Powerplay tips fredag 23 februari 2024

Superfredag i Hockeyallsvenskan står på agendan där första nedsläpp sker redan 18:00. Noterade därför PP-kupongens tidiga spelstopp. Brynäs – Karlskoga är en av kvällens höjdare tillsammans med 08-derbyt från Scaniarinken och den första SDHL-kvarten mellan Djurgården och Frölunda. Mot åtta rätt!

Spelstopp 17:59

1. Björklöven – Västerås 1
Det var sannerligen inte vackert, men det struntade nog Karl Helmersson i. De tre poängen borta mot Tingsryd var det viktiga och spikar definitivt Västerås i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Truppen är som bekant riktigt brandskattad efter klubbens utförsäljning på deadline day och får oerhört svårt att hämta något mot ett laddat Löven. Värdarna gjorde en strålande match mot Kalmar senast och lär inte ha några problem med motivationen. Tre pinnar är nämligen det enda som räknas för att topp 4-chansen ska leva vidare. Ettan spikas hela vägen upp till 65 prollar.

2. Brynäs – BIK Karlskoga X
Karlskogas offensiv fortsätter att blomstra. Frölunda-lånet Otto Stenberg noterades för ännu en kasse när värmlänningarna vände 0-1 till en tydlig 5-2-skalp hemma mot formstarka AIK. För Brynäs började vistelsen i Jämtland på sämsta tänkbara sätt. Den nya keepern Jared Coreau släppte in de två första skotten och hade uppenbara problem med både positionering och returkontroll. Gästrikarna vände sedermera på baletten och vann med 6-4, men fick Johan Larsson avstängd (tre matcher). Som BIK lirar för stunden ligger en skräll i korten – alla tecken!

3. Kalmar – Mora 2
Genom att knäppa Djurgården på näsan tog sig Mora upp på fjärde plats i tabellen. Yetman fortsätter att ösa in mål och med tre producerande kedjor kan masarna göra en hel del skada även i ett slutspel. Det kommer även att spelas slutspelshockey i Hatstore Arena, mot alla odds. Nykomlingarna har charmat ligan med sitt uppoffrande spel och spännande offensiv. Bakåt är det däremot svängdörrar och utan Erik Norén har KHC torskat mot Löven och tappat poäng mot jumbon Västervik. Att värdarna ska få med sig tre poäng är ett långskott – X2 räcker.

4. Västervik – Almtuna X
Genom att hålla jämna skär mot Kalmar visade Västervik att de inte tänker lägga sig ner och dö. Cédric Desruisseaux gjorde avtryck direkt i debuten och kommer att bli en viktig pjäs för VIK:s offensiv, i såväl fem mot fem som i powerplay. Ciernik är en annan vital pusselbit som äntligen är tillbaka i speldugligt skick. Almtuna tog gruvlig revansch på sig själva efter 0-10-debaclet i Karlskoga genom att betvinga SSK på hemmais. Kimbys djärva drag att plocka ut keepern i sudden gav betalt (2-1). Något bländande anfallsspel bjuder AIS sällan på, i synnerhet inte nu när flertalet tongivande spelare lämnat för andra uppdrag. Hela spannet nyttjas på östkusten.

5. AIK – Nybro 2
AIK hade föga förvånande svårt att ladda om efter den förlösande derbyvinsten mot Djurgården. Richard Gynge satte visserligen Gnaget i förarsätet borta mot Karlskoga, men resten av kvällen blev en mörk historia för de gulsvarta (2-5). En bättre prestation ligger nära till hands, men det innebär inte att Nybro ska räknas ut på förhand. Gästerna slåss trots allt för att nå slutspel och är kapabla att slå samtliga lag i ligan. Tex Williamsson ryktas vara tillbaka mellan stolparna och kan mycket väl stänga igen butiken på Hovet. X2 är ett spännande drag när ettan målas till månen.

6. Tingsryd – Östersund 1
Den minst sexiga bataljen på kupongen hämtas från Tingsryd där respektive lags öde definitivt beseglas vid en torsk. TAIF fick inte med sig någon poäng trots två bra insatser mot Mora föregående helg och senast körde Olsson, Harju och gänget rakt in i Västerås försvarsmur. 1-4 speglade visserligen inte matchbilden, men det var inte första gången smålänningarna sköt med blött krut i Dackehallen. Östersund målade fyra gånger och var mycket nära poäng. Tappet av stjärnbacken Anderberg (avstängd) är dock ett enormt avbräck. Dra från vänster och så långt cashen räcker.

7. Södertälje – Djurgården 1
Toppstriden intensifierades då både Djurgården och Södertälje gick på varsin mina. Djurgården såg länge ut att vara på väg mot tre pinnar hemma mot Mora, men släppte in en sen kvittering och föll sedan på straffar. Södertälje fick liksom DIF nöja sig med en pinne borta mot Almtuna. Under matchens inledande 30 minuter skapade SSK tillräckligt för att näta 3-4 gånger bakom Hanneborg i AIS-kassen. Endast en puck slank in och Tälje föll efter sudden (1-2). Medan gästerna saknar ett par tunga pjäser, däribland Krüger, ser SSK:s truppläge bra ut och som strecken fördelas lockar spiken till vänster.

8. Djurgården – Frölunda 2
SDHL-slutspelet tar sin början under fredagskvällen och kvartsfinalen mellan Djurgården och Frölunda är utan tvekan det mest ovissa på förhand. Lagen gick segrande ur två inbördes duster vardera under grundserien. FHC vann de två senaste och äntrar kvarten i bättre form. Gästerna får tillbaka Lundin och Vesa tidigare än vad prognosen visade initialt. En mycket skön boost för FHC som på pappret är strået vassare än Järnkaminerna vars hopp ställs till målvakten Ida Boman. Göteborgskorna kopplar greppet om serien per omgående – tvåa!

Kassaskåpet! Björklöven
Västerås lyckades kriga till sig en trea borta mot Tingsryd utan att för den delen övertyga i spelet. Mot ett hungrigt Löven drar Helmerssons manskap riktigt tunt. Singlad etta!

Varningen! Nybro
AIK föll tungt borta mot Karlskoga senast och är knappast att lita på till rådande procent. Med “Bingo-Tex” tillbaka i buren räknar vi inte ut Nybro på förhand. Fin högersida till magiskt värde.

108 rader
1. Björklöven – Västerås 1
2. Brynäs – Karlskoga 1 X 2
3. Kalmar – Mora X 2
4. Västervik – Almtuna 1 X 2
5. AIK – Nybro X 2
6. Tingsryd – Östersund 1 X 2
7. Södertälje – Djurgården 1
8. Djurgården – Frölunda 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100