Powerplay tips fredag 10 november 2023

Fredagens Powerplay öppnar upp med tre Hockeyettan-matcher där respektive högersida bjuder på riktigt fint spelvärde. Därefter styr vi kosan västerut då en handfull NHL-duster tar kupongen in över mållinjen. Carolina är en trevlig singel i Florida medan Flames inte räknas ut på plats i “Hockeyns Mecka”. Häng på!

Spelstopp 18:59

1. Strömsbro – Hudiksvall 2
Strömsbro har en riktigt bra höst i trunken. Gävle-klubben kan skryta med fem raka vinster inför matchen mot ettan Hudik och det mesta är frid och fröjd i hemmalägret. Framförallt visar SIF upp en defensiv som cirkulerar runt fem plus och därtill ett målvaktsspel genom firma Eriksson-Nykvist Sandrud som är otroligt bra. Magnus Janssons mannar kliver denna kväll in i ringen mot en motståndare som inte ens ett bergsäkert hemmaförsvar orkar stå emot. Hudiksvall har precis alla nycklar som krävs för att gå långt i en kommande Alletta likväl som ett slutspel. Tidigare Timrå-spelare som Eckmyhl och Christoffer Jansson är för bra för ligan. Tvåan är spikad i Testebo Arena.

2. Tranås – Forshaga X
Tranås är på väg att göra något riktigt stort i år. TAIF spelar en riktigt fin hockey där både anfalls- och försvarsspelet klaffar fullt ut. Värdklubben besökte Lugnet i Dalarna nyligen och smackade på nykomlingen Falun rejält. 8-1-segern innebar femte raka trepoängaren. Forshaga blir däremot en helt annan och tuffare uppgift. Gästerna från Värmland föll ihop i tredje perioden mot Mariestad senast och torskade men hade dessförinnan fyra raka segrar. Värdklubben är stora favoriter vilket inte känns helt rätt ändå. Jämnare möte än vad både spelbolag och svenska folket vill få det till. 1X2 tidigt.

3. Visby-Roma – Huddinge 2
Huddinge har underpresterat den här säsongen. Den klassiska plantskole-föreningen från Stockholm agerar slagpåse i den östra Ettan även om spelet på slutet faktiskt sett bättre och bättre ut. Visby-Roma på Gotland blir en ny tuff uppgift för Mälbergs sällskap. Öborna är under “Säckens” ledning alltid att räkna med, även om den senaste tidens hockeymatcher från värdarnas sida varit en aning vingliga med tre förluster på fyra försök. Gästerna gillar dock matcher inbördes med detta Visby-lag och har vunnit tre raka strider sinsemellan. När ettan flyger iväg till extrema höjder är det tidigt varningsflagg som ska hissas. Helgardera och jobba skräll.

4. Florida – Carolina 2
Repris på fjolårets konferensfinal då Florida och Carolina går i klinch nere i soldyrkarnas amerikanska rike. Då vann Florida med solklara 4-0 i matcher och tog sig till en sista fajt om Lord Stanleys pokal. En uppgift som inte Pantrarna lyckades lösa och även denna enskilda strid mot Hurricanes ser arrangörsklubben ut att gå bet. Värdklubben har en del skador som stör samtidigt som Florida haft svårt att vinna matcher över 60 minuter den senaste tiden. Carolina å sin sida ser riktigt spännande ut och spelare som Aho, Svechnikov och Kotkaniemi har varit bra på slutet. En värdemässigt fin tvåa kan vi absolut testa att chansspika.

5. Buffalo – Minnesota 1
Buffalo gör en klart godkänd start på säsongen. Sabres har nypt poäng i majoriteten av sina matcher och Rasmus Dahlin är en bjässe längre bak i ledet. Att Alex Tuch är skadad är givetvis inte bra för de blåklädda men samtidigt ska det inte påverka utfallet på matchen alltför mycket. Minnesota kommer från ett besök i New York där både Islanders och Rangers har stått som motståndare den senaste tiden. Så sent som igår lirade Wild mot Zibanejad och company vilket slutade med en 1-4-förlust. Ingen rast och ingen ro gäller således för Minnesota-laget som får skrinna ut i KeyBank Center drygt 21 timmar efter att matchen i Madison Square Garden avslutades. Ett klart minus. Ettan går således först.

6. Toronto – Calgary 2
Ett rejält ifrågasatt Calgary har rest sig på nio. Flames har två raka vinster med sig i trunken till Toronto då gästerna sopade hem vinsterna mot både Seattle och Nashville under den senaste tiden. Spelet ser väldigt mycket bättre ut och framåt har spelare som Backlund och Kadri steppat upp samtidigt som vi ska kunna förvänta oss ännu mer från superstjärnan Huberdeau. Borta mot Toronto finns en tredje seger i siktet. Maple Leafs har inte gått att känna igen på slutet och de blåvita har torskat fem av sina sex senaste matcher. Framförallt ska hemmalaget oroa sig när det kommer till försvarsspelet som är allt annat än bra just nu, mycket på grund av den skadeförföljda backsidan. X2 är sylvassa tecken att öppna med.

7. New Jersey – Washington 1
New Jersey saknar ett gäng tyngre gubbar för stunden och ett något vingklippt Devils orkade bara stå emot Colorado i två perioder på isen i Denver senast. 3-3 blev under sista akten till en klar 6-3-triumf för Avs och därmed är Newark-klubben hemma igen efter en roadtrip som resulterat i två vinster och lika många förluster. Washington hemma ska ändå vara en uppgift ett i grunden bättre New Jersey löser. Att Capitals står utan Bäckström är inte till någon fördel och att Ovechkin är iskall gör inte saken bättre. Ettan kliver på först.

8. Anaheim – Philadelphia 2
Efter en radda av imponerande prestationer så är Anaheim åter nere på isen igen. Nollade hemma mot Pittsburgh var knappast något som Ankorna räknat med och stjärnorna Leo Carlsson och Trevor Zegras var inne på båda baklängesmålen. Philadelphia står på tur. Ett Flyers som inte flyger speciellt bra för stunden då framförallt offensiven ser svag ut. Philly-gänget har ändå vunnit fyra av sina fem senaste besök i Honda Center och i grunden känns ändå dessa sällskap tämligen jämna. Med detta sagt och med värdet till höger finns ingen anledning att plocka med en etta som traskar upp en bit över 50-strecket. X2 är en fräck lösning!

Kassaskåpet! Hudiksvall
Hudiksvall är ett av HockeyEttans bästa lag och kommer också visa detta då Strömsbro står på motsatt sida. Spiktvåan är klubbad och klar.

Varningen! Huddinge
Visby-Roma är inne i en småkylig period vilket Huddinge absolut ska kunna nyttja. Högersidan på Gotland smakar mumma till låg procent.

36 rader
1. Strömsbro – Hudiksvall 2
2. Tranås – Forshaga 1 X 2
3. Visby-Roma – Huddinge 1 X 2
4. Florida – Carolina 2
5. Buffalo – Minnesota 1
6. Toronto – Calgary X 2
7. New Jersey – Washington 1
8. Anaheim – Philadelphia X 2
216 rader
1. Strömsbro – Hudiksvall 2
2. Tranås – Forshaga 1 X 2
3. Visby-Roma – Huddinge 1 X 2
4. Florida – Carolina 2
5. Buffalo – Minnesota 1 X
6. Toronto – Calgary 1 X 2
7. New Jersey – Washington 1 X
8. Anaheim – Philadelphia X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100