råkade ut för. Smålänningarna spelade i mångt och mycket ut AIK men fick inte dit pucken. Kommer Tingsryd upp i normal prestation vinner laget. Ettan kan därför spikas utan sämre samvete hela vägen upp till 70 procent.

7. Lugano – Davos 1
Davos stod för en rejäl urladdning då laget mötte Rapperswil i föregående fajt. 9-2 slutade mötet där förstalinan med Ambuhl-Corvi-Wieser svarade för hela elva poäng. Lugano borta blir dock en tuffare uppgift för Nygren och gänget. Hemmalaget kommer visserligen från två raka torsk men har en härlig inbördes trend på sin egen is. Sex av de sju senaste bataljerna i Cornèr Arena har slutat med seger för Pelletiers manskap. Det kommer mest troligt utses en vinnare efter 60 minuter även nu, med ettan på mindre system och gaffeln (etta-tvåa) på större är vi i hamn.

8. Zug – ZSC Lions X
Vi smaskar i oss kupongens sista match från Zug. Detta är ett back-to-back-möte då lagen under torsdagens slogs om poäng i i Zürich och vi kan nog räkna med en hel del slitna kroppar då mindre än 24 timmar gått sedan lagen senaste spelade. Lejonen huserar i topp i en haltande tabell och vi kommer nog få se dessa gäng vara med och bråka i toppen över tid. ZSC har klass i Roe, Krüger, Andrighetto med flera medan Zug kontrar med gubbar som Hofmann, Klingberg och Thorell. Vi börjar med X2 men tar för säkerhets skull med alla tecken när storleken på systemen växer till sig.

Kassaskåpet! – Tingsryd
Smålänningarna ser rätt bra ut och gör bra prestationer även utan att poängen trillar in i den takt de borde. Mot Väsby vinner Tingsryd. Stabil spiketta.

Varningen! – Karlskoga
BIK blir av allt att döma streckade runt 20 procent och det är på tok för lågt. Detta är en troligen jämn batalj och då måste såklart de blåvita med. Fint drag!

36 rader
1. Timrå – Södertälje 1
2. Almtuna – AIK 1X2
3. Karlskoga – Björklöven 1X2
4. MODO – Vita Hästen 2
5. Västervik – Mora X2
6. Tingsryd – Väsby 1
7. Lugano – Davos 1
8. Zug – ZSC Lions X2

216 rader
1. Timrå – Södertälje 1
2. Almtuna – AIK 1X2
3. Karlskoga – Björklöven 1X2
4. MODO – Vita Hästen X2
5. Västervik – Mora X2
6. Tingsryd – Väsby 1
7. Lugano – Davos 12
8. Zug – ZSC Lions 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100