Powerplay tips fredag 19 februari 2021

Vi ett spännande Powerplay att sätta tänderna i denna fredagskväll. Hockeyallsvenskan, Allettan och National League formar denna kupong som innehåller flertalet understreckade favoriter. Läge att minska storleken på systemet och skruva upp radinsatsen således. Lycka till!

Spelstopp: 17:59

1. Almtuna – AIK X
Man får onekligen positiva vibbar om AIK som går urstarkt i Hockeyallsvenskan och ståtar med poängplock i hela tolv raka matcher. Dessutom har Anders Gozzi, äntligen får man lov att säga, tackat för sig. Ny sportchef blir unge Christoffer Malm som under de senaste åren figurerat som stöd till Chris Abbott i Rögle. Spännande! Sett till de sportsliga har prestationerna varit upp och ner på slutet och någon dans på rosor i Uppsala lär det knappast bli. Almtuna kommer från två raka segrar mot MODO och har dessutom kryddat truppen med ett par spännande namn inför slutspurten. Med sunda streck åker hela spannet in i studentstaden. 1X2.

2. Västervik – Kristianstad 1
Efter en framgångsrik roadtrip i Norrland, där Krisitanstad först slog tillbaka MODO i Övik och 24 timmar senare höll jämna skär med Timrå, kammade skåningarna noll hemma mot Vita Hästen. Micke Gaths pågar lyckades tappa en 2-0-ledning till torsk 2-3 i den sista akten. Play Out hägrar för gänget från handbollsstaden, i synnerhet då de spelar merparten av kvarvarande matcher på resande skridsko, där man är sämst i klassen. Efter två raka nollor i Plivit Arena lär Västervik vara rejält revanschsugna och med både Öhman och Gropp tillbaka på isen ligger ettan klart närmast till hands.

3. Vita Hästen – Timrå 2
Timrå reser ner till Östergötland som överlägsen serieledare och tar sig faktiskt upp på 100 poäng om de vinner i Himmelstalundshallen, trots att tiotalet omgångar återstår. Medelpadingarna dras med ett par skador och avstängningar. På frånvarolistan syns bland annat Hardegård, Walli Walterholm och Lodin. Det är förvisso inga dussinlirare, men Fredrik Andersson kommer ändå kunna mönstra två starka formationer som efter fem spellediga dagar torde orka spela mycket. Vita Hästen är seriens näst sämsta lag på egen is och när tvåan just nu streckas förmånligt åker spikklubban fram.

4. Björklöven – Väsby 2
Efter sex raka nederlag fick Väsby äntligen segerjubla i föregående omgång sedan jumbon lagt Mora på rygg med 4-3 i Dalarna. Stor segerorganisatör för nykomlingarna blev Johannes Nilsson med sina dubbla fullträffar. Hela kedjan med med nämnda Nilsson, Rommel och Bittner gjorde en av sina bättre matcher för säsongen. Vilda Väsby har numer två stekheta formationer. Gästerna har redan besegrat Björklöven vid två tillfällen denna säsong och en ny skalp skulle rensa bort en drös med kuponger. Vi plockar med samtliga tecken och jobbar in högersidan.

5. Mörrum – Skövde 1
I Blekinge ska Mörrum och Skövde fäktas om viktiga poäng under fredagskvällen. De hemmahörande Laxarna har fått upp ångan efter en medioker start på sejouren i Allettan Södra. Värdarna glänser med tre raka segrar och ser för tillfället bättre ut än flera lagen ovan i tabellen. Skövde har haft otur med skador och gått på pumpen i fyra av de fem senaste matcherna. Skarpskytten Henrik Thegel var tillbaka i laget mot Mariestad senast, men det blev trots det inga poäng för västgötarna som får agera tydliga underdogs i Jössarinken. Trolig hemmaseger.

6. Hudiksvall – Forshaga 2
Uppstickaren Forshaga har gjort en strålande säsong genom att kvalificera sig för Allettan. Väl där har värmlänningarna fortsatt på inslagen väg och återfinns just nu på den sjätte och sista direktplatsen till slutspelet. Leksandsprodukten Oliver Kandergård och Viktor Lennartsson är två lirare som visat framfötterna för FIF. Hudiksvall har via tre raka segrar klättrat upp till en andraplats i tabellen. Glada Hudik fick dock slita hårt för poängen borta mot jumbon Tyresö Hanviken häromsistens och blir alldeles för högt streckade nu. Börja med tvåan och gardera efter plånbok.

7. Bern – Lausanne 2
Den anrika klubben Bern, som prenumerant på finaler och titlar under 2000-talet, kommer från en blytung säsong och löper stor risk att missa slutspelet. Förra veckan valde Ted Brithén att utnyttja en klausul i kontraktet och flytta hem till Sverige. Ett minst sagt tungt tapp för de så kallade Björnarna. Lausanne, har likt Bern haft enorma bekymmer med Corona under säsongen, men ändå lyckats hålla uppe spelet på ett hyfsat sätt och kommer vara en spännande joker i slutspelet senare i vår. Lausanne är i grunden ett bättre lag och vann det senaste mötet lagen emellan med klara 7-1. Strecka från höger.

8. Servette – Rapperswil 1
Kupongens sista batalj väntas bli en ensidig sådan när formstarka Servette gästas av Rapperswil. Örnarna, som värdarna kallas för, kommer från två blytunga skalper mot Davos och Zürich där svenskduon Omark/Tömmernes hade fingret med i spelet vid fem av lagets totalt åtta mål. Rapperswil fick i sin tur respass av Fribourg med hela 3-9 i tisdags och har dessutom frågetecken för ett par ordinarie backar. Att Lakers ska orka stå emot ett slutspelsjagande Servette känns föga troligt. Ettan spikas utan snack!

Kassaskåpet! – Servette
Servettes formkruva pekar uppåt efter fyra segrar sista fem matcherna. Rapperswil är i sin tur helt under isen efter 3-9 i baken mot Fribourg. Given spiketta i Genève.

Varningen! – Väsby
Väsby lyckades hålla ihop spelet kriga till sig en viktoria borta mot Mora. ”Grisarna” har spelat jämnt och besegrat Löven tidigare. Mycket intressant tvåa i A3 Arena!

36 rader
1. Almtuna – AIK 1X2
2. Västervik – Kristianstad 1
3. Vita Hästen – Timrå 2
4. Björklöven – Väsby 1X2
5. Mörrum – Skövde 1
6. Hudiksvall – Forshaga X2
7. Bern – Lausanne X2
8. Servette – Rapperswil 1

216 rader
1. Almtuna – AIK 1X2
2. Västervik – Kristianstad 1X
3. Vita Hästen – Timrå 2
4. Björklöven – Väsby 1X2
5. Mörrum – Skövde 1X
6. Hudiksvall – Forshaga 1X2
7. Bern – Lausanne X2
8. Servette – Rapperswil 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100