Powerplay tips fredag 2 april 2021

En SHL-match från Göteborg är det som bjuds från vår högsta liga idag. Den betyder inte speciellt mycket så mest fokus blir det på Allettan där vi har hela sex matcher. Kupongen avslutas med en semifinal från ryska KHL. Det finns en del värde denna fredag och det ska vi försöka ta vara på.

Spelstopp 14:59

1. Frölunda – Växjö 2
Först ut är SHL. Sista omgången för Frölunda medan Lakers har en match kvar efter denna. Indianerna är tre poäng före Färjestad och de behöver en pinne för att säkra sjundeplatsen, vilket gör att de i sådant fall ställs mot Djurgården i åttondelsfinal. Växjö säkrade seriesegern i Gävle i onsdags och kan nu spela utan press. De stod för en av säsongens bästa insatser senast då Brynäs städades av med 5-1. Lurig match då poängen inte är så viktiga och fokuset bör ligga på slutspelet. Gaffeln (1-2) bör räcka långt.

2. Dalen – Mariestad 1
Det var bortalaget som tog det första mötet efter en tajt 3-2-match. Det var också Mariestad som dominerade matchen i spel fem mot fem men där Dalen var heta i powerplay. Mariestads assisterande tränare var väldigt nöjd med lagets spel och prestation. Han lyfter fram det som en lagseger där alla följde deras gameplan. Jönköpingslaget har nu kniven mot strupen och måste vinna för att säsongen inte ska vara slut. Favoriter på hemmaplan ska de vara men det är relativt knappt. Börja från vänster och gardera efter storleken på plånkan.

3. Forshaga – Visby/Roma 2
Forshaga slutade på tredje plats i Allettan Norra och är favoriter i den här matchserien, lite väl stora sådana dock. Någon större nivåskillnad ska det inte vara. Värmlänningarna vann förvisso på Gotland med 6-2 och har nu två chanser på sig att avgöra på hemmaplan. Visby/Roma imponerade i den förra omgången då de vann både hemma och borta mot Halmstad Hammers. Gästerna har en hög höjd i spelet och nu när hemmalaget ser ut att streckas till månen är det läge att försöka jobba in skrällen! Detta måste streckas från högerfilen.

4. Huddinge – Östersund 2
Den här matchserien kändes helt öppen på förhand men Östersund gick verkligen på knock direkt och vann i tisdags med hela 6-0 uppe i Jämtland. De hade två tvåmålsskyttar i form av Carl Skärström och Elias Bjuhr. Tr��naren i Huddinge, Peter Nylander, var så klart inte nöjd och han hoppas nu att grabbarna går ut och kör istället för att spela ångestfyllt. Även om första matchen gick lätt så är det en helt ny fajt som väntar nu och det känns väldigt jämnt. Vi kör på det säkra spåret och tar med alla tecken.

5. Hudiksvall – Piteå 1
Hudiksvall avslutade serien med nio raka vinster. Tufft då att åka på pumpen i det första mötet uppe i Norrbotten i tisdags. Alldeles för många utvisningar tyckte tränaren Magnus Nilsson och då blir det svårt att vinna hockeymatcher. Hudik är i grunden ett bättre lag än Piteå vilket tabellplaceringarna i grundserien vittnar om. Laget från Hälsingland blev tvåa medan Pite slutade på en åttonde plats och har tagit sig hit via 2-0 i matcher mot Vallentuna i Play In. Pressen är dock på hemmalaget då de måste vinna medan norrbottningarna kan gå in och köra. Vi spikar ettan, dels på grund av favoritskapet och för att den är understreckad.

6. Teg – Troja/Ljungby 1
I Umeå är det läge att försöka jobba in en knall. Troja/Ljungby är inte på samma nivå som för ett par år sedan. Gästerna avslutade Allettan Södra riktigt svagt, en serie där de rödvita slutade på minusmålskillnad. Tegs SK tog ledningen i det första mötet men Troja vann till sist med hela 7-1. Att det ska bli liknande siffror i Västerbotten är långsökt. TSK har mer att ge än vad det första mötet vittnar om. Det finns trots allt en del rutin från både SHL och Hockeyallsvenskan i hemmalaget. Andre Nordstrand har flera säsonger i Karlskrona under bältet, han kan mycket väl avgöra detta, likaså Elias Edström som är på lån från Björklöven. Ettan först, tvåan sedan.

7. Vimmerby – Mörrum 1
Kanadicken Todd Winder blev stor matchhjälte för sitt Vimmerby HC då han gjorde matchens enda mål i den första bataljen som spelades i Blekinge. En knapp men rättvis seger. Detta var smålänningarnas sjunde raka triumf på bortais. Mörrum GoIS slutade elva pinnar bakom Vimmerby i Allettan Södra och lite talar för att besökarna ska lyckas vända på det här. Senaste gången lagen möttes i Vimmerby var i januari, då vann hemmalaget komfortabelt med 4-1. Ett av målen då gjordes av kanadicken Winder. Han kan även avgöra detta. Etta!

8. CSKA Moskva – SKA St. Petersburg X
Ryska KHL är framme vid semifinalerna där vinnaren av Western Conference, CSKA Moskva, ställs mot tvåan SKA St. Petersburg. De tidigare mötena under säsongen har varit jämna och mycket talar även för att detta blir tajt. SKA vann sin kvartsfinal rätt bekvämt med 4-1 i matcher mot Dynamo Moskva, därmed har gästerna fått en veckas vila. CSKA hade en tuffare kvart som sammanlagt slutade 4-3 mot Lokomotiv Yaroslavl. I den avgörande drabbningen vann huvudstadslaget med 2-0, till stor del tack vare en storspelande Lars Johansson i buren. Återstår att se om Lasse kan vinna kampen under fredagen mot Magnus Hellberg som troligtvis vaktar St. Petersburgs kasse. Ovisst, här behövs alla tecken.

Kassaskåpet! Vimmerby
Vimmerby har ett mentalt övertag på Mörrum. Smålänningarna vann det första mötet och har nu tre raka segrar mot GoIS under 2021. Favoriten pallar återigen för trycket!

Varningen! Visby/Roma
Någon större nivåskillnad ska det inte vara mellan värmlänningarna och öborna. Nu när allt värde finns på underdogen måste ”storfavoriten” försöka fällas!

36 rader
1. Frölunda – Växjö 1 2
2. Dalen – Mariestad 1
3. Forshaga – Visby/Roma 2
4. Huddinge – Östersund 1 X 2
5. Hudiksvall – Piteå 1
6. Teg – Troja/Ljungby 1 2
7. Vimmerby – Mörrum 1
8. CSKA Moskva – St. Petersburg 1 X 2
216 rader
1. Frölunda – Växjö 1 2
2. Dalen – Mariestad 1 X
3. Forshaga – Visby/Roma 1 X 2
4. Huddinge – Östersund 1 X 2
5. Hudiksvall – Piteå 1
6. Teg – Troja/Ljungby 1 2
7. Vimmerby – Mörrum 1
8. CSKA Moskva – St. Petersburg 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100