Powerplay tips fredag 11 december 2020

Sverige och Schweiz står som värdnationer för samtliga åtta Powerplay-matcher. Riktigt fina skrälldrag ska jobbas in i första hand på svensk mark och i Hockeyallsvenskan. Väsby, Almtuna och framförallt Tingsryd har alla chans att stjäla poäng eller segrar av sina respektive motståndare. Nu kastar vi loss.

Spelstopp: 18:59

1. BIK Karlskoga – Tingsryd 2
Tingsryd såg påkopplade ut och kunde efter ett par mindre bra insatser vinna. Mora slogs tillbaka under onsdagen där bland annat kedjan med Elvenes-Nermark-Svensson såg jättebra ut. TAIF har också fått förstärkning. Gustav Olhaver är tillbaka i laget efter äventyret i MODO. Karlskoga fick åter lämna Timrå med en förlust av större art. 1-5 blev det nu och tidigare i höstas fick värmlänningarna lämna medelpad med 1-7 i baken. Det här blir inte heller någon enkel match för Bikarna. Tvåan chansspikas på mindre kuponger där gaffeln (etta-tvåa) blir lösningen på lite större.

2. Timrå – Almtuna X
I Timrå ska nu Dahlén och company försöka skörda den 15:e(!) raka segern. En smått osannolik trend som absolut är går att förlänga. Helt enkelt blir det däremot inte. Almtuna har löst poäng eller segrar i sex av de sju senaste matcherna. Emil Berglund är säkert en herre som vill sätta sina gamla kompisar på plats. Till sin hjälp finns en uppsjö pålitliga poängspelare där Söderlund, Harlestam, Norbäck med flera varit riktigt bra under hösten. Ettan kommer skena streckmässigt och då måste vi såklart testa skrällen. Helgardera och håll alla tummar som finns för en bragd från Uppsala-laget.

3. Väsby – Mora 1
Mora ser supertrötta ut för tillfället. Tre raka förluster sedan omstarten är noterat för masarna som inte alls får spelet att lyfta. Amnér fick i alla fall lyfta klubban två gånger om och måla mot Tingsryd men i övrigt är det ett anfallsspel som har rätt mycket att önska. Väsby är inte så tokiga och nykomlingen har vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Framförallt är det trion Smith, Lindberg och Lavoie som bär VIK. Något som dessa herrar även kan göra mot dalkarlarna i hemmaborgen. 1X ska självklart gå först.

4. Skövde – Forshaga 1
Skövde med en brännhet, Robin Wallin, mellan stolparna stod för en fin triumf i förra omgången. Topplaget Borlänge besegrades på bortais med 4-3 trots att masarna vann skotten med hela 45-28. Forshaga är laget för dagen som ska utmana på “schlätta”. Ett bortalag som stod för en kanske ännu större skräll då Mariestad besegrades med 5-4 under onsdagen. Värmlänningarnas sjätte skalp på de sju senaste försöken. Ettan känns inte helt given att singla. En fin gaffel (etta-tvåa) löser därför biffen.

5. Enköping – Strömsbro 1
I den östra serien är det Huddinge som kopplat ett bastant grepp om förstaplatsen men där bakom utmanar Enköping. De grönvita har sju segrar på de åtta senaste bataljerna och dessutom en bredd i truppen som få lag kan mäta sig med. Strömsbro tog en jättefin skalp på Gotland då Visby/Roma besegrades med 5-4 efter straffar. Sett lagdel för lagdel och spelare för spelare är det däremot ingen tvekan om vilket av dessa herrskap som är bäst även om gästerna vann hemmamötet lagen emellan i november. Ettan singlas.

6. Davos – EHC Biel 1
Ett av de lag i Schweiz som tidigare varit hårt drabbat av coronaviruset är Davos. Den blågula klassikerklubben har sedan drygt två veckor tillbaka spelat fyra matcher med blandade resultat. Biel har nyligen varit i coronakarantän efter att ett par fall i truppen upptäcktes i slutet av november. Vi kan därmed räkna med att gästerna är en aning rostiga nu. Dessutom hade David Ullström och company i bortadressen fyra raka nederlag på resande fot innan det ofrivilliga uppehållet. Ettan känns helt okej att spika denna fredagskväll.

7. Rapperswil – Zug 2
Formlöst värre är det i Rapperswil-lägret. Lakers har visserligen inte lirat hockey på strax över en vecka. Ett uppehåll som förhoppningsvis gjort klubben gott. Sex förluster på de sju senaste matcherna är nämligen noterat så frågan är om Jeff Tomlinson och company har kapacitet till att studsa tillbaka nu. Zug är i klart bättre slag men när lagen möttes i november var det en helt jämn tillställning där Tjurarna genom Darion Simion avgjorde med drygt en minut kvar. Med detta i åtanke känns hela paletten bäst. 1X2 därmed.

8. Fribourg – SCL 1
Fribourg har över tid varit pålitliga i sin egen hemmaborg. Fem segrar på höstens sex matcher har det blivit för Brodin och Stålbergs gäng. Nu stöter värdarna på motstånd i form av SCL. Tigrarna bottnar hela National League och har inte ens snittat en poäng per match. Gästerna klev dock in i handlingarna häromsistens och stod för en fin prestation. 4-0 efter nära tio dagars spelledigt mot Servette skojas inte bort. Kan besökarna komma upp i samma fina nivå finns självklart chans till poäng. Ettan först men på lite större system är det inte fel att klicka in krysset också.

Kassaskåpet! – Enköping
ESK är ett topplag i den östra Ettan och radar upp högklassiga prestationer. Räkna med en ny viktoria nu då Strömsbro kommer på besök.

Varningen! – Tingsryd
Detta blir troligen en jämn kamp mellan två ojämnt presterande lag. Tvåan lyser allra bäst på fredags-himlen och plockas till trevlig procent omgående.

36 rader
1. Karlskoga – Tingsryd 2
2. Timrå – Almtuna 1X2
3. Väsby – Mora 1X
4. Skövde – Forshaga 12
5. Enköping – Strömsbro 1
6. Davos – EHC Biel 1
7. Rapperswil – Zug 1X2
8. Fribourg – SCL 1

216 rader
1. Karlskoga – Tingsryd 12
2. Timrå – Almtuna 1X2
3. Väsby – Mora 1X2
4. Skövde – Forshaga 12
5. Enköping – Strömsbro 1
6. Davos – EHC Biel 1
7. Rapperswil – Zug 1X2
8. Fribourg – SCL 1X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100