Powerplay tips fredag 16 oktober 2020

Svensk hockey kombinerat med tre matcher från Schweiz blir fredagens utmaning. Hockeyallsvenskan ståtar bland annat med en back-to-back-fajt i Ö-vik då MODO ska försöka ta säsongens första skalp. Väsby blir kupongens stora skrälldrag medan Karlskoga känns som en stabil spik ute i de värmländska skogarna. Nu kör vi!

Spelstopp: 18:59

1. Vita Hästen – Timrå X
Filip Cruseman stal delar av showen i Bilhallen i Uppsala häromsistens då Almtuna besegrades med 3-1. Två strutar trycktes in av den tidigare Karlskrona-spelaren och de östgötska hästarna känns spännande överlag i år. Timrå verkar ha en del bekymmer när det kommer till sin fixstjärna Jonte Dahlén som stod över mötet med Tingsryd senast efter en smäll mot Västerås i matchen innan. Mot TAIF blev det förlust för medelpadingarna och nog kan det upprepas nu. Alla tecken blir därför en tidig och stabil lösning.

2. MODO – Kristianstad 2
Det vill sig inte för MODO. Ö-vikarna var skott- och delvis spelmässigt totalt slaktade i bortamötet med Kristianstad där skotten till slut stannade på 57-27 till skåningarnas favör. Anthony Peters hade en minst sagt svettig afton och kunde glädjas åt en pinne i alla fall. Returmatch nu och det känns som ett dylikt scenario inte är helt osannolikt. Miketinac, Flood med flera i det grönvita lägret känns hetare för tillfället och senaste gången lagen möttes i Fjällräven gjorde faktiskt gästerna fem mål. En böljande batalj att vänta där gaffeln gör sig allra bäst. Etta-tvåa.

3. BIK Karlskoga – Södertälje 1
Två herrskap som absolut ska kunna vara med och fajtas på övre halvan är BIK och Södertälje. Spelmässigt har lagen varit sisådär men efter två raka skalper känns ändå Karlskoga på gång. 5-0 borta mot Väsby imponerar. En match där värmlänningarna hade fem olika målskyttar vilket visar på fin bredd. SSK föll hemma mot Mora efter straffar. Inte fy skam och visst ska laget från Kringelstaden kunna stå upp bra här. Ettan verkar ändå hamna i trakterna runt 45 vilket är en fullt tillräcklig nivå för att spika av Bikarna.

4. Mora – Tingsryd 1
Mora ser bra ut under Johan Hedbergs regi. Carlsson-Ljunggren-Persson är en lina som de flesta hockeyallsvenska klubbarna bara kan sukta efter. MIK har ännu inte fått på näbben inom 60 minuter hockey och det är en trend som bör stå sig även efter mötet med Tingsryd. TAIF vann visserligen hemma i Nelson Garden Arena mot Timrå för bara ett par dagar sedan och har startat upp säsongen helt okej. I Smidjegrav blir det tufft att lösa pinnar och med 1X står vi oss bra hela vägen in i kaklet.

5. Västervik – Väsby 2
Väsby kunde inte svara på 3-1-segern mot AIK på ett förtjänstfullt sätt utan föll med solklara 0-5 mot Karlskoga. Henke Lundberg hade inte sin bästa dag mellan stolparna men samtidigt hade mer hjälp inte hade skadat när keepern ställdes mot sitt gamla gäng. Västervik har bara hunnit lira tre matcher hittills, Karlins manskap har vunnit samtliga och därmed gjort en fin start på säsongen. Att ettan ska skena iväg till extrema höjder är däremot inte korrekt och en bra dag kan absolut Väsby hota. Skrälltvåan måste därför med omedelbart.

6. Rapperswil – Servette 2
Schweiz blir sista anhalt för dagen. Rapperswil kunde inte riktigt bjuda på samma klang och jubel-föreställning mot ZSC Lions häromsistens som när laget enkelt besegrade Ambri med 5-1 omgången innan. Lejonen vann med 2-1 och därmed har värdarna torskat tre av de fyra första fajterna. Servette är ett i grunden bättre hockeylag och har pjäser som Omark och Tömmernes bland annat. Senast lagen möttes vann också Genève-laget med klara 5-1. Tvåan först.

7. SCL Tigers – Ambri 1
Ambri-Piotta lyckades lösa en 3-2-seger direkt efter det tuffa 1-5-nederlaget mot Rapperswil. Som vanligt fanns viktiga D’Agostini med i målprotokollet när Servette lades på rygg. SCL Tigers har bara spelat två matcher inledningsvis, det är dubbla förluster som noterats för Tigrarna. Kollar vi historiskt är det med visst bekymmer Ambri spelar hockey på bortaplan och laget trivs allra bäst i sin egen hall. Senaste mötet lagen emellan i IlfisStadium slutade också med en seger för hemmalaget. Ettan känns därför som ett skapligt spikförslag.

8. ZSC Lions – Bern X
Ett sista stopp ska ske i Zürich. Lions har börjat stabilt och löst poäng i fyra av de fem inledande bataljerna. Rikard Grönborg tränar numera värdarna och till sitt förfogande har han bland annat Roe och Andrighetto som är riktigt fina gubbar på National League-nivå. Nu är det dags för Bern att skrinna in på isen för att utmana. Gästerna har svenskt i fören med Ted Brithén som visat att han minsann kan producera även utanför Sveriges gränser. Gästerna har varit ett topplag i många år och kommer säkert vara där uppe och slåss även denna säsong. En hårt spelad etta måste såklart garderas. 1X först där alla tecken åker med på större bongar.

Kassaskåpet! – BIK Karlskoga
Något kassaskåp kanske det inte är men Karlskoga har sett bra ut två matcher i rad och öser dessutom in mål. Till drygt 45 procent är det en stabil spik.

Varningen! – Väsby
Nykomlingen får inget som helst förtroende av svenska folket, då är det läge att testa att gå emot. Västervik är bra men inte omänskliga. Ruggigt skrälltecken.

36 rader
1. Vita Hästen – Timrå 1X2
2. MODO – Kristianstad 12
3. Karlskoga – Södertälje 1
4. Mora – Tingsryd 1
5. Västervik – Väsby 1X2
6. Rapperswil – Servette 2
7. SCL Tigers – Ambri 1
8. ZSC Lions – Bern 1X

216 rader
1. Vita Hästen – Timrå 1X2
2. MODO – Kristianstad 12
3. Karlskoga – Södertälje 1
4. Mora – Tingsryd 1X
5. Västervik – Väsby 1X2
6. Rapperswil – Servette X2
7. SCL Tigers – Ambri 1
8. ZSC Lions – Bern 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100