Powerplay tips fredag 12 februari 2021

Fredag och goda möjligheter till lite extra slantar inför alla hjärtans dag. Det bjuds på en helsvensk kupong. Fem matcher från Hockeyallsvenskan där det är ett toppmöte i Småland. Ett bottenmöte i Örnsköldsvik där hemmalaget verkligen behöver vinna. Tingsryd har revansch att kräva i Upplands Väsby. Kupongen avslutas med tre matcher från Allettan. Häng med!

Spelstopp: 17:59

1. AIK – Björklöven 2
Björklöven är tillbaka i gott slag, två raka segrar mot Timrå följdes upp ytterligare en spelmässigt bra insats mot Tingsryd även om det blev förlust med 1-4. En match där de var det bättre laget men kunde inte omsätta spelövertaget i mål. Nu kommer de till Hovet och ska försöka packa ner några poäng i bussen på väg till Umeå. AIK kommer från en seger mot MODO där de var det bättre laget och tog rättvist med sig alla poängen. Gnaget har kommit igång på slutet och har faktiskt tagit poäng i nio raka matcher. Har Löven samma spel som de tre senaste så kommer AIK få problem. Tvåan är en trevlig spik om den håller sig under 50 procent.

2. Mora – Vita Hästen 2
Två lag som har haft omvända säsonger. Mora började tufft och låg länge i botten, men sista tiden har de lämnat träsket och ligger nu på övre halvan. Spelet har tagit ungefär samma resa. Senast spelade masarna ett dubbelmöte mot Södertälje, vilket resulterade i en vinst och en förlust och sett över två matcher var det rättvist. Vita Hästen såg riktigt bra ut i början av säsongen men har sjunkit som en sten genom tabellen. Spelmässigt ser det inte heller så bra ut. I onsdags var östgötarna minst ett nummer mindre än Timrå. Men det är många lag i serien som är det. Det finns kapacitet i bortalaget och att Mora ska få streck långt över 60 procent är helt galet. Gardera från höger.

3. Väsby – Tingsryd 2
Det händer saker i Väsby. Den ryske junioren Gogolev har lämnat för att testa lyckan i AHL. På backsidan har Worge Kreü lånats in från Linköping. Östgöten gjorde poäng i sin första match när han assisterade Johannes Nilssons reduceringsmål mot Västerås. En match som var avgjord efter halva matchen när “gurkorna” gjorde 5-1. Tingsryd lyckades besegra Björklöven med 4-1, där de gjorde tre mål på fyra skott i andra perioden. Senast smålänningarna var i Väsby dominerande de matchen men kunde inte få in pucken och fick åka hem tomhänta. TAIF kommer få stort förtroende och på mindre system är tvåan ändå en okej spik. På större är ettan ett trevligt komplement.

4. Västervik – BIK Karlskoga 1
Lagen mötte varandra i Värmland i helgen. Då vann Västervik med 7-4 i en match där allt gick in. Smålänningarna gick ifrån till 3-0 i första perioden och släppte aldrig taget om matchen. Så fort värmlänningarna reducerade gjorde de rödvita bara ett mål till. Det blev aldrig riktig nerv i matchen. Nu kommer Västervik från en bortamatch mot Kristianstad där det blev noll poäng trots att de var det spelförande laget. Karlskoga har varit spellediga sedan förlusten i helgen och kunnat titta på vad som gick snett då och försöka rätta till försvarsspelet framförallt. I Plivit Arena är Västervik ett solitt lag och släpper inte till många chanser, nu väntar en av de bästa offensiva lagen. Ta med alla tecken.

