Speltips Ukraina EM 2024, Grupp E

  • Förbundskapten: Serhiy Rebrov
  • Smeknamn: The Blue and Yellow (De blågula)
  • Världsranking: 22
  • Tidigare EM-slutspel: 3

Spelar i Grupp E med Belgien, Rumänien och Slovakien

Ukrainas spelartrupp EM 2024
Det är en småfin trupp som Rebrov har att laborera med. Målvaktssidan känns fyra plus-bra då Lunin och Trubin håller hög klass och strax där bakom finns även rutinerade Bushchan. Baksidan är möjligen en aning svag även om Premier League-duon Zabarnyi och Mykolenko är stabila pjäser. Längre fram i banan är däremot ukrainarna som bäst. Yarmolenko, Mudryk, Malinovskyi, Zinchenko, Yaremchuk, Stepanenko och Dovbyk är klass rakt igenom. Som helhet hittar vi ett blågult lag som absolut har materialet för att ta sig förbi gruppen och ställa till med oreda i knockout-spelet därefter.

Förväntningar EM 2024
Ukraina fick gå den långa vägen. De blågula löste via kvalspel först Bosnien & Hercegovina (2-1) och därefter Island i playoff-final med samma siffror innan EM-biljetterna kunde bokas. Därmed tog sig ukrainarna för tredje gången i följd till ett EM-slutspel. Inför denna tävling är inte förhoppningarna direkt skyhöga men nationen är rankad tvåa i gruppen och således är avancemang tämligen givet att tro på. Väl i en åttondel kan absolut Dovbyk, Yaremchuk och övriga i den blågula tröjan utmana om att ta sig vidare till nästa nivå.

Speltips 1 – Ukraina utslagna i åttondelsfinal
Sett till hur ukrainarna ser ut så finns det riktigt goda möjligheter för de blågula att ta sig förbi gruppspelet. Nationen rankas tvåa av dessa fyra lag och skulle Dovbyk och company ramla in bakom gruppvinnarna Belgien (vi räknar kallt med att De Bruyne, Lukaku och övriga röda djävlar grejar herren på täppan-positionen) så väntar en åttondel mot troligen Nederländerna eller Frankrike. Blir de blågula trea i gruppen så står en etta från antingen B (högst troligen Italien/Spanien/Kroatien) eller C (med stor sannolikhet England) på tur. Samtliga av dessa motståndare är en nivå över Ukraina och här får därför Rebrovs mannar respass. Över två gånger stålarna är detta klappat och klart.

Speltips (1): Ukraina utslagna i åttondelsfinal @ 2,20

Speltips 2 – Artem Dovbyk Ukrainas bästa målskytt
Det råder just nu inga större tvivel om att det är Dovbyk som är mannen i fronten som ska göra det för Ukraina. Girona-stjärnan var fullkomligt lysande i sin offensiva roll på spansk mark i år och kunde i sin första säsong i den katalanska klubbdressen bidra med 24 La Liga-mål på 36 matcher. Visst har produktionen inte varit på samma nivå i landslaget men insatsen mot Polen nyligen (1-3-förlust) kunde krönas med en strut i Warszawa och 26-åringen känns helt given framåt hos de blågula. Visst finns andra herrar med kvalité i fot och panna. Mudryk, Yarmolenko, Yaremchuk har alla näsa för målet men inte i närheten av samma spets som Dovbyk. Ett riktigt bra spel helt enkelt.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Artem Dovbyk @ 2,25

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100