Speltips Slovakien EM 2024, Grupp E

  • Förbundskapten: Francesco Calzona
  • Smeknamn: Sokoli (Falkarna)
  • Världsranking: 48
  • Tidigare EM-slutspel: 2 (5 inkluderat Tjeckoslovakien)

Spelar i Grupp E med Belgien, Rumänien och Ukraina

Slovakiens spelartrupp EM 2024
Dúbravka är en trygg sista utpost hos Slovakien och Newcastle-slipsen blir given etta under sommarens EM. Pekarík och Skriniar kommer få ta ett stort defensivt ansvar samtidigt som veteranen Kucka agerar pappafigur på mitten. Lobotka och Duda är också skickliga spelare som kommer bidra med hårt jobb och en del skapade framåt. Att anfalls-sidan hos slovakerna ändå är ett litet problem går inte att komma ifrån, trots ett par riktigt vassa och målrika träningslandskamper inför tävlingen i Tyskland.

Förväntningar EM 2024
I en grupp där Portugal i slutändan var aningen för bra så kunde Slovakien tämligen bekvämt fixa en andraplats och således ta sig till sommarens EM-slutspel. Den 48:e-rankade nationen befinner sig också i en görbar grupp. Belgien är givna favoriter ska sägas men både Ukraina och Rumänien är herrskap som slovakerna absolut ska kunna rå på. Att ta sig vidare från gruppen ska vara målet men väl bortom åttondelsfinal har vi svårt att se slovakerna hamna.

Speltips 1 – Slovakien tar exakt två poäng
Det här är såklart ett galet svårt spel att sätta och det går också emot lite av de noteringar som finns ovan när det kommer till förväntningar angående avancemang osv. Men i en grupp, som på förhand lyser med en klar favorit, och därefter huserar tre tämligen jämna nationer, är det svårt att se att någon strid bortom mötet med Belgien kommer att kliva iväg till ojämna historier. Vi tänker oss att slovakerna får på läppen mot belgarna men därefter ligger två kryss tämligen nära till hands i potten både mot Ukraina och Rumänien. För detta får vi alltså åtta gånger flisen vilket ger spelet en chansvärdering på 12,5 procent. Det här känns mer rimligt än så. Liten insats men ett allt som allt kul spel.

Speltips (1): Slovakien tar exakt två poäng @ 8,00

Speltips 2 – Robert Bozenik över 0,5 mål
I ett Slovakien som överlag haft en del offensiva problem är Robert Bozenik en ledande frontman för sitt land och det mesta tyder på att rollen som nia är vigd åt Boavista-spelaren. Åtta mål i Portugal blev det 2023/24 och i den avslutande träningslandskampen mot Wales i söndags så bidrog 23-åringen med en strut fram till slovakernas 2-0-påse. Även om vi inte tror att nationen kommer spruta in baljor i tävlingen så måste ändå någon bidra med målen, för nollade blir inte Slovakien. Att strikern ska göra mål i tävlingen betalar nära nog dubbeldeg och känns som ett tämligen stabilt spel att greppa tag i.

Speltips (2): Robert Bozenik över 0,5 mål @ 1,95

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100