5. MODO – Kristianstad 2
MODO plockade in Magnus Sundquist i ett desperat försök att få igång spelet. På de tre matcherna har det blivit tre poäng. Först två borta mot ett formsvagt Vita Hästen, sen lyckades de sno åt sig en pinne mot Almtuna trots underläge med tio sekunder kvar. Mot AIK i onsdags såg det ganska lojt ut. Sundquist förespråkar en enkel och destruktiv ishockey. Kristianstad kommer till Örnsköldsvik utan några större förväntningar på sig och kan spela avslappnat. Seger senast mot Västervik där JVM-keepern Calle Clang stod på huvudet och visade att han absolut kan spela i SHL nästa säsong. MODO får väldigt stort förtroende av spelarna, vilket känns direkt felaktigt med nuvarande form. Låter ettan vara, X2 rensar fint.

6. Huddinge – Visby/roma 1
Södra Allettan är ett getingbo kring strecken. Där är båda dessa kombattanter huserar. Huddinge har större förväntningar på sig än den sjundeplats som laget ligger på i nuläget. Faktum är att laget har fem raka förluster, men fyra av dem har kommit på bortais. Visby/Roma har gått lite bättre och körde över Skövde senast med 5-0 där Ville Heikkinen smällde in två mål och assisterade till ett. Två av poängen tillkom i powerplay och det blir viktigt för Huddinge att hålla sig undan utvisningsbåset. Klarar stockholmarna av det bör det bli tre välbehövliga. Ettan är en vettig spik.

7. Dalen – Skövde 2
Vi tar oss en bit utanför Jönköping där vi hittar till Dalen där den gamle NHL-spelaren Per Gustafsson är coach. De tillhörde den västra ettan, en serie som de vann fyra poäng före Mariestad och sju poäng före dagens motståndare Skövde. Senast blev det förlust med 3-4 mot Troja/Ljungby, det var Dalens andra nederlag. Det finns hög kapacitet i laget, framförallt i förstakedja med Hirsch, Neubauer och Thörnberg. Skövde har inte haft en lika roliga start på Allettan och placerar sig faktiskt sist. De två segrar som västgötarna har tagit har varit i närtid och mot två topptippade lag i Karlskrona och samma Troja/Ljungby som Dalen förlorade mot sist. Hemmalaget kommer få väldigt stort förtroende och vi väljer att hela upp och jobba in skrällen.

8. Mariestad – Vimmerby 1
Kupongens sista match hämtas även den från södra Allettan. Mariestad åkte på sin andra förlust på de fem senaste mot Mörrum senast. Annars har västgötarna sett bra ut på hemmais. Det har blivit vinst i tre av fyra matcher. När det händer något framåt är oftast Lindén, Aronsson eller Olsson inblandade. Vimmerby har haft en bättre period på slutet och har faktiskt fem raka treor. På dessa fem matcherna har smålänningarna besegrat topptippade lag som Troja/Ljungby och Huddinge. Hemma är Mariestad ett snäpp bättre än på resande fot. Blir snålt streckade och finns fint värde på ettan som spikas på mindre system. Har du pengarna så kan alla tecken vara vettigt.

Kassaskåpet! – Björklöven
Umeålaget har sett mycket bättre ut sedan Kevin Poulin kom tillbaka. De var klart bättre än Tingsryd och nog borde det ha blivit tre poäng redan då. Tvåan är ett väldigt fint tecken.

Varningen! – Kristianstad
Skåningarna har några av de bästa backarna i hela Hockeyallsvenskan. William Pethrus och Erik Flood tvekar inte att följa med upp i anfallen. Något som bör störa ett redan virrigt MODO.

36 rader
1. AIK – Björklöven 2
2. Mora – Vita Hästen X2
3. Väsby – Tingsryd 2
4. Västervik – Karlskoga 1X2
5. MODO – Kristianstad X2
6. Huddinge – Visby/roma 1
7. Dalen – Skövde 1X2
8. Mariestad – Vimmerby 1

216 rader
1. AIK – Björklöven 2
2. Mora – Vita Hästen X2
3. Väsby – Tingsryd 12
4. Västervik – Karlskoga 1X2
5. MODO – Kristianstad X2
6. Huddinge – Visby/roma 1
7. Dalen – Skövde 1X2
8. Mariestad – Vimmerby 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100