Powerplay tips fredag 13 november 2020

Corona har slagit till mot Hockeyallsvenskan och därför bjuds vi bara på tre matcher. Ett nyvaket MODO åker till Södertälje och hoppas få med sig poäng. I Sundsvall ska Väsby försöka störa ett väldigt formstarkt Timrå. Västerås och Västervik möts för tredje gången på kort tid. Två matcher från Hockeyettan östra och tre matcher från alplandet Schweiz avslutar kupongen. Häng på!

Spelstopp: 18:59

1. Södertälje – MODO 2
Patrik Karlkvist gjorde comeback i den röda dressen och gjorde direkt två poäng. Stjärnan ska försöka frälsa MODO och ta de uppåt i tabellen. Bortaspelet har sviktat, men samtidigt har MODO bara spelat tre bortamatcher och tagit poäng i två av dem. Södertälje har börjat säsongen bra, de har tagit poäng i de fem senaste matcherna. I onsdags blev det tre poäng när Kristianstad besegrades med klara siffror. Det blev till slut 9-1. När lagen möttes för nio dagar sedan blev det 3-3 och matchen fick avgöras i förlängning där MODO vann. Södertälje riskerar att bli överstreckade. Ta med alla tecken.

2. Timrå – Väsby 1
I Sundsvall tar Timrå emot nykomlingen Väsby. Hemmalagets match i onsdags blev sent inställd, så laget fick åka buss tur och retur Uppsala. Laget jagar sin tionde raka seger. Under denna tid har Timrå målskillnaden 28-7. Mycket imponerande och TIK formstarkast i Hockeyallsvenskan. Vilda Väsby står på andra sidan idag och de har främst varit virriga Väsby. Defensivt ser det inte bra ut alls. De tre senaste matcherna har laget släppt in 15 mål. Timrås offensiv med spelare som Dahlén, Lööke och Lundin kommer ha lekstuga i offensiv zon. Det är en sju matchers kupong. Det är bara att spika av Timrå trots hård streckning

3. Västerås – Västervik 2
Lagen möts för tredje gången på en vecka. De två tidigare matcherna har slutat oavgjort. I den första matchen var Västervik det klart bättre laget och skapade betydligt mer än Västerås men kunde inte få in pucken bakom Emil Kruse. I onsdags var det omvänt då Västerås var det bättre laget men de kunde inte få in mer än en puck bakom burväktaren Marmenlind i Västervik. Troligen en ny jämn match att vänta. Västerås har haft problem med att få offensiven att producera. Västerviks toppar i bröderna Davidsson och Jonsson-Fjällby är starka och bör ge smålänningarna en chans att vinna. Plocka med krysset på större system.

4. Hudiksvall – Huddinge 2
Toppmöte i östra Hockeyettan. Hudiksvall har tagit fyra raka segrar, hemma i Glysis har laget ännu inte tappat poäng. De har den imponerande målskillnaden 29-10. De har dock inte mött något topplag på hemmais ännu. Nu kommer Huddinge på besök. Talangfabriken har inlett säsongen strålande. De har vunnit samtliga matcher och spelet har varit bra. Kedjan med Jonasson, Frantz och Blomqvist har varit fantastisk. De har gjort 53 poäng tillsammans på nio matcher. Det är i snitt på 5,88 poäng per match. En rolig match väntar, gaffeln (1-2) räcker långt.

5. Vallentuna – Enköping 1
Vallentuna har börjat säsongen riktigt knackigt. Främsta anledning är att det har blivit väldigt få matcher för laget. Anledningen är såklart att det har varit Corons i föreningen. Mot Huddinge senast hängde Vallentuna med bra i två perioder. I tredje gick Huddinge ifrån och vann matchen med 4-1. Enköping har överraskat positivt och ligger tvåa efter nio matcher. Men formen har dippat på slutet och det har blivit två förluster på tre senaste matcherna. I onsdags blev det en klar förlust borta mot Strömsbro. Bra läge för Vallentuna att plocka fler poäng. Ettan är en bra spik.

6. EHC Biel – Davos 2
I Schweiz tar ett formsvagt Biel emot ett lag på väg upp, nämligen Davos. Magnus Nygrens gäng tog alla poäng senast när de besegrade Bern med 6-2. Davos har haft problem med corona och laget har bara spelat sex matcher. Men tre av de fyra senaste har det blivit poäng. Gemensamt för dessa fyra matcher är att Joe Thornton har spelat samtliga matcher. Biel har också haft uppehåll till följd av corona. På hemmais har Biel haft problem. Det har enbart bli en enda seger, och den kom i första omgången. X2 räcker långt.

7. Ambrì – Bern 1
I Pista la Valascia släpps pucken mellan Ambri och Bern. Hemmalaget har haft en tung start på säsongen. Laget står på två segrar efter tio matcher. Inte vad Ambri hade räknat med. Bern har inte heller haft en fantastisk start på säsongen. De har bara vunnit en tredjedel av matcherna. Ted Brithéns gäng hade större förväntningar på sig, och nu har de ett bra läge att vända på den negativa trenden. Båda lagen har dålig form och någon kommer lämna med en skön seger. Ta med alla tecken.

8. Servette – Zug 2
Två formstarka lag möts i Geneve. I Les Vernets är hemmalaget starka. Det har blivit tre segrar på fyra försök. Vinsterna har kommit mot lagen som tillhör botten av tabellen. Nu väntar ett tuffare motstånd. Dan Tagnes gäng ligger tvåa och har tagit poäng i sju av alla åtta matcher. Den VM-meriterande tjecken Kovar leder laget offensivt. Tillsammans med finske Alatalo styr de ett av de vassare powerplay i serien. Servette har talang i form av Linus Omark, forne NHL-spelarna Eric Fehr och Daniel Winnik. En oviss kamp som kan bjuda på flera olika matchbilder. Det är längesen Servette spelade så formen är svårtolkad. På mindre system funkar gaffeln (1-2), på större system plitar vi ner alla tecken.

Kassaskåpet! – Timrå
De ska bara köra över Väsby. Timrå är tillsammans med Björklöven det bästa laget i Hockeyallsvenskan. Väsby kommer tillhöra botten. Bara att spika TIK.

Varningen! – MODO
MODO inledde knackigt och tränare Nieminen valde att lämna. Sedan dess har laget blivit lite bättre. Ett lågt streckat MODO kan absolut störa Södertälje.

36 rader
1. Södertälje – MODO 1X2
2. Timrå – Väsby 1
3. Västerås – Västervik 2
4. Hudiksvall – Huddinge 12
5. Vallentuna – Enköping 1
6. EHC Biel – Davos 2
7. Ambrì – Bern 1X2
8. Servette – Zug 12

216 rader
1. Södertälje – MODO 1X2
2. Timrå – Väsby 1
3. Västerås – Västervik X2
4. Hudiksvall – Huddinge 12
5. Vallentuna – Enköping 1
6. EHC Biel – Davos X2
7. Ambrì – Bern 1X2
8. Servette – Zug 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100