Speltips Slovenien EM 2024, Grupp C

  • Förbundskapten: Matjaz Kek
  • Smeknamn: Zmajceki (Drakarna)
  • Världsranking: 57
  • Tidigare EM-slutspel: 1

Spelar i Grupp C med Danmark, England och Serbien

Sloveniens spelartrupp EM 2024
Med Jan Oblak som sista utpost sitter Slovenien inne på en av världens bästa slipsar. Något som i slutändan kan visa sig bli skillnaden mellan tidigt respass eller fortsatt spel i EM även en bit in i juli. Stojanovic och Bijol är ett starkt backpar och framåt finns Zajc, Verbic, Lovric, Gnezda Cerin, Sporar, Sesko och Ilicic att tillgå. På pappret ett inte allt för tokigt gäng. Trots detta rankas Slovenien som ett lag för botten av hela mästerskapet och frågan är om detta bygge har vad som krävs för avancemang.

Förväntningar EM 2024
Slovenien har för första gången på 24 år (för andra gången i nationens historia) tagit sig till ett EM-slutspel. I mästerskapet på plats i Nederländerna/Belgien slutade landet sist i en grupp där Spanien, Norge och FR Jugoslavien huserade. Två pinnar räckte inte då och det mesta talar för att dessa siffror inte förbättras 2024. Några större förväntningar utifrån hittas inte då bara tre nationer rankas sämre totalt sett inför mästerskapet. Löser Drakarna speltid i tävlingen efter den 25 juni får det anses som en stor framgång.

Speltips 1 – Slovenien utslaget i gruppspelet
Det må vara ett småtrött odds på det här spelet men det speglar ändå verkligheten. Slovenien är av en anledning rankat sist i grupp C och tre poäng kommer att krävas för att chansen ens ska finnas kvar att gå vidare. En höjd som vi inte tror att slovenerna når. Danmark har inte torskat inbördes sedan slovenerna blev en del bortom Jugoslavien på 90-talet, serberna löste fyra av sex poäng i Nations League 2022 då nationerna möttes och England har inte heller förlorat någonsin i tävlingssammanhang inbördes. Sorry Slovenien men ni räcker dessvärre inte till.

Speltips (1): Slovenien utslaget i gruppspelet @ 1,57

Speltips 2 – Josip Ilicic Sloveniens bästa målskytt
Förbundskapten Matjaz Kek har en joker med i leken. Stjärnveteranen Josip Ilicic är tillbaka i spel igen. Lite som en skänk från ovan då slovenernas offensiv kanske varit den del i laget som snabbast behövt förbättras. 36-åringens spetskvalitéer behöver vi inte ifrågasätta. Så länge Maribor-spelaren mår bra så finns det inga tvivel om att Ilicic är byggd med guldfötter och en underbar spelare att titta på. 18 poäng (8+10) i den slovenska högstaligan i år är vasst och den roll som den forne Atalanta-stjärnan nu får blir troligen som en inhoppare med kanske 25-35 minuter kvar att spela. Ett scenario som kommer att passa Josip Ilicic som handen i handsken. I träningsmatchen tidigare i juni mot Armenien så behövde stjärnan fyra minuter på planen innan bollen låg i mål. Sesko och Sporar är annars slovenernas “go to”-gubbar offensivt men där tilltalar knappast oddset mellan 3-7 gånger stålarna. Det här är ett riktigt fint lir vi således inte ska missa.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Josip Ilicic @ 10,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100